audiotricz

Hardstyle partners in crime: Audiotricz

eva
Eva Selhorst - 16 juni 2019
Dj duo’s, onze scene telt er een flink aantal. Hoe is het om onderdeel van een dj duo te zijn? Is er één de dj, de ander de producer; hoe werkt die samenwerking eigenlijk? Wat zijn de pluspunten? En wat is de down side? Zijn dj duo’s vrienden of zien ze elkaar als collega’s? Tijd om het uit te zoeken! In deze nieuwe serie op Hardstyle Report interviewen we jullie favoriete hardstyle duo’s. Deze week met: Audiotricz.

“Wij zijn Léon en Kenneth, afkomstig uit Nunspeet en we vormen samen het hardstyle duo Audiotricz. We kennen elkaar al van jongs af aan, dit komt omdat Nunspeet maar een klein dorpje is waar iedereen elkaar kent.” Beide heren waren in die periode al actief in de muziek, maar toen nog in verschillende genres. “Pas later zijn we gaan samenwerken onder de naam Audiotricz en vanaf toen is het echt héél snel gegaan!”

“In augustus 2012 besloten we om samen te werken en de hardstyle scene samen te veroveren. De reden is eigenlijk heel simpel: het klikte super goed en we vulden elkaars zwakke punten aan. Dit zorgde voor een enorme boost. We hadden binnen no-time veel muziek klaar liggen, iets wat ons alleen nog nooit was gelukt!”

audiotricz-1
Kenneth en Léon zijn altijd al geïnteresseerd geweest in muziek. “We zijn allebei altijd bezig geweest met muziek. Léon focuste zich op het produceren en Kenneth meer op draaien. Over solo gaan hebben ze nog nooit nagedacht. “Natuurlijk hebben we wel eens momenten dat we elkaar even niet kunnen luchten of zien, maar dat hoort erbij.”

Léon kan heel chaotisch zijn en Kenneth is juist gestructureerd. “Léon is een perfectionist — wat super chill is. Kenneth kan op een gegeven moment zeggen dat het wel goed genoeg is. We zijn in de meeste dingen plus en min, tegenpolen. Dat zorgt ervoor dat onze samenwerking zo goed werkt. Daarnaast zijn er ook heel veel dingen waarin we juist wel overeenkomen, onze interesses bijvoorbeeld.”

Er is een duidelijke rolverdeling tussen Kenneth en Léon. ‘’We weten van elkaar waar we goed in zijn en dat proberen we altijd zo goed mogelijk te benutten. Om een klein voorbeeld te geven: Léon is de held wat betreft sounddesign, waarbij Kenneth ervoor zorgt dat het allemaal één geheel wordt en goed tot z’n recht komt. On-stage draaien we om en om een plaat, waarbij Kenneth vaak ook de microfoon pakt en Léon z’n gitaar om het publiek extra op te zwepen!”

audiotricz-2

Als we de jongens vragen hoe het kan dat er in de hardstyle scene relatief veel dj duo’s zijn, weten ze niet precies waar dat aan ligt. Het zou volgens beiden kunnen liggen aan een stukje zekerheid in het begin van een dj-carrière. “Samen sta je altijd sterker en durf je vaak net iets meer. Aan de andere kant kun je met z’n tweeën meer voor elkaar krijgen. In ons geval vullen we elkaar perfect aan waardoor we als duo beter uit de verf komen dan als we solo zouden gaan.”


Doordat Kenneth en Léon tegenpolen zijn, komt het geregeld voor dat ze het niet met elkaar eens zijn. Maar ze zijn van mening dat dit juist goed is. “Dit houdt je namelijk scherp. Vaak als we het niet met elkaar eens zijn dan weten we dat dit de oplossing dus nog niet is wat betreft een productie of een volgende stap. We gaan dan vaak op zoek naar iets waarin we het wel beide eens zijn. Mocht dat niet lukken en een van ons is er echt heilig van overtuigd, dan gaan we er gewoon voor.” Geven en nemen dus.


Kenneth en Léon zien elkaar 100% als vrienden. “Dit is begonnen als een gezamenlijke passie voor muziek en het voelt absoluut niet als werken, dus het woord collega’s staat niet in ons woordenboek. Ondanks dat we goede vrienden zijn laten we elkaar erg vrij wat betreft ons privéleven. We hebben allebei een andere vriendengroep, maar in the end kent iedereen elkaar. Nunspeet is nou eenmaal een klein dorpje.”

“WE ZIJN IN DE MEESTE DINGEN PLUS EN MIN, TEGENPOLEN. DAT ZORGT ERVOOR DAT ONZE SAMENWERKING ZO GOED WERKT.”

Als Audiotricz terugdenkt aan de mooiste herinneren samen dan kiezen ze voor het allereerste optreden in Chili. “De energie die we daar kregen van de fans was echt absurd. Maar eigenlijk is het niet eerlijk om er maar één te noemen. We hebben zoveel mooie herinneringen samen!” En wat ze het meeste aan elkaar bewonderen? De nuchterheid. 


We vroegen de jongens hoe ze de tijd ervaren hadden sinds de lancering van hun nieuwe live-act: NEXT CHAPTER (een muzikale hardstyle sensatie met nieuwe Audiotricz tracks en natuurlijk, Léon op zijn gitaar). Helemaal nadat ze een tijdje op de achtergrond zijn geweest. “Intens! We waren er beiden van bewust dat er iets moest gebeuren rondom Audiotricz, om door te kunnen gaan naar het volgende level. En om onszelf meer te kunnen onderscheiden ten opzichte van anderen artiesten.”


“In het begin dachten we veel te diep en te moeilijk. Tot het moment dat Léon voor de zoveelste keer z’n gitaar pakte in de studio om gewoon een beetje te jammen. Daar wordt het altijd gezellig van in de studio. Die vibe willen we op het podium vasthouden en dat leerde ons ook om juist meer van onszelf te laten zien binnen de act, waardoor je vanzelf dat stukje authenticiteit krijgt.”


audiotricz-3
Daar kregen Kennet en Léon meteen inspiratie van. “Nadat we er over uit waren dat we iets met de gitaar moesten gaan doen, zijn we het internet af gaan struinen om te kijken of zoiets al bestond. We vonden verschillende bands en dj’s die op hun manieren een iets toevoegde aan de dj-set, bijvoorbeeld instrumenten of te gekke visuals. Vanaf dat moment zijn we de studio ingedoken en was het voor ons een periode van trial & error. Uitzoeken hoe we dit konden gaan doen in combinatie met hardstyle. We hebben onze manier gevonden en kunnen dan ook niet wachten om dit te showen aan onze fans op Defqon.1.”

Waar Léon gitaar kan spelen, waren wij nieuwsgierig of Kenneth ook een instrument kon spelen. “Ik heb vroeger keyboardles gehad, maar dat ben ik verleerd. Nu we het project NEXT CHAPTER zijn gestart kriebelt het wel weer moet ik zeggen. Dit zou namelijk nog meer mogelijkheden bieden voor de live-act.” Inspiratie genoeg dus. “Voorlopig zijn we nog niet klaar met NEXT CHAPTER verder uit te bouwen. We willen met dit concept de hele wereld rond te touren.”

Wil je up-to-date blijven van het allerlaatste Audiotricz nieuws? Volg ze dan op Instagram ! Ben je benieuwd naar de andere verhalen van hardstyle partners in crime? Iedere donderdag verschijnt een nieuwe editie, met een ander dj duo!

Hardstyle partners in crime