Intents Festival 2018 - The Ultimate Celebration:

Intents Festival 2018 - The Ultimate Celebration: Saturday

lauren
Lauren Bekker - 6 juni 2018

De jubilea en verjaardagsfeestjes vliegen je om de oren. Het lijkt wel alsof ieder feest of festival haar verjaardag viert. Gelukkig zijn we niet vies van een goed feestje. En zeker niet als het gaat om één van de grootste verjaardagsfeesten van 2018: het vijftienjarig bestaan van Intents Festival. Hét festivalweekend dat jaarlijks, samen met Defqon.1 en Decibel outdoor, rood omcirkelt staat in iedere agenda van de echte hardstyle liefhebber. Dus dat vierden we, samen met 65.000 andere festivalbezoekers.

Het is de zaterdag van Intents Festival 2018, en hoewel er gisteren op de camping al een pre-party aan de gang was, is dit de eerste echte festivaldag. Voordat we ook maar een stap op het terrein hebben gezet, worden we overspoeld met een shit load aan entertainment, versiering en fantastisch decor. Typisch Intents. Het thema ‘The Ultimate Celebration’ vind je letterlijk overal terug. De stages hebben een thema van voorgaande jaren toegewezen gekregen, zo is de hardcore area in het thema van 2016: ‘It’s all in the game” en is de mainstage één grote uitbundige ‘ultimate celebration’. We krijgen meteen dat heerlijke Intents(e) gevoel.

Intents Festival 2018 - The Ultimate Celebration:

Naast een uitbundige aankleding, staat Intents Festival ook bekend om haar boeiende line-up. Met verschillende stages, interessante hostings, en aandacht aan subgenres zoals freestyle en frenchcore, unieke back-to-back-sets, showcases en toffe live-sets, biedt ze veel variatie voor iedere soort harder styles liefhebber. De hele dag dwalen tussen snoeiharde hardcore, memorabele early-plaatjes, betoverende melodische hardstyle en stevige raw zonder het gevoel te hebben op een gigantisch, massaal festival te staan? Dan ben je bij Intents Festival zéker aan het juiste adres.

Op de indoor mainstage staan Radical Redemption en D-Sturb klaar voor hun grote moment. Zij hosten vandaag deze stage met als thema ‘music is timeless’. Het moment van openen willen we absoluut niet missen. En we zijn blijkbaar niet de enige. De tent barst bijna uit haar voegen, het staat bomvol met fans. De twee heren maken gelukkig alle verwachtingen waar met een knallende openingsset. Hun nieuwste collab komt voorbij – en man, wat klinkt ‘ie lekker – maar ook de bekende plaatjes als ‘High Power’ en ‘America’ knallen door de tent.

Intents Festival 2018 - The Ultimate Celebration:

En door! We gaan voor euforisch. Op de ‘Natural Insanity’-stage is het tijd om onder andere KELTEK’s nieuwste plaat ‘Dark Sun’ live te bewonderen. Na die heerlijke preview die we op social voorbij zagen komen, móést hij hem uiteraard wel draaien. Er zit een prachtige opbouw in zijn set en de interactie tussen de dj en het publiek is betoverend. KELTEK blijft keer op keer hoge ogen gooien met de ene kippenvel plaat na de andere. Een set die je absoluut niet had mogen én willen missen. Wij zijn fan.

Na dit heerlijke euforische half uurtje is het tijd voor een waanzinnige show bij de mainstage: ‘The 15 Years of Intents Festival Show’. Wat een geweldige trip down memory lane. Heerlijke classics vliegen om je oren tijdens dit uur, waaronder de Intents Festival anthems, maar ook nummers als ‘Profyler – Bringing the Funk (Zatox remix)’ en ‘2 Best Enemies – Phases (TBY Romantic remix)’. Uiteraard onder het genot van vuurwerk en die fantastische sfeer waar Intents Festival zo om bekend staat.

Intents Festival 2018 - The Ultimate Celebration:

Goed gas geven doen we opnieuw op de indoor mainstage, tijdens Sub Sonik vs D-sturb. Sub Sonik gooit keiharde platen, zoals zijn Lil’ Kleine bootleg ‘Alleen’ en zijn ‘Money Shaker’ remix van Mark with a K. En aangezien het de dag van uitzonderlijke b2b-setjes is, gaan we daarna door naar B-front vs Phuture Noize op de mainstage. Deze twee hardstyle multitalenten draaiden eerder al de sterren van de hemel tijdens de afsluiter op de Q-dance stage op Mysteryland 2017. En dat doen ze dubbel en dwars over. We genieten op zweverige klanken bij nummers als ‘Fire’ en de nieuwe samenwerking genaamd ‘The Solution’. Bijna magisch!

Na die betoverende hardstyle klanken gaan we door naar Regain live op de Fanaticz stage. Hier laat Regain voor de tweede keer zijn ‘Out of Bounds’ live-act zien. En ook dat is, net zoals de vorige keer, een groot succes. Lompe kicks, bruut geweld en een hele hoop exclusieve sounds, waardoor je niet anders kunt dan springen en ervoor zorgen dat je die kickroll niet misslaat.

Intents Festival 2018 - The Ultimate Celebration:

Zoals we al zeiden; deze dag staat écht strak van de bijzondere live-acts, b2b-sets en toffe hostings, en daar komt nog een gruwelijke showcase overheen. Nolz, de eerste hardstyle mc met zijn eigen album, host de showcase van zijn nieuwe album Nocturnolz. Zijn album is een razend succes, en slaat ook duidelijk live goed aan op het publiek. De héle tent gaat los!

Inmiddels slaat de schemering toe, dus een mooi moment om de stage eens met een andere bril te bekijken. Van de blauwe lucht, naar lasers, vlammen, rook die in de donkere lucht goed tot zijn recht komen. De te gekke, bonte verzameling van feestartikelen verzameld tot één schitterende mainstage, ziet er in het donker nog beter uit. Zeker in combinatie met de set van Frequencerz. “RUN WITH THE RENEGADES!”

Intents Festival 2018 - The Ultimate Celebration:

En dan is het tijd voor het laatste deel van deze betoverende Intents Festival zaterdag: de eindshow, dé perfecte manier om de eerste dag van The Ultimate Celebration af te sluiten. Aan show bij Intents Festival geen gebrek, dus we laten ons graag verrassen. De lasers en een vuurwerkshow waar je u tegen zegt geven je kippenvel tot aan je tenen. Een ongekende energie waardoor we nu al niet kunnen wachten tot morgen. Intents Festival zondag, kom maar door!