Nick: How I got into Hardstyle 001

Nick: How I got into Hardstyle

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 3 december 2017

Keek jij uit naar het moment waarop je achttien werd? Eindelijk oud genoeg voor een hardstyle feestje! Ontdekte je de muziek pas op latere leeftijd? Of vond je het misschien vreselijk en ben je, nadat je vrienden je meesleurde, compleet van gedachte veranderd ? In How I got into Hardstyle vertellen onze Hardstyle Reporters over hun party carrière, hoe zij hardstyle ontdekten en voor altijd verkocht raakten.

Hardstyle Reporter Nick is niet zomaar een Hardstyle Reporter. It all started with him. De eindbaas van Hardstyle Report, zeg maar. Niet voor lang overigens, want al snel nam zijn bitchy boss vriendin (hi, I’m writing this) het over. Naast eindbaas zijn, houdt Nick zich vooral bezig met de ontwikkeling en verbetering van de website. En bier drinken tijdens meetings. Met zijn vaste crew, bestaand uit familie en vrienden, gaat hij in het weekend het allerliefst de vetste feestjes af. Dit is zijn verhaal!

Nick: How I got into Hardstyle 002

Hardstyle. Met nichtjes en neefjes die geen enkel feestje oversloegen, moest ik me er ook eens aan wagen. Geen idee of die snoeiharde muziek wel mijn ding was, maar goed. Toch kriebelde het en ik besloot een kaartje te kopen voor een feestje aan het Almere Strand. Aangezien ik opgroeide in Amsterdam-Noord, op steenworp afstand van Landsmeer – ook wel bekend als het Q-dance en ID&T dorp – was die keuze snel gemaakt. Defqon.1, dat moest wel goed zijn.

Maar nu mijn vrienden nog. Zij stonden eerlijk gezegd niet te springen, maar met veel moeite kreeg ik ze zo ver om ook een kaartje te kopen. Dit was overigens in de tijd dat je niet vanachter je computer even snel een kaartje kon kopen, maar er minimaal een reisje naar de Free Record Shop voor over moest hebben. Met ons hard copy ticket in de pocket, kon mijn eerste hardstyle-avontuur beginnen. Op naar Defqon.1 2008 – Biological Insanity.

Het was een heerlijke dag vol zon en strand. En ook de muziek was me alles meegevallen. Sterker nog, na ieder uur dat verstreek, werd de muziek meeslepender en ik voelde hoe ik langzaam onderdeel werd van die grote hardstyle crowd. Ik kan me nog goed herinneren dat Evil Activities tijdens de eindshow het nummer Nobody Said It Was Easy draaide en ik die plaat tot in iedere vezel van mijn lichaam voelde. Mijn eerste kennismaking met dat kleine beetje hardstyle magie.

Ondanks die heerlijke dag, moest het acht jaar duren, voordat ik weer zou gaan. Op wat kleine feestjes na, is het er op de een of andere manier nooit meer van gekomen. Mijn vrienden waren toch niet zo enthousiast en ik besloot, ondanks die heerlijke dag, dat die harde muziek misschien toch ook niet zo mijn ding was. Veel liever ging ik naar technofestivals.

Nick: How I got into Hardstyle 003

Hardstyle was inmiddels een ver van mijn bedshow. Tot kerst 2015, toen ik mee werd gevraagd naar Defqon.1 2016 Dragonblood . Misschien moest ik het toch nog één kans geven. Gewoon gezellig met familie en vrienden. Omdat ik in deze periode vooral te vinden was op feesten als Awakenings, Chateau Techno en HYTE, was dat ook echt mijn enige reden. Gezelligheid. Een leuk weekendje weg.

Maandenlang ben ik geïndoctrineerd met video’s, foto’s en verhalen. Het zou het weekend van mijn leven worden. Maar dat zouden we nog wel eens zien. Er waren slechts een paar stappen op de Holy Grounds voor nodig. Al die mensen, de lachende gezichten en dat heerlijke gejuich en geschreeuw in combinatie met die pompende basslijn die je tot diep in je lijf voelt doordreunen. Ik krijg nog steeds kippenvel bij de gedachten.

De eerste vijf minuten in de Blue tent was als je ware liefde ontmoeten. En het was liefde op het eerste gezicht. Het hele weekend heb ik op een roze wolk rond gezweefd. Hardstyle made me an addict. Ik zweefde langs de geweldige setjes, beleefde te gekke avonturen, genoot vanuit mijn tenen van de knallende de closing op zaterdag en werd weggeblazen door, misschien wel de beste set van mijn leven, de Legends set op zondag. Na drie dagen Defqon.1 wist ik het echt zeker. Deze liefde laat ik nooit meer gaan.

Inmiddels heb ik zoveel vette feestjes gehad. De Tijdmachine , CRAFT , Rebirth Festival , Qlimax , de Q-dance hosting op Mysteryland . Ontelbare mooie momenten zijn verbonden aan de muziek die me zo dierbaar is geworden. Tijdens Defqon.1 2008 is het zaadje geplant voor iets wat inmiddels is gegroeid tot een blijvertje. Hardstyle is onderdeel van mijn leven. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

How I got into Hardstyle