Delete presents Alpha Omega album release party 00

Delete presents Alpha Omega album release party

mitchell
Mitchell van Eenige - 17 oktober 2018

Alpha Omega. Het is de avond waar menig gated kick-liefhebber maanden op heeft gewacht. Delete en zijn beste collega’s trakteren ons een verpletterende avond vol rauwe, snoeiharde hardstyle. Dit is Delete presents: Alpha Omega, de album release party.

Deze avond was eigenlijk bedoeld als lancering van Delete zijn langverwachte debuutalbum. Helaas heeft het album vertraging opgelopen en moeten de liefhebbers hier nog even opwachten. Maar dat doet geen enkele afbreuk aan deze avond.

Het publiek bestaat uit alleen maar echte kenners, de harde Delete kern. Een belangrijk onderdeel in het recept van een goede avond. Een klein minpuntje? De zaal is klein en erg benauwd. Binnen no-time stijgt de temperatuur naar het aantal beats per minute. Gelukkig wordt dat al snel goed gemaakt met een heerlijk hoogtepunt: de classic-set van Delete. Het mag dan het eerste Delete album zijn, wat een pareltjes heeft deze dj al op zijn naam staan. Bij ‘Formula’, ‘Pulse’, ‘88mph’ en ‘Ghetto’ gaat het dak eraf, en dan is het nog maar 22.00 uur.  

Delete presents Alpha Omega album release party 00

Op een avond in het teken van Delete, kan zijn goede vriend Warface niet ontbreken. En daar is het publiek erg dankbaar voor. De fans van Delete zijn vaak ook fans van Warface, dit is absoluut te merken aan de sfeer en de teksten die luidkeels meegezongen worden. Er ontstaat een explosie, wanneer Warface ‘Vengeance’ draait. Vuisten schieten de lucht in! Maar ook tracks als ‘Drown From The South’, ‘Your Betrayal’ en de kersverse collab met Angerfist, knallen door de zaal. Een fijn voorproefje van het Warface presents: Live For This event op 1 december.

Dan is het eindelijk tijd de set waar het deze avond allemaal om draait. Delete betreedt het podium en de madness kan beginnen. Iedereen is zo blij, dit is het uur waar we allemaal waarschijnlijk nog een paar dagen van bij moeten komen. Spring, stamp of klaplong alsof je leven ervanaf hangt! Brute geluiden van tracks met de vermoedelijke naam ‘Rocking The Beat’, maar bij ‘Payback’ ontploft de boel pas echt. Mitrailleurschoten in de kickroll, wow. Delete heeft zichzelf opnieuw overtroffen. En de glimlach op zijn gezicht, says it all, hij is tevreden. En dit is nog maar het begin.

Delete presents Alpha Omega album release party 00

Na de destructieve albumset serveert Rebelion het publiek op een enorme dosis Gearbox. Platen als ‘Revelation’, ‘May Day’, ‘Uprising’ en ‘Confronting Hate’ doen het zoals altijd lekker en de sfeer is nog steeds on point. Hierna betreedt the man of the match nog één keer het podium, ditmaal met Mind Dimension voor een waanzinnige afsluiter. ‘Zimmersion’ wordt ingemixt en dan gebeurt er iets magisch. Bij de eerste pianoklanken wordt het heel even stil. Maar niet voor lang, want dan komt er een tsunami aan energie vrij! Iedereen springt, stampt en klaplongt in het rond. 

Delete houdt nog even kort een praatje om iedereen te bedanken, maar dan is de avond toch echt voorbij. Een avond die nog lang in ons geheugen gegrift zal staan. De ongekende energie, de klappers van Delete en alle liefhebbers. Nu is het alleen nog wachten op de definitieve release van Alpha Omega, maar wij kunnen jullie alvast verklappen: het is een meesterwerk. Kun jij het uithouden tot die tijd?

Jeroen: How I got into hardstyle