decibeloutdoor-2018

Decibel outdoor zondag wordt silent disco: Let's LIVE LOUD!

birgit
Birgit Roobol - 1 april 2019
Decibel outdoor maakt dit jaar een paar grote veranderingen door. Na ruim zeventien succesvolle jaren wordt het festival bigger, better, longer. Zo verplaatsen de feestjes op de camping van vrijdag en zondag naar het festivalterrein en kunnen we genieten van nog een extra, volle dag Decibel outdoor. Meer stages, meer artiesten, meer muziek. In this city we live loud!

“Eén volle festivaldag is niet genoeg. Daar is Decibel gewoon te groot en te vet voor”, vertelt Elizabeth van b2s. De organisatie achter onder andere Decibel outdoor is al jaren bezig met de uitbreiding van het festival en vertelt over de lange weg die het is geweest. “Dat doe je gewoon niet zomaar. Het is een proces van jaren”, vertelt ze. “Het is een hele hoop gedoe en geregel. Er zijn zoveel belanghebbenden. De gemeente, de Beekse Bergen, omwonenden.”

Bovendien wordt er al jaren geklaagd over het geluidsniveau op Decibel outdoor. Een uitbreiding leek bijna onmogelijk. “Gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor gevonden.” Decibel mag aankomende editie niet alleen tot 01.00 uur doorgaan, maar ook één extra festivaldag aan het feest toevoegen. Op één voorwaarde: de zondag wordt een silent disco.

silentdisco
“Zondag is en blijft een rustdag. We hebben dan ook dit jaar gekozen voor het thema ‘In this city we live loud!’. Een koptelefoon kun je namelijk zo hard zetten als je zelf wilt.” Onder andere artiesten als Ran-D, Sub Zero Project, E-Force, Paul Elstak, Rebelion en DarkRaver zullen keihard door je koptelefoon knallen.

“Bij de ingang van het festivalterrein worden koptelefoons uitgedeeld,” vertelt Elizabeth. “Iedere stage is op een andere frequentie. Zo kun je, als je rondloopt op het festivalterrein, toch van de verschillende stages de muziek horen.” Helemaal ideaal als jij liever bij de uptempo staat te rammen, terwijl je vrienden meer zin hebben in een euforisch setje.

Grote festivals als Lowlands hebben al veel langer een silent disco, maar dit wordt de eerste keer dat een heel festival, van zo’n groot formaat, volledig in silent disco is. Hiermee wordt de zondag van Decibel outdoor een van de grootste silent disco’s ter wereld. Let’s LIVE LOUD!HAHA! We got you. 1 april, Safaripark Beekse Bergen in je bil. Natuurlijk wordt de zondag op Decibel outdoor 2019 geen grote silent disco. In this city we live LOUD! Dwars door het geluid met je favoriete artiesten.
  • Op 3 april start de kaartverkoop van Decibel outdoor 2019.
  • Bekijk de line-up hier.

Jeroen: How I got into hardstyle