Qings of the Night 2017 001

Qings of the Night 2017

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 30 april 2017

Koningsnacht is traditiegetrouw de nacht om je alvast goed voor te bereiden op een dag vol koekhappen en spijkerpoepen, lauw bier uit plastic bekertjes en de meest belachelijke oranje outfit – een kleur die overigens nog nooit iemand er beter uit heeft doen zien. Zonder morren ondergaan we dit echter ieder jaar ter ere van ons koningshuis. En hoewel we het nog steeds regelmatig Koninginnedag noemen, vieren we inmiddels op deze dag de verjaardag van onze vorst. Wij laten ons dit jaar in ieder geval alvast goed opwarmen door onze échte Kings! Want hoe beter onze Willy te eren dan met onze nachtkoningen op Qings of the Night 2017?

De Warehouse Elementenstraat heeft zich al dikwijls bewezen als dé ideale ravelocatie. En nu dan ein-de-lijk ook voor ons hardstyleliefhebbers. Een toch zo vertrouwd geluid binnen deze muren. Ooit hebben er binnen deze muren de meest memorabele nachten plaatsgevonden tijdens de legendarische Multigroove feesten. Heilige grond. The house of God. In die jaren nog hartstikke illegaal. Inmiddels allang niet meer, maar gelukkig hangt daarbinnen nog steeds die rauwe, donkere en industriële sfeer, die ons voor even een klein beetje terugbrengt naar de tijd van de illegale raves. Voor even wanen we ons weer dat kleine kind dat stiekem een snoepje uit de snoeppot pikt.

De aankondiging van dit feest kwam wat aan de late kant. Dat dit niet uitverkocht was, leek dan ook geen verrassing. Eenmaal binnen hebben wij dit echter geen moment meer zo gevoeld. Wat een sfeer! Eén enthousiaste menigte met z’n allen opgepropt voor de dj booth. Het blijkt maar weer eens dat voor een goed feestje geen uitverkochte zaal nodig is. Slechts een groep mensen met één en hetzelfde doel; losgaan! Hakken voor het vaderland!

Het motto van de avond werd ons door de MC al snel duidelijk gemaakt: “Standing still is illegal in this house tonight”. En, man oh man, daar hebben we ons met z’n allen maar wat graag aan gehouden. Ouderwets stampen van begin tot eind. Lachende gezichten, zwetende lijven, omhooggestoken armen en een menigte die uit volle borst alle bekende tracks wist mee te zingen. Het moge duidelijk zijn: het was er weer één voor in de boeken! De Warehouse kleurde deze nacht met recht oranje. Of beter gezegd; Donkerzwart met een randje oranje. Precies zoals een Koningsnacht moet zijn, maar dan met de hoofdletter Q. Wij hopen dat een nieuwe traditie geboren is. Op deze manier stappen wij in ieder geval met alle liefde een stuk brakker de vrijmarkt op!

Foto’s door Q-dance