The Return of Headhunterz 001

The Return of Headhunterz

carmina
Carmina Wassink - 3 oktober 2017

Heady is back . En natuurlijk moet dat op grootse wijze gevierd worden. Afgelopen zaterdag stroomde de Ziggo Dome vol met duizenden fans voor de wederopstanding van deze hardstyle god, oftewel; The Return of Headhunterz. Een feest waar de dedicated fans al weken naar uitkeken. Voor de één is hij een legende, voor de andere gewoon een goede dj. Maar wat je ook van hem vindt – de Ziggo Dome werd gerockt alsof het zijn hardstyle-tempel was.

De grote support is vanaf het begin meteen voelbaar. De Heady heads hebben zich al vroeg verzameld vanavond. Aan The Godfather of Hardstyle de eer om de avond te openen. Vanaf het begin van Headhunterz carrière, was het The Prophet die het jonge talent kansen bood bij Scantraxx en daarom mag hij deze avond zeker niet ontbreken. Vervolgens is het de beurt aan de jongens van Sound Rush. Een set met de ene feel good plaat na de ander. De toon is gezet. Voordat we het doorhebben slaat de klok twaalf uur. Het is eindelijk zover.

The Return of Headhunterz 002

Ken je dat gevoel, dat toen je kind was, je ouders eindelijk zeiden dat je nu je cadeautjes mag openen. De spanning en ontlading die dan vrijkomt, wanneer je er eindelijk achter gaat komen of er in zit waar je zo op hoopt. Dat is precies wat we ervaren als de stem van Headhunterz door de zaal klinkt. De muziek bouwt op en het gezicht van Headhunterz verschijnt in het silhouet. Na maanden wachten mogen we dan eindelijk ons cadeau openen. Heady is back. And never leaving us again.

Mysterieuze geluiden die door de zaal heen klinken, lasers die flikkerend elke centimeter belichten en vuurkanonnen die omhoog spuwen. Wanneer er met een zware stem door de zaal “Guess who is back? Headhunterz is back!” galmt, komt hij tevoorschijn op de stage. Zijn silhouet wordt door grote lichtgevende vleugels omringd aan beide kanten. De knipoog is in ieder geval duidelijk. Als de Messias van de hardstyle scene wordt hij onthaald. Klaar voor het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. En wie weet, zelfs binnen de muziek.

The Return of Headhunterz 003

Headhunterz trapt zijn set af met, hoe kan het ook anders, Destiny. Het nummer over zijn spirituele journey, EDM-avontuur én terugkeer naar hardstyle. Dit nummer voelt meer beladen dan ooit en de sfeer is onbeschrijfelijk. De in drie jaar opgespaarde energie van de Headhunterz fans, lijkt er in één keer volledig uit te komen. Iedereen zingt, gilt, lacht en springt. Het is ongekend. Maar voordat we echt kunnen beginnen aan zijn nieuwe hoofdstuk, neemt hij ons mee, back in time . Het publiek ontploft opnieuw als ‘Rock Civilization’ wordt ingezet. Dit nummer tovert bij het hele publiek een glimlach van oor tot oor op het gezicht en ook bij ons was die glimlach gedurende de avond niet meer weg te krijgen.

Ondanks dat de timetable bekend was, hadden we ons voorbereid op wat verrassingen. Zoals het moment waarop Team Tonight de stage nam. Een heerlijk gevoel om deze helden weer samen terug te zien op het podium. In 2009 maakten Headhunterz, Noisecontrollers & Wildstylez, de legendarische track ‘Tonight’ en na het bekendmaken van de terugkeer van Headhunterz, wisten we gewoon dat hier een vervolg op zou komen. En het is ze weer gelukt. ‘Tonight 2.0’ heeft diezelfde magische sfeer en een geweldige melodie. Opnieuw een meesterwerk!

The Return of Headhunterz 004

Helaas sukkelt de boel vervolgens een klein beetje in elkaar. De set van Psyko Punkz bestaat voornamelijk uit hitjes en het tempo, waar het publiek duidelijk aan toe is, blijft uit. Maar als Frequencerz het roer overnemen, is het tijd om te vlammen. Ze openen met ‘The Unknown’, een absoluut keerpunt van deze avond. Het echte euforische wordt achter ons gelaten en de beuk gaat er eindelijk in. We geven ons over aan The Wolfpack en nummers als ‘Elevate’ en hun nieuwe track ‘Mindbenders’ dreunen letterlijk door de muren van de Ziggo Dome heen. De kicks in hun set zijn gruwelijk en geven ons echt een ‘wauw-gevoel’.

Sub Zero Project sluit de avond af. Headhunterz heeft zijn gezicht al een tijdje niet meer laten zien en we vragen ons stiekem af of hij misschien een kijkje is gaan nemen bij Supremacy. Maar dan verschijnt hij terug op het toneel, voor een collab met Sub Zero Project: ‘This is our Church’. En holy shit, wat een track. “When the world will try to devide us, than this music will reunite us.” De invloeden van Sub Zero Project zijn goed hoorbaar, maar die heerlijke melodie en tekst is duidelijk afkomstig van mr. Heady. Dit is precies de reden waarom we zo van hem houden. Dit is pure magie die de saamhorigheid binnen de scene perfect beschrijft.

The Return of Headhunterz 005

Headhunterz spreekt het publiek nog één laatste keer toe en dan stroomt de Ziggo Dome weer leeg. Maar de energie die er deze nacht is uitgestampt blijft ongetwijfeld nog wel even hangen. Zijn nieuwe hoofdstuk is begonnen. The Return of Headhunterz was een bijzonder, zeg maar gerust legendarisch feest, waar de beste klassiekers en nieuwe tracks voor een geweldige harmonie zorgden. Waar het geheel af en toe een beetje inkakte, maakte de grandioze sfeer alles goed. We hebben zelden zo’n goede vibe meegemaakt op een feest.

Deze nacht waren wij ‘the thousand bouncing souls packed into the moment.” Headhunterz heeft opnieuw bewezen dat hij een verrijking voor de hardstyle scene is. Glad to have you back, Heady. 

Bekijk ook ons The Return of Headhunterz fotoalbum !