hardstyle-festival-dq2019

1001-gedachten, dit denk je op een hardstyle festival

lauren
Lauren Bekker - 1 augustus 2019
Een goed hardstyle festival werkt voor ons beter dan een jaar lang yoga, mediteren of redelijk wat bezoekjes aan de psycholoog. Het is een heerlijk gevoel om je hoofd leeg te kunnen maken op de maat van de muziek. Maar ook op een festival kunnen er nogal wat dingen door je hoofd zweven. Gedachten over het weer, de wc's, de verschillende stages, je vrienden of lastige vragen zoals “Hoe laat is het?” en “Wat wil je drinken?”, kunnen je soms behoorlijk afleiden van de hele dag dansen op dikke beats. Herkenbaar?

1. De struggle van het perfecte kapsel

Je bent 's ochtends vroeg lang bezig geweest om je haar perfect in model te brengen terwijl je eigenlijk al weet dat dit niet lang stand gaat houden. Maar toch, voor het idee is het leuk.

 

2. Wat moet ik meenemen met dit onvoorspelbare weer?!

Je begint een week van te voren al de weersvoorspellingen te checken. Hier is geen touw aan vast te binden dus besluit je maar je halve kledingkast mee te nemen zodat je het in de avond niet koud zult krijgen. Achteraf blijkt dat je die stapel broeken, truien, vesten en t-shirts ook gewoon thuis had kunnen laten.

 

3. Wanneer je net binnen bent en de helft van je vriendengroep ineens moet plassen

Wanneer je na de lange rit dan eindelijk binnen bent, moet er nog een halve to-do-lijst afgewerkt worden. De ene helft van je vriendengroep moet eerst plassen en de andere helft gaat de kluisjes halen. Vervolgens ben je een half uur bezig bent om je vrienden weer terug te vinden, en dan ben je nog geen danspasje gezet.

 

4. Natte zweetruggen everywhere

Het festival kan nu echt gaan beginnen, jij en je vrienden zijn onderweg naar een perfecte plek om deze dag een succes te maken. Je loopt de drukte in met je nu nog schone kleding en je kapsel waar wat tijd ingestoken is en ja hoor, je wordt half omver geduwd door een gast die al he-le-maal bezweet is, thanks!

 

5. Ready to rumble

Eindelijk is iedereen op de juiste plek met een biertje in zijn hand. Let's get this party started!


6. Van links naar rechts

Maar dan... je hoort de MC door de mic schreeuwen: “Pak je vrienden vast, ik wil iedereen van links naar rechts zien gaan!”. Hoooo, daar gaan we. Toch vinden we dit stiekem wel heel leuk.


7. We gaan na dit nummer écht naar die andere stage

Wanneer je met je vrienden/vriendinnen afspreekt naar een andere stage te gaan maar er maar top-tracks gedraaid blijven worden. “OKEEE, na deze track gaan we echt mee.”


8. De WhatsApp-communicatie

Je kent het wel, je bent even het terrein gaan verkennen en bent van plan je vrienden te zoeken dus je appt: “Waaar staan jullie?” Een vriend appt terug: “Bij de mainstage links in het midden ter hoogte van de eerste bar en dan ongeveer 7 meter naar rechts”. De moed zakt je een beetje in de schoenen maar met de volle vertrouwen begin je aan de kruistocht, wat ben je blij wanneer je ze na uren zoeken weergevonden hebt.


9. Het euforische besef

Je staat naast je beste vriend, de muziek dreunt door de speakers, het zonnetje schijnt en je beseft je hoe fijn het is om hier vandaag te zijn. Wat een heerlijke dag, nooit meer naar huis!


10. De aanval van de heftige hakker

Wanneer je net een nieuw drankje hebt gehaald, weer terug de menigte in moet om je vrienden te zoeken en je langs iemand loopt die aan het hakken is of zijn leven er vanaf hangt en je drankje omstoot. Thanks dude, waar heb jij dat geleerd?


11. Die ene vriend die altijd 4 uur tegen iemand aan staat te lullen

Die vriend die altijd maar staat te praten op een festival en dat je hem even moet herinneren te genieten van het festival. Minder praten, meer dansen!


12. Verstoord worden wanneer de dj jouw lievelings-track draait

En dan wordt eindelijk jouw lievelings track gedraaid en er tijdens de drop die oude vage bekende gedag komt zeggen. “Hiiiiii, hoe is het?! Lang niet gezien!!”.


13. Die vriend of vriendin die altijd maar in attracties wilt

Wanneer je lekker staat te dansen maar die ene vriend of vriendin je maar aan je arm blijft trekken: “Wil je aaaaalsjeblieft mee in het reuzenrad?!”. Dat je na het feest foto’s ziet van hem of haar in de spin en je bij jezelf denkt; “Huh, was deze attractie er ook?!”.


14. Wanneer je een gesprek hebt met een leuke jongen/meisje en hij of zij begint te hee hoo'en

“Hee hoo, oh no!”


15. Iedereen terug bij elkaar, de eindshow begint

En dan begint de eindshow, wauw wat hebben ze dit toch weer goed in elkaar gezet. Wat een prachtige manier om deze fantastische dag af te sluiten!


16. De intense einddrukte

Als een soort mierenhoop stroomt iedereen terug naar de kluisjes en je wurmt je er maar doorheen met de hoop dat je ooit de uitgang nog terug zult vinden. Help?!


17. Op naar de after!

Je hebt tijdens het festival al even besproken of we nog even met zijn allen gaan zitten om deze heerlijke dag na te bespreken, want naar huis gaan we voorlopig nog niet!


Welke gedachten zweven altijd door jouw hoofd op een hardstyle festival?

1001-gedachten