The Return of Typhoon 001

The Return of Typhoon

Viktor Diets - 20 september 2017

Eerst geloofde ik mijn ogen niet…

Typhoon – Rise Again. Een gloednieuwe track van de enige echte Typhoon! Zoveel vraagtekens komen in me op. Gaan we weer nummers als ‘Glimpse of the Future’ te horen krijgen? Wat gaat er gebeuren met zijn alias ‘Kataklism’? En nog veel belangrijker, gaan we hem weer vaker op de Nederlandse festivals en party’s zien? Rise Again klinkt in ieder geval weer als vanouds, een track rijkelijk gevuld met heerlijke melodieën en afgemaakt met zo’n een rauwe drop die we gewend zijn van Roughstate.

Als je Typhoon zegt, denk ik meteen terug aan CRAFT Penoze waar ik hem voor het eerst samen met medebaas The R3belz zag draaien. Sommige sets raken je gewoon op zo’n manier dat ze je voor altijd bij blijven. Ook deze. Een epische set die nog lang in gedachte blijft. Maar terwijl de producties gewoon door gingen, liep het na een tijdje wat minder met de bookings van deze beuk-Italiaan en het werd er helaas niet beter op. Hij begon een nieuwe alias en sloot zich aan bij het label Gearbox Digital, ‘Kataklism’ was geboren. Maar nu is hij terug. Hopelijk écht terug.

Het brengt ook meteen zoveel herinneringen terug. Tracks als ‘Glimse of the Future’ en ‘Underground Shit’ met Crypsis hebben mij echt over de lijn getrokken om naar RAW te luisteren. Waar ik begon met hardstyle, ging ik al snel over naar de hardere, rauwere variant van de muziek. Ik kan wel zeggen dat hij mijn liefde heeft aangewakkerd en mede door namen zoals hij, ben ik het altijd blijven luisteren. Oké, een klein beetje sentiment dus, maar het is ook gewoon ontzettend zonde om zo’n talent weg te zien vagen. Gelukkig is er ook binnen de hardstyle altijd een tweede kans. Dat blijkt maar weer en het doet me goed hem onder de vleugels van Roughstate te zien. Ik hoop hem dan ook snel weer terug te zien op de Nederlandse bühne voor een good old, rauw potje stampen. Who’s with me?!