Karnaval Festival 2018 001

Karnaval Festival 2018

mitchell
Mitchell van Eenige - 15 februari 2018

Dierenpakken, felle kleuren, foute carnavalsedits en een overdosis confetti. Karnaval Festival is een outdoor festival middenin de Brabantse carnavalsgekte, maar dan zonder al die hoempapa. Hossen op hardstyle, tussen het publiek dat hun foutste outfit uit de verkleedkist heeft getrokken. We staan te stampen tussen mega bananen, pizzapunten, politieagenten en andere verklede carnavalsgangers. Dit is Karnaval Festival. Ligde gij d’r alaaf!?

Het is carnaval dag twee, maar de echte katers zijn nog niet te ontdekken op Karnaval Festival. Alle bezoekers zijn enthousiast en vrolijk en huppelen van stage naar stage. Dat is ook het leuke aan Karnaval Festival, het knusse carnavalsgevoel hebben ze perfect weten te behouden. Bijna als een dorpsfeest, maar dan met allemaal hardstyle liefhebbers. Ook de aankleding is precies zoals je van de organisatie gewend bent. Lekker kleurrijk, over de top maar vooral, on point.

Karnaval Festival 2018 002

Op het terrein vind je de mainstage, het Flügel feestcafé, de Boombox en Karnaval Festival Knallers!. Nieuw dit jaar is de Fanaticz stage. Daar is het pas echt snoeien geblazen. Een welkome toevoeging, want deze nieuwe area is bij veel bezoekers in trek. Zo erg in trek, dat je bij de sets van Rebelion en Partyraiser zelfs moet wachten om naar binnen te komen. Deze area mag volgend jaar dus wel wat groter.

De dj’s doen ook aan de gekte mee. Bass Chaserz zijn verkleed als Heineken bierflessen. De heren van Rebelion hebben zo te zien een geslachtsoperatie ondergaan, Digital Punk is een hamerhaai, Caine, hoe kan het ook anders, een viking, DJ Thera is verkleed als een dokter en Partyraiser als uitgebroken gevangene. Het is één groot gekkenhuis. 

Karnaval Festival 2018 003

Maar ook de muziek krijgt een vleugje carnaval. Denk aan ‘Hallo Allemaal’ van het bekende tv-programma De Luizenmoeder, maar dan met een vette hardstyle kick van Bass Chaserz of Mental Theo. Ook Sub Sonik geeft een carnavalstwist aan zijn ‘Sandstorm’. De hele dag wisselen hardstyle tracks en foute edits en mash-ups elkaar af. De perfecte balans tussen stampen én carnaval vieren.

Aan Mental Theo de eer om dit knotsgekke feestje in stijl af te sluiten. Met de laatste kicks en beats van de dag, blaast hij een stevig setje freestyle door Moergestel. Heerlijk! Ook worden we nog een kwartier lang getrakteerd op een vuurwerkshow. Vet, dat hadden we niet aan zien komen!

Karnaval Festival 2018 004

Karnaval Festival is hét outdoor festival voor de hardstyle liefhebber van wie het allemaal niet zo serieus hoeft. Ben jij geen voorstander van carnaval vieren in een warme zweterige kroeg? En wissel jij die polonaise liever af met een paar stevige kickrolls? Omcirkel 2 en 3 maart 2019 dan alvast met een dikke, zwarte stift in jouw agenda. Wij gaan alvast over onze outfits voor volgend jaar brainstormen.