rebelion-2

Hardstyle partners in crime: Rebelion

birgit
Birgit Roobol - 7 augustus 2019
Dj-duo’s, onze scene telt er een flink aantal. Hoe is het om onderdeel van een dj-duo te zijn? Is er één de dj, de ander de producer; hoe werkt die samenwerking eigenlijk? Wat zijn de pluspunten? En wat is de down side? Zijn dj-duo’s vrienden of zien ze elkaar als collega’s? Tijd om het uit te zoeken! We interviewen jullie favoriete hardstyle duo’s. Deze week met: Rebelion.

“Hey! We are Rebelion, a duo consisting of two 10/10 geezers - Gary & Raymond.” Het Schotse dj-duo, beiden afkomstig uit Falkirk, begon 5 jaar geleden met draaien. Na een jaar besloten ze er 100 procent voor te gaan. “We waren heel benieuwd waar het ons zou brengen. Nou, vrij ver blijkbaar, haha!”

Gary en Raymond ontmoetten elkaar al jaren voordat ze samen muziek maakten en waren dus al vrienden voordat ze samenwerkten. Sterker nog: de eerste passie die ze samen deelden was iets totaal anders dan hardstyle of muziek maken. “Onze liefde voor het beste voetbalteam ter wereld bracht ons samen: Glasgow Rangers!”

 

rebelion-glasgow-

 

Uiteindelijk kwamen de jongens in aanraking met hardstyle en produceren, en het begon te kriebelen. “In het begin hadden we nog totaal geen idee dat we hier onze carrière van zouden kunnen maken.” Maar Gary en Raymond nemen het produceren wel uiterst serieus. “Na een jaar rommelen, hadden we wel het idee dat we iets totaal anders konden doen dan wat er tot nu toe gedaan was.”

Het maken van het ‘Uprising’ album was als een soort sprookje voor de mannen. Ze hadden zoveel plezier bij het maken van het album. “We hadden letterlijk geen idee wat we aan het doen waren, maar we vertrouwden er gewoon op. No pressure.” Dat gevoel hebben ze nog steeds wel, maar op dat moment was alles nieuw. “Het veranderde echt ons leven.”

“We delen allebei de exacte visie op muziek, dus het was voor ons heel logisch om dit avontuur samen aan te gaan.” Ze hebben dan ook nooit getwijfeld aan hun keuze of er over nagedacht om solo te gaan. “Het enige voordeel van een solo-artiest zijn, is dat je meer geld verdiend.” Maar daar draait het bij de jongens niet om. “Het optreden en maken van muziek draait om zoveel meer dan geld.”

 

rebelion-fatality

 

The Rebelion dream team dus. Maar hoewel de muzikale visie van Gary en Raymond exact hetzelfde is, hebben ze, net als veel andere duo’s, totaal verschillende persoonlijkheden. “Dat is ook echt nodig om als duo succesvol te zijn.” Natuurlijk zijn ze het ook niet altijd eens met elkaar, maar ze gaan altijd voor het allerbeste resultaat. “Het eindproduct is het allerbelangrijkste, ongeacht wie goed of fout is.”

De levens van Gary en Raymond zijn echt in elkaar verweven. “We waren al vrienden en dat zal altijd op de eerste plaats komen, hoe moeilijk dat af en toe ook is door de zakelijke druk.” Ze zien elkaar dan ook bijna iedere dag en ze proberen alles samen te doen, als dat mogelijk is. “Het belangrijkste is natuurlijk om zo productief mogelijk te zijn, of we nu samen zijn of niet. Maar we werken het liefste tegelijk aan iets. En wanneer we dan op één level zitten, komen we op zulke vette ideeën! Dat zijn echt de mooiste momenten.”

Als we de jongens vragen naar hun visie op duo’s en hoe het komt dat je in de hardstyle relatief veel duo’s ziet, beginnen ze te lachen. “Er zijn veel grote EDM duo-acts. Zelfs degene die een solo-act lijken, zijn dat niet, haha.” Iets wat trouwens totaal haaks staat op de werkwijze van Gary en Raymond. Zij hebben de scene veroverd door zichzelf te zijn en iets compleet anders te doen. “We pushen elkaar behoorlijk. Soms misschien te ver, maar dat is wel de reden waarom wij zo divers zijn en zijn gekomen waar we nu zijn. Daar zijn we heel erg trots op!”

 

Momenteel zijn de jongens druk bezig in de studio met een bijzondere remix. Ben je benieuwd? Houd Rebelion dan goed in de gaten via hun socials.

Hardstyle partners in crime