AIRFORCE Festival 2018 - Unified Demolition 001

AIRFORCE Festival 2018 - Unified Demolition

mitchell
Mitchell van Eenige - 9 augustus 2018

Grab your water guns. Ready? Shoot! Afgelopen zaterdag stonden hardstyle en hardcore soldiers paraat op AIRFORCE Festival. Zij lieten zich niet tegenhouden door het nieuwe Nederlandse zomerklimaat. Bewapend met kickrolls, waterballonnen of waterpistolen en the urge om te stampen, betraden zij de militaire vliegbasis van Enschede. Dit is AIRFORCE Festival 2018: Unified Demolition.

De eerste keer dat we voet op de vliegbasis van Enschede zette, wisten we het meteen. Dit is een perfecte plek voor een goed feestje. Deze unieke locatie is precies datgene wat dit festival zo bijzonder maakt. AIRFORCE Festival heeft bijna twee keer zoveel sfeer als ieder ander festival met een vergelijkbare line-up. De echte kazerne, bunker, radartoren en die  gigantische landingsbaan, maakt hard gaan nét een stukje leuker.

AIRFORCE Festival 2018 - Unified Demolition 002

Op het terrein vind je zes stages. Van raw hardstyle tot frenchcore, industrial tot hardcore, alle snoeiharde stijlen worden vertegenwoordigd op de vliegbasis. Absolutely Fresh en Art of Dance, die samen dit festival organiseren, hebben gelukkig ook goed nagedacht over het warme weer. Op de plek waar voorgaande jaren de toiletten waren, is nu de Warzone. Een area vol waterpistolen, sproeiers en waterballonnen voor als je even moet afkoelen. Let the battle begin!

Na de drukte bij de set van Sefa op Dominator, hebben beide organisaties zich ongetwijfeld flink achter de oren gekrabd. Deze baas verdient eigenlijk gewoon een zo groot mogelijk podium, dus stond ‘ie daar. De achttienjarige frenchcore god, live op de mainstage van AIRFORCE Festival. En dat zijn populariteit ongekend is, blijkt maar weer. Ruim een half uur van te voren beginnen al veel mensen gehaast naar de mainstage te lopen. Sefa opent met zijn gouden remix van ‘Get it Crackin’. En de sfeer zit er al meteen in. De drive in zijn set is bizar. Verrassende beatdrops vliegen om je oren, gecombineerd met vrolijke melodieën en elementen uit andere stijlen. Deze jongen is echt van alle markten thuis.

AIRFORCE Festival 2018 - Unified Demolition 003

Deadly Guns draait in de uptempo Hellfire stage. Een bizar drukke, bloedhete stage. Het zweet gutst van ons gezicht en zweetdruppels vliegen in het rond. Ondanks dat is het afgeladen. Even doorzetten dus. Maar voor de echte die hards maakt dit niet uit. Zweetlijven tegen elkaar, en rammen. Iedereen zingt, schreeuwt en kickrollt mee op tracks als ‘Undefeated’, ‘Deadly Venoms’, ‘The Gunshow’ en ‘Downfall’.

In het donker komt het rauwe karakter van terrein nog meer tot haar recht. De lichten creëren een nog duisterder en realistischer beeld van de vliegbasis. Ook gaat het tempo rap omhoog. Dit maakt keihard uit je dak gaan op de snoeiharde tracks van N-Vitral presents: BOMBSQUAD nóg leuker.

AIRFORCE Festival 2018 - Unified Demolition 004

Een bijzondere combinatie wordt gemaakt tijdens de set van Delete en Killshot. Mr. Formula vs. Mr. Beastmode. Twee dj’s die niet heel dichtbij elkaar liggen qua sound. Dat zorgt voor een afwisselende set vol verrassingen. En alhoewel we ons echt uitstekend vermaken, en deze heren voor flink wat power zorgen in de G-Force stage, is het geen match made in heaven. ‘Take It Back’ van Delete en ‘Beastmode’ van Killshot brengen absoluut kippenvelmomenten, maar komen toch wat beter tot hun recht wanneer deze b2b combinatie niet gemaakt wordt.

Aan Destructive Tendencies de eer om de mainstage met bruut geweld af te sluiten. Vorig jaar stonden ze ook al op dit podium, voor het laatst met z’n drieën. Daniele Moore mag dan al een jaar weg zijn, de power is er, zoals eerder al bewezen, niet minder om. In een drie kwartier durende set rammen ze dwars door de geluidsbarrière heen. Er komen veel nieuwe tracks uit hun upcoming album bij. De collab met Angerfist ‘Commander’ en de Sefa remix van ‘Release The Kraken’ zorgen voor een explosie in het publiek.  Zo hard, dat er bijna G-krachten loskomen.

AIRFORCE Festival is zo’n snoeihard festival dat je, ook als hardstyle liefhebber, echt niet wil missen. Dat wordt voor de derde keer keihard bewezen. Soldiers, buckle up for round four!