[WIN!] Dansen in de zon op Mysteryland 2018 001

[WIN!] Dansen in de zon op Mysteryland 2018

birgit
Birgit Roobol - 14 augustus 2018

D ansen in het zonnetje. Chillen in het gras. Switchen van tent naar tent. Van genre naar genre. Dwalen door het bos. Exotische keukens ontdekken. De sprong van je leven, dwars naar beneden. Gespierde jongens, 40-plussers die het hard gaan nog niet verleerd zijn, trippende toeristen, dagjesmensen, hardstyle fans van top tot teen gehuld in merchandise en de gabber, terug in zijn Aussie. Mysteryland, hier worden op iedere vierkante meter de meeste danspasjes van heel Europa gemaakt.

Toch was deze unieke combinatie van zoveel verschillende dance-stijlen in de beginjaren ondenkbaar. In het diepste donker waar het bpm niet onder de honderdvijftig komt, combineerde je geen muziekstijlen. Dwaalde je alleen na een MDMA overdosis door een versierd sprookjesbos, liet het zonnetje zich pas onderweg naar de after of het volgende feestje zien en zodra je de sprong van je leven dwars naar beneden maakte, om vervolgens ongetwijfeld in het gras te belandden – was het écht tijd om naar huis te gaan.

[WIN!] Dansen in de zon op Mysteryland 2018 002

In juli 1993 komt daar verandering in. Voor het eerst wordt er een festival georganiseerd die gehoor geeft aan dansen in de buitenlucht. Op 9 juli, op het racecircuit bij Lelystad, komen alle verschillende stijlen samen. Een ratatouille van dance. Oftewel, een gigantische, chaotische puinhoop. Drie nachten lang. Maar wel een festival waarvan je wilde dat je er bij was. Na ruim tweeënzeventig uur en vijftienduizend bezoekers blijft er desondanks het succes van Mysteryland, een groot financieel gat achter. In Lelystad kunnen ze niet meer terecht na de hoeveelheid herrie en drugs.

[WIN!] Dansen in de zon op Mysteryland 2018 003

Na al die jaren is Mysteryland uitgegroeid tot zoveel meer dan een dance festival. Een vermenging van culturen. Natuurlijk is het leuk om het héle weekend lang te knallen met de beste hardstyle dj’s bij Q-dance of te hakken op een flinke dosis geweld Thunderdome, maar waag ook eens een dansje op de stoïcijnse techno, een old school trancesetje bij Paul van Dyk of misschien zelfs hier en daar een vies klein vunzig deuntje. Want waar het nooit voor mogelijk was om de verschillende stijlen, sounds en identiteiten samen te smelten, lukt dat in de wereld van Mysteryland ieder jaar weer. In harmonie.

Win 2 weekendtickets + camping (sold out) voor Mysteryland 2018

Wil jij een van die honderdduizend mensen zijn die door de magische poorten van Mysteryland loopt? Wil je dansen in de zon, chillen in het gras, dwalen langs geweldige stages, snoeihard gaan bij Thunderdome en genieten van de geweldige sets en shows van Q-dance ? Schrijf je in voor de Hardstyle Report nieuwsbrief en win 2 weekendtickets + camping voor Mysteryland 2018.