Duizend-en-één-gedachten. Dit denkt een toerist op

Duizend-en-één-gedachten. Dit denkt een toerist op een hardstyle feest

birgit
Birgit Roobol - 9 juli 2018

Een goed hardstyle feestje werkt over het algemeen beter dan een jaar lang yoga, mediteren of redelijk wat bezoekjes aan de psycholoog. Het is een heerlijk gevoel om je hoofd leeg te kunnen maken op de maat van de muziek. Alsof je even in een andere wereld bent. Maar wie écht in een compleet andere wereld zijn, zijn de toeristen die rondlopen op zo’n feest. Zij beleven de dag of nacht toch net even anders. Dit denkt een toerist op een hardstyle feest.

“Een cocktail van harddrugs, bier en wiet, nog voordat het feest begonnen is? Kan best toch. ‘THIS IS THE FUCKING NETHERLANDS!’

“Ik heb zoveel geld uitgegeven om hier te komen. Geld voor een kluisje heb ik niet meer. Gelukkig heb ik nog een grote rugzak, waar alles wat ik nodig heb makkelijk in past. Net zo handig!”

“Wow, €15,- voor een pil van een vreemde. Ik heb geen idee heb wat erin zit, maar wat een goede deal!”

“Kwartjes? Nee joh, ik neem gewoon een hele. In één keer.”

“Zo, volgens mij zit ik er nu echt lekker in. Oef. Tijd voor een stevig potje shuffelen en mensen irriteren met gekleurde lampjes aan mijn vingers. Da’s pas echt lachen.”

“Oh is dit een hardstyle feest? Ik dacht dat we naar Marilyn Manson gingen. Kan ik ergens mijn kisten, afgeragde shirt en veel te wijde broek kwijt?”

“Weet je wat een goed idee is?! Een moshpit! Aanvallen!”

“Wat een vette plaat zeg. Laat ik er ‘HEE-HOO’ doorheen roepen.”

“Ah, yes. Daar is Headhunterz. Ook al is ‘ie inmiddels alweer ruim een jaar terug, ik ga gewoon nog een keer janken. ‘HEADHUNTERZ, YOU’RE MY HARDSTYLE HERO, I’M SO GLAD THAT YOUR BACK!!!! PLEASE NEVER LEAVE US AGAIN!!!’

“Echt handig trouwens, zo’n dierenonesie. Comfortabel, lekker warm én leuk.”

“Natuurlijk ga ik altijd verkleed naar een feest. Dan kan iedereen zien dat ik ontzettend gezellig, gaaf, leuk, lollig en lekker mezelf ben.”

“En met zo’n dikke laag glitters op mijn smoel, ben ik net zo sprankelend als mijn persoonlijkheid.”

“Oh shit, die pil begint uit te werken. Zou hij drugs verkopen? Volgens mij is ‘ie Nederlands. Vast wel.”

“En volgens mij is er al zeker tien minuten meer geen ‘HEE-HOO’ geroepen. ‘HEEEEEEE, HOOOOOOO!’

“Ik heb vijf uur voor dit festival in het vliegtuig gezeten, en een godsvermogen uitgegeven aan tickets en een hotel. Maar de hele dag in het gras zitten, is eigenlijk ook best chill. Had ik in principe niet helemaal voor naar Defqon.1 hoeven komen, maar: ‘OH MY GOD, I’M HAVING THE TIME OF MY LIFE!’

“Als ik gewoon in mijn eigen taal tegen deze Nederlander ga praten, dan verstaat hij mij vast wel.”

“Ook al is het tienduizend graden binnen, die morphsuit blijft aan.”

“Mijn favoriete hardstyle plaat? Sowieso ‘Zombie’. Ook al hebben jullie Nederlanders hem al een triljoen keer gehoord. ‘IN YOUR HEEEEEAAAAAAD, IN YOUR HEEEEEAAAAAD, ZOOOHOOOMBIE.’

“Als ik mezelf niet in een vlag van m’n land wikkel, hoe weten mensen dan dat ik helemaal uit het buitenland kom?”

‘AAAAH, ZATOX!!!’ Ik ga helemaal tegen het hek aanstaan, of liever nog; óp het hek. Hoe kan ik anders ultiem van zijn set genieten? Misschien vang ik nog wat van z’n zweetdruppels.”

“Wow, de eindshow. Vuurwerk! Ik wil echt geen seconde van dit alles missen. Laat ik op de schouders van een vriend klimmen, die op de schouders van een vriend zit en alles gaan filmen.”

“Dit is de beste dag van mijn leven!”

En ondertussen kunnen wij, Nederlandse hardstyle liefhebbers, alleen maar denken: Jullie reizen stad en land af, spenderen drie ribben uit jullie lijf, voor wat voor ons zo vanzelfsprekend is. En natuurlijk zijn jullie soms een beetje gek, en is jullie dagbesteding op een feest inderdaad compleet anders. Maar het zou niet compleet zijn zonder jullie. RESPECT! 

*P.S. neem dit artikel met een korreltje zout. Of een kilootje. Hardstyle Report <3 iedereen, waar je ook vandaan komt.