clockartz-intents

Hardstyle partners in crime: Clockartz

birgit
Birgit Roobol - 6 juni 2019
Dj duo’s, onze scene telt er een flink aantal. Hoe is het om onderdeel van een dj duo te zijn? Is er één de dj, de ander de producer; hoe werkt die samenwerking eigenlijk? Wat zijn de pluspunten? En wat is de down side? Zijn dj duo’s vrienden of zien ze elkaar als collega’s? Tijd om het uit te zoeken! In deze nieuwe serie op Hardstyle Report interviewen we jullie favoriete hardstyle duo’s. We trappen af met Clockartz, double trouble: The Italian Way!

“Ciao, we are Konnie en Seba!” Oftewel Konstantin en Sebastian, twee Italiaanse jongens van 25 jaar oud. Samen vormen ze Clockartz, een hardstyle duo uit Italië. Ze startten hun carrière ergens rond 2010, maar voor die tijd maakten ze al samen jumpstyle en hardjump video’s op YouTube. In een van hun eindeloze YouTube streaks kwamen ze een hardstyle producing tutorial tegen. The rest is history.

“Op dat moment hadden we geen idee dat dit 9 jaar later zo’n groot onderdeel zou van ons leven. We produceerden gewoon voor de lol.” Toch zijn ze er nooit mee gestopt en werden ze steeds beter. Nadat ze wat demo’s naar diverse labels stuurden, kwamen ze in contact met een Nederlands label en hun huidige manager. “Sindsdien is het balletje gaan rollen.” De eerste grote Clockartz hit was ‘Rockafella’, uit 2017. Vanaf dat moment ging het heel snel voor ‘Konnie en Seba’. De boekingen voor grootste hardstyle feestjes en festival stroomden binnen. “Zelfs op de BLUE stage op Defqon.1!” Tegenwoordig maken ze fulltime muziek. “We zitten iedere dag in de studio om muziek te maken. En één ding is zeker: daar gaan we niet mee stoppen!”

clockartz
Konstantin en Sebastian ontmoetten elkaar toen ze drie jaar oud waren, op het kinderdagverblijf. Dat is waar de basis werd gelegd voor hun lifelong friendship. “Vanaf dat moment waren we al onafscheidelijk.” Muziek speelde altijd al een grote rol in hun leven en dus ook in hun vriendschap. “We hebben altijd dezelfde muzieksmaak gehad en gingen ook samen naar feestjes.” In 2010 was Sebastian degene die het voortouw nam en begon met produceren, kort daarna volgde Konstantin. “Het was de meest logische stap om samen muziek te gaan maken. Onze connectie is al 22 jaar zo hecht. Er is niks mooier dan zoiets samen te kunnen doen met je beste vriend.”

Samen zijn Sebastian en Konstantin een heel goed team en daar zijn ze trots op. “We zijn allebei best wel down to earth en waarderen graag de kleine dingen in het leven.” Ook speelt familie en vriendschap een grote rol in het leven van de jongens, iets wat hun band misschien wel hechter maakt. Toch zijn er ook wel wat verschillen, maar daarin vullen ze elkaar prima aan. Zo is Seba meer doener. “Hij neemt snel beslissingen en is wat spontaner.” Konstantin is daarentegen wat rustiger. “Hij denkt meer na over bepaalde zaken en reflecteert dingen beter.” Natuurlijk zijn ze het niet altijd eens met elkaar, maar na zo’n discussie belanden ze altijd weer samen op dezelfde weg. “Dat is denk ik ook echt de kracht van Clockartz.”

Een echte taakverdeling hebben ze niet. Ze zijn allebei dj én producer. Ook tijdens een show mixen ze allebei en entertainen ze het publiek samen. “Seba is degene met de microfoon hoor”, vult Konstantin lachend aan. In de studio is het vaak Sebastian die met een ideetje begint. Konstantin werkt deze ideeën vervolgens uit en verbetert het. Maar het kan ook andersom zijn. Iedere track is op een andere manier geproduceerd en vaak heel spontaan.

clockartz-intents
Als we de jongens vragen hoe het kan dat er in de hardstyle scene relatief veel dj duo’s zijn, leggen ze uit dat dat voor hen grotendeels te wijten is aan het familiegevoel binnen de scene. “Als iemand het over hardstyle heeft, hoor je vaak het woord ‘hardstyle familie’ vallen. Voor ons gaat hardstyle ook echt over familie en vriendschap. Vriendschappen worden uiteindelijk zo hecht en verbonden door de muziek, dat voor sommigen hun passie opbloeit tot een mooie business, als dj en producer.”

“ER IS NIETS MOOIER DAN DIT SAMEN TE KUNNEN BELEVEN MET JE BESTE VRIEND.”

Konstantin en Sebastian zijn erg betrokken in elkaars leven en zien elkaar bijna iedere dag. “In onze vrije tijd gaan we graag samen fietsen, zwemmen of uit met vrienden. Al sinds het begin van onze vriendschap doen we alles samen.” Dankzij hun succes waarderen ze de vriendschap alleen nog maar meer. “Dag-in-dag-uit zijn we samen bezig iets moois te maken, uit al die ideeën uit twee verschillende hoofden. We hebben zoveel plezier samen. In de studio, tijdens onze reizen of sets. We zijn er heel trots op dat we dit samen doen.”

 
Waar Sebastian de rust van zijn vriend heel erg waardeert, vindt Konstantin het vooral heel fijn dat hij echt op Seba kan bouwen. “Hij houdt altijd zijn woord en is er voor je, als je ‘m nodig hebt.” Ze zouden dan ook niks aan elkaar, hun vriendschap of samenwerking willen veranderen. Als we vragen naar hun favoriete herinnering samen krijgen we twee hele verschillende antwoorden, maar het benadrukt wel hun verschillende karaktereigenschappen. Zo vertelt Konnie over hun vakantie in Thailand, in 2015 en vertelt Seba over het moment dat ze mensen zagen huilen bij de BLUE stage op Defqon.1, “omdat ze zo geraakt waren door onze muziek”.

Momenteel wonen Konstantin en Sebastian weer tijdelijk in Nederland, voor het festivalseizoen, en zijn ze heel erg druk in de studio. “Afgelopen maanden hadden we weinig vrije tijd, maar dat betekent: goed nieuws voor jullie! Loads of new music is set and done. You will definitely love it, that’s for sure! We keep you posted!”

Wil je up-to-date blijven van het allerlaatste Clockartz nieuws? Volg ze dan op Instagram ! Ben je benieuwd naar de andere verhalen van hardstyle partners in crime? Iedere donderdag verschijnt een nieuwe editie, met een ander dj duo!

Hardstyle partners in crime