KELTEK, Phuture Noize en Sefa maken het Defqon.1 a

KELTEK, Phuture Noize en Sefa maken het Defqon.1 anthem

birgit
Birgit Roobol - 2 januari 2019

Het Defqon.1 anthem is het belangrijkste anthem van het jaar. Ieder jaar is er ontzettend veel te doen rondom de bekendmaking van de anthem makers en de release van de track. En hoewel het misschien wel de grootste hardstyle onthulling van het jaar is, verloopt die bekendmaking vaak een beetje rommelig. Zo draaide Project One het anthem vorig jaar op een feest in Australië en werd de track de wereld ingeslingerd, zonder echte WOW-factor.

Na de kritiek op het anthem van vorig jaar, was het tijd voor Q-dance om de ‘game’ te ‘changen’ en te laten zien waarom zij de leading hardstyle organisatie zijn. Want wat zegt nu meer ‘WOW’ dan een onthulling op het nieuwste oud-en-nieuwfeest van Q-dance: WOW WOW?!

Zodra de bekende Defqon.1 kreten door de zaal klinken, staat iedereen op scherp. Zou dit het moment zijn? “For this edition three artists has been trusted with the task to create one single anthem. We will now reveal their names.” “KELTEK”, en nog voordat de “AAAH” uit het publiek opgevolgd kan worden met een luid applaus, volgt de volgende naam. “PHUTURE NOIZE”, het enthousiasme stijgt bijna door het dak. “AND SEFA”, het is alsof het hele Ziggo Dome ontploft. Een onthulling die we niet snel meer vergeten!

Niet één, niet twee, maar drie artiesten vormen dit jaar ‘One Tribe’. De laatste keer dat drie artiesten samen de studio indoken voor het Defqon.1 anthem was in 2012, toen Headhunterz, Noisecontrollers en Wildstylez het legendarische anthem ‘World of Madness’ maakten. Nu is het tijd voor een nieuwe generatie legendes, en het is daarom ook keihard verdient dat deze drie dj’s verkozen zijn tot de anthem makers van Defqon.1 Weekend Festival 2019.  

Alledrie de artiesten hebben een fantastisch jaar achter de rug. KELTEK heeft hit na hit gemaakt en kreeg op WOW WOW de ‘best euphoric breakthrough award of 2018’ uitgereikt. Ook Phuture Noize heeft een bijzonder goed jaar achter de rug. Hij heeft met zijn ‘Black Mirror Society’ misschien wel het beste album van het jaar afgeleverd en hij was niet weg te denken van alle grote hardstyle podia. Sefa is absoluut de grootste verrassing, want nooit eerder maakte een non-hardstyle artiest het Defqon.1 anthem. Maar hij zal ongetwijfeld een geniale frenchcore twist aan de track geven.

De drie artiesten zijn inmiddels druk bezig in de studio om hét anthem van het jaar te maken. We verwachten veel emotie, een loepzuivere melodie die je kippenvel geeft en krachtige lyrics die we united as one tribe kunnen meeschreeuwen bij de mighty RED-stage. Een dromerige KELTEK vibe, een artistiek randje van Phuture Noize en flink wat tempo van Sefa. Benieuwd naar het resultaat? Q-dance komt volgende maand met meer informatie rondom het anthem. We keep you updated! 


Naast de onthulling van de anthem makers van Defqon.1, had Q-dance nog veel meer voor ons in petto tijdens WOW WOW. Benieuwd? Check dan morgen ons report van WOW WOW – The New Years Extravaganza.