Phoenix - The Hardest Outdoor Festival 2018 001

Phoenix - The Hardest Outdoor Festival 2018

mitchell
Mitchell van Eenige - 9 mei 2018

Een nieuw harder styles festival van de hand van Confusion Events (bekend van onder andere Fatality). Dat kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. En als het weer dan ook nog meewerkt, gaat die ultieme summer mode on en kan het alleen maar een heerlijke dag worden. Dit is de eerste editie Phoenix Festival.

Hardstyle en hardcore op een event, wij zijn er fan van. Het levert een gemixt publiek op en het is heerlijk om heen en weer te pendelen tussen je favoriete hardstyle en hardcore dj’s. Zo ook op Phoenix Festival. Bij de mainstage kun je genieten van raw hardstyle, er is een hardcore tent en er zijn twee kleinere area’s; een Gearbox stage en een uptempo stage.

Phoenix - The Hardest Outdoor Festival 2018 002

Phoenix Festival is vooral een festival waar je voor de line-up en muziek naartoe gaat. De mainstage ziet er prima uit, maar aan het echte showelement ontbreekt het. De andere area’s zijn simpel, maar doen waarvoor ze zijn. Toch zijn er wel leuke extra’s aanwezig. Zo kun je, als je nog genoeg energie overhebt tussen het stampen door, je helemaal uitleven op een stormbaan. Wat de line-up betreft, hiervoor wil je jezelf minimaal in tweeën splitsen. Bij iedere stage draaien hele populaire dj’s. Heen en weer rennen is vandaag dus gegarandeerd.

Deetox opent haar set met ‘Het Land Van’. Deze plaat doet het zo goed als binnenkomer. Ze heeft meteen de volle aandacht van het publiek. Er wordt keihard meegezongen. Daarna bouwt ze haar set snel op, nét even wat harder dan we van haar gewend zijn. Haar energieke girlpower brengt ze over en echt iedereen gaat los. Ook de Apexx remix van ‘Within Me’ slaat keihard aan. Heerlijk, dit willen we vaker zien.

Phoenix - The Hardest Outdoor Festival 2018 003

Door naar de hardcore stage. Korsakoff draait samen met Tha Playah, een combinatie die we niet willen missen. De stevige hardcore beats worden door Korsakoff zoals vanouds in de mix gegooid met freestyle, en Tha Playah zorgt voor heerlijke melodieën en te gekke hardcore kicks. Tracks als ‘Warfare’, ‘Why So Serious’ en ‘Temptation’ slaan in als een bom.

Ook Phuture Noize krijgt het voor elkaar om iedereen bijna het hele uur mee te laten zingen. Al zijn pareltjes komen voorbij. Van ‘Suicidal Superstar’ tot ‘Black Mirror Society’ en ‘Fire’ tot aan de Qlimax edit van ‘The Paradox’. Ook krijgen we een nieuwe track te horen van zijn nieuwe album. Armen gaan de lucht in en op het moment van de drop gaat iedereen los. Right in the feels. Wat een geweldige plaat.

Phoenix - The Hardest Outdoor Festival 2018 004

We sluiten de dag af met Aggresive Act. Malice en Rooler brengen met deze live-act pure vernietiging naar Oss. De kicks zijn zo hard, dat de monden in het publiek massaal openvallen. Wow, dit is hoe je hoort af te sluiten.

En daarmee is de eerste editie van Phoenix Festival een succes. Er is een goed fundament gelegd voor volgende edities, en door de focus echt op de muziek en de sterke line-up te leggen, is dit festival een leuke toevoeging. Natuurlijk is er tijdens zo’n eerste editie ruimte voor verbetering. Zo stond het geluid van de mainstage wel erg hard, waardoor je het geluid overal hoorde doordreunen. Maar Confusion Events heeft het ook met dit festival opnieuw geflikt.