Radical en zijn Road to Redemption 001

Radical en zijn Road to Redemption

Viktor Diets - 3 november 2017

Het is bijna zo ver. Het spiksplinternieuwe Breepark Eventcenter wordt omgedoopt tot The Radical Dome en het derde solo-album van deze RAW giant wordt de wereld in gelanceerd. Na twee uitverkochte feesten in de Heineken Music Hall, is het de Denekamper in samenwerking met Art of Dance ook gelukt om deze nieuwe locatie vol te krijgen. Twaalfduizend RAW soldiers.

De hardcopy van zijn eerste album, Annihilate (2012), is inmiddels een collectors item geworden voor de echte verzamelaars. Op Marktplaats wordt er al ruim het dubbele van de originele prijs voor geboden. Als je de tracks van dit album terugluistert, hoor je al snel dat de Radical behoorlijk van sound is veranderd. Maar dit zijn wel de pareltjes die de huidige scene vorm hebben gegeven. En daarmee ook Radical als artiest.

The Spell of Sin (2013) was revolutionair. Vanaf dit moment ontpopt Radical Redemption zich als een artiest met een echte eigen sound. Hij speelt moeiteloos met kicks, samples, effects en synths en creëert een hele vette duistere sfeer. Terwijl Annihilate al dertien tracks bevatte, pompt hij op dit album er 28(!) nieuwe nummers uit, waarvan er geen enkel nummer als te veel voelt. Kwantiteit, maar ook zeker kwaliteit. Ook wordt met dit album zijn live-act gelanceerd, waar hij voor het eerst met een bruut masker en mechanisch pak het podium betreedt. Dit is rawstyle van de bovenste plank.

Zijn derde album: One Man Army kwam in 2015 uit, met daarbij een legendarische release party in de Heineken Music Hall. Zo’n feest waar je het nu nog over hebt. Radical Redemption is inmiddels flink omhoog geklommen op de succesladder. Hij staat in de DJ Mag Top 100 en heeft shows over de hele wereld. The sky is the limit en zijn tracks blijven maar komen. De één nog beter dan de ander. De Brutal trilogie continues.

Inmiddels zijn we al drie weken aan het genieten van de previews die langzamerhand online worden gezet, maar dit weekend is het dan eindelijk zover. We gaan het live meemaken. Een huge line-up, een nieuwe locatie en ook nog eens een Radical game. Het moet niet gekker worden. Het dak wordt er natuurlijk afgeblazen, maar het album gaat ook nog eens fantastisch worden. De previews beloven ontzettend veel.

Om echt lekker in the mood te komen voor morgen, hebben wij een selectie gemaakt van zijn nieuwste tracks. Of je nu nog op je werk bent, op school, thuis op de bank, in de auto of op de fiets, pomp deze top vijf heerlijk over je speakers. And get ready to go Radical! This is the Road to Redemption. 

5. Radical Redemption – The Radical Dome

4. Radical Redemption & D-Sturb – Mutilate Them All

3. Radical Redemption – America

2. Radical Redemption – Just Like You

1. Radical Redemption – Paralyzed