Shockerz 2017 - Conflict Override 001

Shockerz 2017 - Conflict Override

mitchell
Mitchell van Eenige - 20 december 2017

Als je het hebt over hard groeiende organisaties, kun je Shockerz Events gerust als voorbeeld noemen. Door te blijven experimenteren met grote namen en aanstormende talenten, maar ook goed te luisteren naar de vraag vanuit de community, wisten ze, ondanks de tweede verhuizing, ook deze keer weer dik uit te verkopen. Dit is Shockerz 2017 – Conflict Override.

Aan de line-up zal het in ieder geval niet liggen. Shockerz Events haalt alles uit de kast. Back-to-back-sets, raw classics tijdens de Origins showcase, de album showcases van Act of Rage en War Face, B-Front tovert zijn magische ‘Beyond Reality’ act weer tevoorschijn en natuurlijk de allereerste MYST liveset ooit, waar we de dag beginnen. 

Shockerz 2017 - Conflict Override 002

Een half uur met alleen MYST nummers en collabs met the man himself. Zijn dynamische melodieën en rauwe beats knallen door de zaal. En man, dat klinkt fantastisch. Het publiek zingt luidkeels mee met ‘Before You Go’ en ook zijn nieuwe track ‘Fire And Ice’ wordt enthousiast ontvangen. Ook nieuwe platen komen voorbij en die klinken veelbelovend voor het mini-album wat er in 2018 aan zit te komen. Hopelijk blijft zijn heerlijke live-act niet bij deze ene keer.

Requiem en Bass Chaserz bundelen vervolgens hun krachten en zwepen het publiek op voor alles wat Shockerz het publiek nog te bieden heeft vandaag. “RUN WITH THE RENEGADES!” Het publiek schreeuwt zo hard mee, dat je haren overeind gaan staan. De dj’s performen met een enorme dosis power en dat slaat duidelijk over op het publiek. Op Requiems ‘Collateral Damage’ wordt de tent bijna afgebroken en ook nieuwe tracks als ‘My Style’ laten het publiek helemaal losgaan. Shockerz is nog maar twee uur bezig en de vibe zit er goed in.

Shockerz 2017 - Conflict Override 003

De main area begint inmiddels verschrikkelijk warm te worden. Veel mensen bewapenen zich met waaiers om het zo lang mogelijk uit te houden in deze tropische temperaturen. Gelukkig laat het toegewijde publiek zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Onder genot van rondvliegende zweetdruppels, beukplaten, visuals, lasers en confettikanonnen, wordt er flink door gestampt.

Tijd voor de tweede zaal: Physika vs Re-Mind. Het valt op dat het geluid hier veel beter is dan bij de mainstage. Gelukkig, want dat is ook precies wat deze battle verdient. Deze Gearbox boys overtreffen onze verwachtingen dik. Heerlijke raw melodieën en lompe harde kicks. Het is een battle die zéker vaker gehouden mag worden.

Shockerz 2017 - Conflict Override 004

Maar de dag komt écht tot een muzikaal hoogtepunt tijdens de album showcase van Act of Rage. Na het enorme geweld op Supremacy, zijn we extra benieuwd geworden. De spanning stijgt, maar zodra Act of Rage ‘Sabotage’ erin knalt, ontploft het publiek. Wat een set. Samenwerkingen als ‘Drugs’ met Ran-D en ‘Let The Games Begin’ met D-Sturb zetten de tent op zijn kop, maar Act of Rage is nog lag niet uitgeknald. De ene dikke plaat na de andere knalt erin. Hij zet een showcase neer om trots op te zijn en daar genieten we graag nog van na met zijn album op repeat. Heb je het album nog niet geluisterd? Shame on you. En luister die shit. 

Aan D-Sturb de eer om het anthem te maken. Deze talentvolle producer schudt de dikste platen uit zijn mouw en ook het Shockerz 2017 anthem doet daar niet aan onder. Dikke kicks, goede screeches en een fijne melodie knalt door de zaal. Een half uur lang laat hij de tent volledig op zijn grondvesten trillen.

Shockerz 2017 - Conflict Override 005

Maar daar blijft het niet bij. Ook War Force zet een set neer waar je u tegen zegt. Track na track gaat het bpm omhoog, waardoor de set lekker opbouwt. De screeches en kickrolls vliegen om je oren. Deze samenwerking tussen E-Force en Warface is bijzonder op meerdere vlakken, het is namelijk de album showcase van het eerste en enige War Force album genaamd ‘Face The Force’. Maar het is ook, zonder dat we het doorhebben, de allerlaatste set van War Force ooit. Ze hebben namelijk besloten om deze act voorlopig te laten voor wat het is. “What happens next shall remain a mystery”, laat de act een dag na Shockerz weten.

Aan sets op Shockerz echt geen tekort. De dj’s wisselen in rap tempo af en het tempo zit er goed in. Maar de uitgebreide line-up, wordt ook een valkuil. Het is bijna een overdaad aan vluchtige sets vol hits, waarin we de echte diepgang een beetje missen. Toch is en blijft Shockerz het schoolvoorbeeld van een feest dat steeds groter wordt en waar je de verbeteringen snel terugziet. Er blijft ruimte voor verbetering, maar dat doet zeker niet onder aan de heerlijke dag, die opnieuw een grote glimlach op ons gezicht tovert.