This is your moment! 001

This is your moment!

mitchell
Mitchell van Eenige - 25 september 2017

Met het outdoor seizoen van 2017 nog vers in het geheugen kunnen we terugkijken naar ongelofelijke sets, stages, herinneringen en momenten die het afgelopen seizoen ons hebben gebracht. Weekend na weekend hebben we al feestend de zon onder zien gaan en vrienden zijn inmiddels veranderd in familie. Dit zijn de momenten waar de muziek voor gemaakt is, want naast dat je er zo heerlijk op kunt stampen, brengt het ook zoveel emotie met zich mee. Niemand kan je dit meer afnemen. This is your moment! Dit zijn de favoriete momenten van het outdoor seizoen 2017 van drie Hardstyle Reporters. Check it out!

This is your moment! 002

Birgit – Defqon.1 Weekend Festival 2017 , Defqon.1 Legends

Daar stond ik dan. Zo goed als vooraan bij Legends. Ik keek al maanden uit naar dit moment. Want na vorig jaar, mijn eerste Defqon.1, was ik compleet verkocht, dus ik hoopte dat ik me precies weer zo zou voelen, als ik toen deed. Stiekem was ik wel een beetje bang dat het in mijn herinnering allemaal véél vetter zou zijn. Dat ik het zo had opgehemeld! Gelukkig was dat allesbehalve het geval.

We hadden het hele weekend keihard lopen knallen met team Hardstyle Report en ik zag mijn collega’s oftewel mijn vrienden; want dat zijn ze allemaal, om me heen genieten. Nu was het tijd om even niet meer aan Hardstyle Report, filmen, reports en video’s te denken, maar gewoon KEIHARD genieten van het allermooiste weekend op aarde.

Die uren heb ik beleefd alsof we allemaal betoverd waren. Letterlijk. Dansen leek wel vanzelf te gaan en ieder nummer voelde ik écht. De dj’s draaiden precies, wat ik op dat moment wilde horen. Alsof ze alleen voor mij aan het draaien waren. Villain riep in ieder geval nog net niet door de microfoon; “Birgit, deze is voor jou.” Maar man, dat voelde wel zo. Ik heb echt staan springen, dansen en genieten. Arm in arm hebben we mee staan zingen (zeg maar gerust schreeuwen; ik had de dag erna geen stem meer over). Vanuit mijn tenen.

En iedere keer als ik opzij keek zag ik dat niet alleen mijn vrienden, maar ook al die andere duizenden mensen precies dat zelfde gevoel hadden. Iedereen bewoog mee op de maat van de muziek en ik heb alleen maar gigantische glimlachen op de gezichten van mensen gezien. Verbonden door de muziek. Eerlijk? Tijdens de Legends show heb ik wel wat traantjes weggepinkt en alleen de gedachte al aan dat moment bezorgt me waterige ogen en een enorme lading kippenvel. Deze momenten laten maar weer blijken dat het niet zomaar muziek is. Of een feestje. Hardstyle is a feeling. Het allermooiste wat er is.

This is your moment! 003

Carmina – Tomorrowland 2017 , NCBM, Q-dance stage

Het hele weekend hing er al een magische sfeer op het festival en tussen de mensen, een echte Tomorrowland vibe. Zoals je die alleen daar voelt. Het voelt alsof je letterlijk een festivalsprookje betreedt.

Het ultieme moment was voor mij dan ook tijdens de set van NCBM bij de Q-dance stage. De weergoden hadden bepaald om het eens flink te laten regenen. Daar sta ik dan samen met m’n maatje in onze felroze en knalgele poncho’s, net Jut en Jul. Terwijl de meeste mensen een schuilplekje opzoeken, gaan wij samen met de diehards vooraan staan. Een episch moment is dit, want niets houdt ons tegen! Keihard stampend en lachend in de regen op elke plaat die voorbij komt. De interactie tussen het publiek en de dj’s is zo intiem.

Daar in het midden van zo groot festival sta je samen met een klein groepje diehards voor het podium los te gaan. En wanneer NCBM het nummer ‘See The Light’ inzetten, bekruipt het kippenvelgevoel mij van top tot teen. Beter dan dit wordt het niet! Niks is epischer dan hakken met je beste maten in de regen. Dit zijn van die momenten dat je even zielsgelukkig voelt, on top of the world. En zeg nou zelf, dat is een heerlijk gevoel.

This is your moment! 004

Mitchell – AIRFORCE Festival 2017 , Destructive Tendencies

Veel mensen denken bij AIRFORCE festival aan de vleermuizen. Logisch ook hoor, maar ik denk toch aan de laatste set van Destructive Tendencies als trio. De laatste keer dat deze drie helden tegelijk op het podium stonden. De laatste keer zag je ze lol hebben met zijn drieën. Na anderhalf jaar trouw hun sets te bezoeken, is dit toch een apart maar bijzonder moment.

Toen ik onderweg was naar het festival, was ik me al aan het inbeelden hoe deze set zou zijn en wat ik kon verwachten. Een week voor het festival brachten de mannen van Destructive Tendencies naar buiten dat Daniel ermee zou gaan stoppen. Hij heeft namelijk naast het dj-leven nog een druk privé- en zakelijk leven en dit was voor hem niet meer te combineren.

AIRFORCE zat er alweer bijna op. En na een hele dag feesten en losgaan was het moment dan toch daar. De laatste set. Snel haalde ik mijn vlag uit mijn kluis en sprak ik met een goede vriendin af om vooraan te gaan staan bij deze set en om onze ‘dedication’ nog even aan Daniel te laten zien. Samen met nog meer Destructive Tendencies fans staan we daar en halen we onze vlaggen tevoorschijn. Iedereen geniet. Mensen zingen mee, mensen joelen en een aantal klimmen nog net niet over het hek heen. Iedereen liet trots zien waar hij/zij voor stond en ging op in de muziek. Dit zorgde voor een vette glimlach op de gezichten van alle drie de dj’s. Mick, Daniel en Joey. Van oor tot oor.

“Strength born through hardcore, never undone. Apprentice and master, their sound becomes one.”

Bij elke track zeggen we tegen elkaar dat dit zo vet is en gaan we weer verder op in het moment. Mick grijpt de microfoon en wil samen met het publiek Daniel bedanken voor zijn aandeel binnen Destructive Tendencies. Het publiek roept en klapt mee. Een prachtig einde… of toch niet? Ineens komt dan toch nog één track. Die ene track. Sound Becomes One wordt afgespeeld en nog nooit heeft deze track voor zo’n response van het publiek gezorgd en zo’n moment van eenheid weten te creëren. Als een echte familie. Pure kippenvel. Daniel, bedankt voor alles!

Team Hardstyle Report kijkt terug naar een geweldig outdoor seizoen. Dankzij momenten als deze realiseren we weer, de hard dance scene staat niet alleen maar voor muziek maar nog voor veel meer! We zijn klaar om nieuwe herinneringen te maken en keihard te genieten van het indoor seizoen! Jij ook?