Free Festival 001

Free Festival 2017

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 4 juli 2017

De Airmaxies mochten na minder dan een week alweer uit het vet, want nog nauwelijks bijgekomen van een fantastisch weekend Defqon.1, is het alweer tijd voor het volgende feestje! Free Festival – wat helaas niet meer zo Free is – is aan de beurt! Dit festival is door de jaren heen enorm veranderd. Niet alleen is het groter en daarmee helaas ook duurder geworden, maar dit jaar is ook de locatie veranderd; namelijk een ander stukje van het Almere Strand. Beter bekend als de oude locatie van Defqon.1. Helemaal top voor de Weekend Warriors die nog geen afscheid hadden kunnen nemen dus!

Hoewel de weersvoorspellingen ronduit bagger waren en ik klaar stond met mijn badeendje en regenlaarzen om zeiknat geregend te worden, kwam er een enorme verrassing. De zon kwam erbij en verblijdde ons met z’n mooiste stralen. Badeendje en regenlaarzen in het kluisje en tijd voor de korte broek. Tip van Avelyn: wees altijd voorbereid op ALLE weersomstandigheden!

Na het afgelopen weekend ook even geen hardstyle tent voor ons meer, maar tijd voor de hardcore stage en doen waar festivals voor georganiseerd worden; stampen in het zonnetje! Want daar draaide Angerfist vette platen waar je eigenlijk niet stil op kon blijven staan. Ook al zou je willen. Omringd door halfnaakte gespierde mannen, stond ik daar met een blij koppie, de spierpijn – waar ik overigens net vanaf was – weer in mijn lichaam te stampen.

Free Festival 002


Na Angerfist was het tijd om weer terug de tent in te gaan, want Digital Punk kwam draaien en twee uur later mijn grote held Radical Redemption! In de tent was het niet overdreven druk, dus konden wij dankbaar gebruikmaken van alle ruimte. Heerlijk om al die spastische stampbewegingen los te kunnen laten zonder daarbij anderen knock-out te slaan, stompen of schoppen, want als ik ergens een hekel aan heb is het wel te weinig dansruimte.

Met de vette line-up op de drie verschillende stages hardstyle, freestyle en hardcore kon het niet anders dan een geslaagde dag worden. De podia waren niet indrukwekkend, maar hé, wat verwacht je van een feestje van minder dan dertig euro?! De sfeer zat er in ieder geval wel weer lekker in en ik heb jong EN oud gezellig voorbij zien komen beuken. Het festivalterrein zag er bij de entree wel een beetje saai uit, waardoor het echte ‘YES, daar zijn we weer’ gevoel een beetje miste. Maar toen we ons naar de hardstyle en hardcore stages begaven, kwam daar toch wel een heel vrolijk festivalterrein tevoorschijn. Met draaimolen en al, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt door mijn vrienden. Ik overigens niet. Ik kijk wel uit.

Free Festival 003


Niet te veel poespas dus, maar dat is misschien ook wel zo fijn aan Free Festival. Het is niet zo massaal. Begrijp me niet verkeerd, feesten als Defqon.1 en Decibel zou ik nooit kunnen overslaan, maar een klein feestje op z’n tijd, waar je niet uren hoeft te zoeken naar je vrienden is ook wel weer eens leuk!

De ontwenningsverschijnselen die ik na het Defqon weekend had, zijn prima opgelost door Free Festival. Zo kon ik nog even lekker door zweven op mijn roze festival wolk. Een kleiner feestje, met een heerlijke line-up en dan ook nog eens de weergoden die ons goed gezind waren, wat wil een hardstyle lover nog meer!

En natuurlijk kon ook Jeroen niet ontbreken na zo’n weekend Defqon.1. Want hé, wat is een festival tegenwoordig zonder onze Jeroen? Van achter het festivalterrein naar voren toe schreeuwde het hele publiek “Jeroen, pas nou op bij dat vuur”. En stiekem blijft het na de honderdste keer nog steeds grappig. Arm in arm liep ik met mijn vrienden, grinnikend om al die mensen, op weg naar de uitgang. Deze topdag is voorbij, maar ik kan nu al niet wachten op het volgende feestje!