primeshock-4

Hardstyle partners in crime: Primeshock

birgit
Birgit Roobol - 24 juni 2019
Dj duo’s, onze scene telt er een flink aantal. Hoe is het om onderdeel van een dj duo te zijn? Is de één de dj, de ander de producer; hoe werkt die samenwerking eigenlijk? Wat zijn de pluspunten? En wat is de down side? Zijn dj duo’s vrienden of zien ze elkaar als collega’s? Tijd om het uit te zoeken! In deze serie op Hardstyle Report interviewen we jullie favoriete hardstyle duo’s. Deze week met: Primeshock.

“Wij zijn Bart en Thijs, ook wel bekend als Primeshock.” Bij dit energieke hardstyle duo staat iedere dag in het teken van hardstyle. Draaien, produceren, luisteren, hardstyle is voor deze jongens echt een levensstijl. In tegenstelling tot andere duo’s, begon de hardstyle carrière van Bart en Thijs los van elkaar. Bart kwam in 2007 in aanraking met hardstyle en draaide als Blackburn. Voor Thijs begon het in 2009, hij was toentertijd beter bekend als Aeros.

“De liefde voor energieke muziek is er bij ons beiden altijd al geweest. Vroeger was het happy hardcore, daarna jumpstyle.” En ook voor beiden was hardstyle liefde op het eerste gezicht. “Die euforische energie in combinatie met die harde kicks (en hier en daar een vleugje humor) is typisch Primeshock en wel echt te herleiden uit die verschillende stijlen die we allebei tof vinden.”

primeshock-1
Bart en Thijs leerden elkaar kennen bij het label waar ze toentertijd aangesloten waren. Hierdoor kregen ze steeds meer contact en werkten ze vaker samen. Er was meteen een goede klik in de studio. Die vonk kwam later ook terug op het podium. En niet alleen op muzikaal gebied matchte het, de jongens kwamen erachter dat ze van dezelfde dingen houden, ook buiten de muziek om. “Gamen, slechte grappen en nog veel meer!”

Toen het label, waar ze allebei aangesloten waren, stopte, besloten ze de handen ineen te slaan. Uiteindelijk zijn ze het duo Primeshock begonnen en hebben ze hun solo-acts gelaten voor wat het was. “Dat beviel zo goed. Samen is veel leuker!” De muzikale samenwerking van de Primeshock jongens is uitgegroeid tot een hele mooie vriendschap. Ze zien elkaar dan ook echt als vrienden. “Mensen denken vaak dat we broers zijn, haha.” Toch zijn er ook verschillen. “Bart komt uit Limburg en Thijs uit Zuid-Holland. Dat is een duidelijk verschil, met een zachte G”, lachen de jongens. Maar in die verschillen vullen ze elkaar ook weer aan. Zo is Bart net een betere dj en kent Thijs wat meer trucjes in de studio. “De perfecte match!”

primeshock-2
“DIE EUFORISCHE ENERGIE IN COMBINATIE MET DIE HARDE KICKS (EN HIER EN DAAR EEN VLEUGJE HUMOR) IS TYPISCH PRIMESHOCK.”

De samenwerking loopt heel soepel, ook al wonen ze bijna 2,5 uur van elkaar vandaan. “Internet (en een grote Cloud storage) is de perfecte uitkomst. Daarnaast proberen we zo vaak mogelijk echt samen te zitten, dan heb je meer interactie en chemie.” Als ze het echt druk hebben werken ze allebei thuis in hun eigen studio. Maar ook dat is een voordeel, zo kunnen ze beiden op hun gemak aan de muziek werken en sturen ze het heen en weer tot iets af is. Tijdens het draaien gaat alles helemaal vanzelf. “Soms doen we dezelfde move zonder te overleggen. Compleet synchroon, haha!”

Onenigheden horen er natuurlijk ook bij. “Maar dan wedden we om een frikandelletje en is het snel verholpen”, lachen ze. Soms is het de een die dan zijn zin krijgt, de andere keer andersom. En wanneer iemand iets écht niet wilt, doen ze het ook echt niet. Dat houdt de samenwerking in balans. “Maar dat gebeurt eigenlijk nooit hoor. We zitten negen van de tien keer volledig op een lijn. Soms zelfs zo erg dat het eng wordt, haha.”

Ze zijn erg betrokken in elkaars leven, maar door de woonafstand zien ze elkaar vooral voor muziekdingen en wat minder privé. “Toch zijn we meer dan alleen collega’s. We houden wel rekening met elkaars vriendinnen bijvoorbeeld haha. We gaan ook op bezoek bij elkaar voor bijvoorbeeld een verjaardag of de housewarming. En we gamen ook graag samen!”

primeshock-3
Dat de jongens van een grapje houden, blijkt wel als we ze vragen naar wat ze het meest aan elkaar bewonderen. Waar andere duo’s antwoorden over elkaars doorzettingsvermogen of kracht gaven, doen Bart en Thijs dat op hun eigen manier. Zo vertelt Bart dat hij Thijs vooral bewonderd om zijn prachtige Nederlandse uitspraak. “Zo lekker randstads en zonder accent.” Thijs daarentegen juist bewondert het kapsel van zijn vriend. “Geen kalende plek op zijn kruin, een volle haardos! Fascinerend.”

Ondertussen hebben ze veel mooie herinneringen gemaakt samen. Of het nu een optreden was waarbij iedereen compleet uit z’n dak ging of bijvoorbeeld het openen op Hard Island waarbij alleen al de soundcheck gepaard ging met “HEE, HOO” van buiten de club, het is een lastige keuze voor de jongens. Maar waarschijnlijk krijgen ze er aankomende zomer weer heel veel nieuwe dingen bij. Primeshock gaat namelijk ontzettend lekker. Ze zijn pas anderhalf jaar bezig en gaan als een speer.

In de afgelopen maanden kunnen ze veel van hun bucketlist afstrepen. Zo staan ze volgende week op de UV op Defqon.1 en in augustus op de mainstage op Decibel outdoor. Maar ze zijn nog lang niet uitgedroomd. “Dit is nu al supervet. Maar we dromen verder: Qlimax, de Intents Festival mainstage, de RED op Defqon.1, de REBiRTH mainstage, Reverze, ga zo maar door. We willen onze sound zo ver mogelijk verspreiden!”

 
Qua producties hebben Bart en Thijs ook nog wel het een en ander op hun bucketlist staan. “We willen graag de studio induiken met een aantal van onze all time heroes. Samenwerken met mensen waar we altijd zelf fan van zijn geweest is iets heel speciaals. Wildstylez, Headhunterz, D-Block & S-te-Fan, TNT, KELTEK, Da Tweekaz, Coone, noem maar op!” Mannen, lezen jullie mee?

Op dit moment zijn ze druk bezig met hun voorbereidingen voor hun UV set op Defqon.1 aankomend weekend. “We willen een paar gloednieuwe tracks en edits draaien, dus daar nemen we de tijd voor. Daarna gaat de focus vol op de andere dikke festivals waar we mogen draaien deze zomer. Ons doel is in ieder geval duidelijk: onze energieke sound door de hele scene verspreiden en daarmee heel veel dikke optredens doen.”

Wil je up-to-date blijven van het allerlaatste Primeshock nieuws? Volg ze dan op Instagram! Ben je benieuwd naar de andere verhalen van hardstyle partners in crime? Iedere donderdag verschijnt een nieuwe editie, met een ander dj duo!

Hardstyle partners in crime