We are Hardstyle -  The Mayhem Continues 001

We are Hardstyle - The Mayhem Continues

mitchell
Mitchell van Eenige - 30 december 2017

Tweede kerstdag in je foute kersttrui bij je familie op de bank zitten en al die eeuwige verplichtingen nakomen? We are Hardstyle toverde je tweede – niet zo bijzondere – kerstdag om in een raw-spektakel vol met verwoesting. Beuken van 20.00 tot 07.00 uur om je van je kersverse kerstkilo’s af te helpen. Put some RAW into Christmas!

Voor het geval je geen zin hebt in een voorspelbare ‘gewone’ kerst, moet je bij We are Hardstyle zijn. Elf uur lang stampen en kickrollen op de hardste beukplaten. Dit jaar pakt de organisatie het groter aan. Vanwege het vijfjarige bestaan van het concept, ruilt We are Hardstyle de Rusheuvel in Oss in, voor de grotere evenementenhal in Gorinchem.

We are Hardstyle -  The Mayhem Continues 002

Op de mainstage vind je LED-schermen met spetterende visuals, confetti kanonnen, vlammenwerpers, vuurfonteinen en sexy danseressen. Als kers op de taart is er een boksring om de dj booth gezet. Voor de show moet je dus lekker bij de mainstage blijven. Boven vind je de kleinere Sub Arena en de Gearbox vs. Spoontech area. Ook daar zit de sfeer er  dik in, want iedereen kent bijna alle tracks uit zijn hoofd.

We are Hardstyle staat bekend om de battles tussen dj’s. En dan niet twee dj’s die tegen elkaar moeten opboksen, maar drie dj’s. Tijdens de battle Audiotricz vs. Bass Modulators vs. Code Black was het lekker druk in de dj booth. Maar de Deetox vs. Regain vs. Requiem brengt deze laatste kerstavond echt naar raw.

We are Hardstyle -  The Mayhem Continues 003

Eén van de favoriete sets van de avond is toch wel B-Front vs. Phuture Noize vs. Ran-D. We mogen een uur en een kwartier genieten van wat ze de scene te bieden hebben. Dat deze drie heren perfect op elkaar aansluiten bewijzen ze hier nog een keer. Er gaat natuurlijk niks boven een Dark Moon vs. The Aftershock vs. Zombie. Het publiek houdt het niet meer en het enige wat iedereen kan doen is meezingen en hun armen in de lucht houden. Saamhorigheid on point!

Tijdens de set van Gunz for Hire is te merken dat het publiek nog meer van deze live act is gaan houden, sinds hun Qlimax optreden. De nieuwe tracks zorgen namelijk echt voor een magisch moment. ‘We Will Be Immortal’ bezorgt iedereen kippenvel. ‘Lions’ laat iedereen fanatiek mee stampen en de track ‘Pussylover’ gooit er een lekkere ‘OOOOOH’-kick in. De nieuwe tracks van Gunz for Hire zijn gevarieerd en doen het heerlijk bij het publiek.

We are Hardstyle -  The Mayhem Continues 004

Rebelion had het genoegen om de anthem te maken. Met ‘We Are One’ starten ze hun set. Mensen beklimmen elkaar en meerdere Rebelion vlaggen verschijnen in de zaal. Wanneer de beat dropt wordt een zee van vuurfonteinen ontstoken en de sfeer is onbetaalbaar. Let’s get ready to rumble! Rebelion speelt zoals gewoonlijk een spelletje met het publiek en de fake drops vliegen in het rond. Veel gaan er de mist in, maar de die hards weten precies wat er gaat gebeuren. ‘Uprising’ zorgt zoals gewoonlijk voor een dik kippenvelmoment en de ‘Dead Wrong Rebel[ut]ion edit’ knalt bijna het dak eraf!

We are Hardstyle is een geweldig feest als je voor het sloopwerk komt en als je battles tussen meerdere dj’s wil zien. Hier gaat het allemaal net even een tandje harder en wordt er meer gefocust op de line-up, dan op de show. Wanneer je komt voor dj’s van de bovenste plank en te gekke battles zit je hier zeker goed. Veel tijd om bij te komen is er niet, want we gaan door naar het laatste feestje van het jaar en tevens de laatste editie van Freaqshow!