Party harder than the rest op Pussy Lounge XXL 201

Party harder than the rest op Pussy Lounge XXL 2017

mitchell
Mitchell van Eenige - 11 oktober 2017

Een overdosis confetti, felle kleuren, vrolijke beats en de bekende stuiterballen-hardstyle hebben de grondvesten van Rotterdam Ahoy stevig laten shaken. Net zoals de billen van de sexy danseressen. Cuz, ‘It’s the Pussy that makes the party!’ Maar deze nacht staat Pussy Lounge XXL helemaal in het teken van de Pussy Lounge ambassadeur Darkraver . Hij vierde afgelopen zaterdag zijn Filthy fifty   in een bomvol Ahoy!

Wanneer je metrostation Zuidplein uit komt lopen of komt aanrijden met de party-bus of auto, zie je de verlichte gevel van Ahoy al schreeuwen; PUSSY LOUNGE XXL . Je komt steeds dichterbij en je freestyle hartje begint sneller te kloppen. En bij de eerste stap binnen, kun je de vrolijke meezingers al horen uit het kleine, bijna après-ski-achtige, feestcafé die net na de ingang is. Een tweede mini-area, waar het feest keihard los gaat, voor wie het massale even moe is. Maar alles onder hetzelfde motto; gaan met die banaan!

Party harder than the rest op Pussy Lounge XXL 201

Darkravers Filthy Fifthy of niet, het authentieke Pussy Lounge gevoel is weer vanouds aanwezig. De stage heeft de vorm van een enorme verjaardagstaart, aan het plafond hangen verlichte ballonnen en sterren en als klapper op de vuurpijl, staan halverwege de tribune de bekende Pussy danseressen een waanzinnige show te geven. The B’day Boy zit in een ballenbak en wordt omringt door bloedmooie meiden. Lucky bastard. Hij wordt door het publiek toegezongen en trakteert ons vervolgens op een knettergek setje. Zo willen wij ook wel vijftig worden.

Tracks worden in een hoog tempo in een freestyle jasje gegoten. Onder bestaande nummers komt een stevige beat of een songtekst wordt op een hogere toon afgespeeld onder de bestaande beat. Carnaval, vrolijkheid en gekkigheid meets hardstyle, RAW hardstyle en hardcore. De dj’s trekken alles uit de kast om een gevarieerde, vrolijke en vooral beukende set aan het publiek te geven. Maar wat Pussy Lounge echt uniek maakt is de sfeer. En hij zit er zoals altijd weer goed in. Iedereen komt hier om keihard uit z’n dak te gaan – en stiekem ook te genieten van al het vrouwelijk schoon – met maar één mentaliteit: We party harder than the rest.

Party harder than the rest op Pussy Lounge XXL 201

Wie denkt dat Pussy Lounge alleen maar toegankelijk en lekker gek is, heeft het mis. Ze is niet alleen heet, sexy, gezellig en knettergek, maar ook snoeihard en niet vies van een enorme verrassing. Want tussen alle glowsticks, ballonnen en wilde danspartijtjes door, is het de set van Ruthless  die ons echt omverblaast. Niemand had verwacht dat hij zulke keiharde, bijna Delete-achtige, kicks zou laten horen. Het doet ons denken aan het heerlijke geweld van Supremacy . Heerlijk om even flink de beuk er in te gooien.

Ook DJ Paul Elstak is een gast die we graag op Pussy Lounge XXL voorbij zien komen. Hij laat in een stevige set zien waarom hij The Godfather of Hardcore is en het publiek heeft er duidelijk zin in. In rap tempo knallen we van hardstyle naar hardcore. Vette platen zoals ‘Ode to the Godfather’ zorgen voor een enorme energieboost, een flinke lading enthousiasme, maar vooral een mooie interactie tussen de dj en de stampvolle zaal.

Party harder than the rest op Pussy Lounge XXL 201

Re-Style sluit de nacht af, zoals je een Pussy Lounge nacht moet afsluiten. Vrolijk en hard! Van Korsakoff tot Miss K8, al die te gekke hardcore plaatjes komen voorbij en het energielevel blijft tot aan het einde hoog. Maar zo goed als de afsluiting van Mad Dog tijdens Pussy Lounge at the Park ? Dat helaas niet. Maar we zijn ook gewoon verwend.

Pussy Lounge XXL was een heerlijk verjaardagsfeestje. Zo eentje waar al je vrienden na afloop de wildste verhalen over vertellen, als jij thuis met fomo op de bank hebt gezeten. Heb jij deze kans gemist of ben jij nog steeds toe aan een hoge dosis confetti, hete dansende dames, songteksten die hilarisch zijn en flink wat mashups gecombineerd met de typische freestyle sound? Art of Dance en b2s hebben de handen ineen geslagen om op oudejaarsavond de Brabanthallen op zijn kop te zetten tijdens Foolish . Be there!