Avelyn: How I got into Hardstyle 001

Avelyn: How I got into Hardstyle

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 12 november 2017

Keek jij uit naar het moment waarop je achttien werd? Eindelijk oud genoeg voor een hardstyle feestje! Ontdekte je de muziek pas op latere leeftijd? Of vond je het misschien vreselijk en ben je, nadat je vrienden je meesleurde, compleet van gedachte veranderd ? In How I got into Hardstyle vertellen onze Hardstyle Reporters over hun party carrière, hoe zij hardstyle ontdekten en voor altijd verkocht raakten.

Hardstyle Reporter Avelyn  heeft al een indrukwekkende party carrière achter de rug, maar pauzeerde deze voor haar wereldreis. Tijdens haar reis miste ze hardstyle zo erg, dat ze zeker een tussenstop op Defqon.1 Australië moest maken. Daarna werd ze trouwens behoorlijk wereldberoemd met onderstaande foto, die door Q-dance nog graag gebruikt wordt. Toen ze na bijna twee jaar reizen weer thuis kwam, viel ze met haar neus in de boter. Midden in het festivalseizoen. Gelukkig was ze het hakken nog lang niet verleerd. Avelyn stopt niet alleen haar energie en enthousiasme in het dansen en springen, maar ook in de heerlijke verhalen die ze voor Hardstyle Report schrijft. Dit is haar verhaal!

Avelyn: How I got into Hardstyle 002

Festivals en feesten is mij met de paplepel ingegoten. Met mijn ouders als voorbeeld kon ik niet wachten totdat ik eindelijk achttien werd en mee kon naar trance feesten. Van trance ging ik over tot techno en house, totdat ik mee werd gevraagd naar een hardstyle feest. Een beetje gezonde spanning was er wel. Want hardstyle? Dat gaat toch alleen maar van boem, boem, boem? Word ik dan niet doodgetrapt door al die doorgesnoven en te gespierde mannen?

Na enig aandringen heb ik toch besloten om van X-Qlusive Italy mijn allereerste hardstyle feest te maken. Zenuwachtig als een kind voor Sinterklaas stapte ik die bewuste avond in 2011 de Heineken Music Hall binnen. En ik was verliefd! Niet alleen op de muziek, maar ook op de sfeer. Ik heb nog nooit zoveel high fives, knipogen en knuffels mogen ontvangen op één avond. Tijd om mijn ouders eens mee te nemen naar een hardstyle feest. En daar stonden ze, bij X-Qlusive Noisecontrollers, de sterren van de hemel te hakken!

Maar mijn echte topper is Defqon.1 2012. Mijn eerste echte endshow, ik was erbij. Ik hoorde vanaf nu ook bij de echte partypeepz. Kippenvel op mijn armen en al mijn haren overeind bij Timeless van Wildstylez. Wat een magisch moment was dat. Noem me emotioneel, maar ik schoot gewoon even vol. Ik was zo onder de indruk van die enorme lasers, gigantische stage en de vuurspuwers om me heen. Veel te druk om ook maar enigszins te kunnen bewegen, maar ik keek mijn ogen uit!

Hoe ik begon met een liefde voor melodische hardstyle, is dat nu uitgegroeid tot een liefde voor RAW en hardcore. Begrijp me niet verkeerd, melodische hardstyle is nog steeds heerlijk als je moet stofzuigen en even keihard wil meeblèren, maar op een feestje is dat voor mij nu toch echt wel te soft. Zeker met die rauwe helden als Gunz For Hire, Adaro en Radical. QAPITAL is dan ook mijn favoriete binnenfeest, eentje die ik door mijn wereldreis twee keer heb moeten missen, maar dit keer ben ik er zeker bij!

De sfeer op hardstyle feesten is voor mij one of a kind! De muziek maakt me blij en geeft me energie. Zodra ik ook maar ergens hardstyle hoor, al is dat op straat, op een feest of in een vaag café in Thailand, ik krijg een glimlach op mijn gezicht die niet meer weg wil. Nu, vele feesten, festivals, weekenders en zelfs Defqon.1 Australia verder, kan ik zeggen dat ik nog lang niet uitgefeest ben. Want, no one looks back on their life and remembers the nights they got plenty of sleep.

How I got into Hardstyle