Birgit: How I got into Hardstyle 001

Birgit: How I got into Hardstyle

birgit
Birgit Roobol - 15 oktober 2017

Keek jij uit naar het moment waarop je 18 werd? Eindelijk oud genoeg voor een hardstyle feestje! Ontdekte je de muziek pas op latere leeftijd? Of vond je het misschien vreselijk en ben je, nadat je vrienden je meesleurde, compleet van gedachte veranderd ? In How I got into Hardstyle vertellen onze Hardstyle Reporters over hun party carrière, hoe zij hardstyle ontdekten en voor altijd verkocht raakten.

Voor velen is Birgit het meisje van de air uit je Nikes, maar ze is niet altijd een hardstyle-kenner geweest. Voorheen vlinderde ze heerlijk rond op allerlei soorten techno feestjes . Na haar avontuur op Defqon.1 is ze niet meer weg te slaan uit de hardstyle scene en leest, volgt en schrijft ze alles wat los en vast zit. Van dj’s tot labels en van fora tot merchandise. Ze is te herkennen aan een grote bos met krullen, heeft nog meer energie dan een Duracell konijntje en lult vijf kwartier in een uur. Maar Birgit, mother of Hardstyle Report en opperhoofd, is echt in haar element als ze al haar ideeën op papier zet. Deze creatieve brei resulteert in de meest fantastische blogs en reports. Fungeert ook als lopend Groene Boekje/Dikke van Dale.

Birgit: How I got into Hardstyle 002

Of ik het meisje van de Air uit je Nikes ben. Een vraag die me nog steeds regelmatig gesteld wordt. Ja, ik ben het techno-meisje dat naar een hardstyle feestje ging, het meisje van de Air uit je Nikes, het meisje van die Defqon.1-blog.

In de zomer van 2016 liet ik, als technofreak, Awakenings Festival voor wat het is, om naar Defqon.1 Weekend Festival te gaan. En om eerlijk te zijn, niet met de allerbeste verwachtingen. Hardstyle stond voor mij nog steeds voor een foute avond in The Sand, met een hoop ongure types en veel te veel wijn. Maar nog voordat ik überhaupt het terrein op was geweest, wist ik al dat dit het vetste weekend uit mijn leven zou zijn. Om nog maar te zwijgen over het moment toen ik op The Gathering stond. Na nog geen tien luttele minuten was ik gewend aan de beukplaten en veranderde ik in een echte Weekend Warrior : hoe harder, hoe beter.

We weten allemaal hoe het verder is gegaan. Ik heb de Air uit mijn Nikes staan stampen , alsof ik nog nooit van techno had gehoord. Ik heb mensen in de modder zien glijden, meegezongen met “pak een punt”, fantastische mensen ontmoet, de mooiste vuurwerkshow ooit vanaf het VIP-deck kunnen kijken, geaftert tot het ochtend werd, nooit eerder zó hard gelachen om de flauwste grappen en me één gevoeld met meer dan zestigduizend mensen. Het werd me opeens allemaal duidelijk. Alle verhalen zijn meer dan waar. Dit was het beste, meest bizarre en uniekste feestje uit mijn leven. En nog steeds kijk ik veel, maar vooral graag, terug naar dit weekend. Omdat het echt mijn hele leven heeft veranderd.

birgit

Your heartbeat will guide you, the sound is religion

In mijn niet al te lange carrière, ben ik in no time van technomeisje naar Hardstyle Reporter gegaan. Hardstyle heeft alles en iedereen van de troon gestoten. Ieder weekend sta ik weer met open mond te kijken, hoe duizenden liefhebbers op de dansvloer, zich overgeven aan de muziek. En dan ga ik er vol in. Waar ik normaal vijf kwartier in een uur lul, laat hardstyle mij iedere keer weer sprakeloos achter.

Ik heb inmiddels al een flinke lijst met feestjes afgewerkt en de hoogtepunten volgen elkaar op. Eén voor één. Hardstyle playlists en albums worden tot in den treuren op repeat afgespeeld, mijn Defqon.1 bomberjacks worden met trots gedragen, geen enkel nieuwtje gaat aan mij voorbij en aan iedereen, die het wel of niet horen wil, probeer ik mijn passie uit te leggen. Het houdt me bezig, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Om nog maar te zwijgen over al die lieve, leuke, gezellige mensen die ik er door heb ontmoet.

Het zijn niet gewoon een paar feestjes, een paar liedjes, of een paar dj’s. Het is een universele taal, die door liefhebbers over de hele wereld gesproken wordt. Een verbindende factor tussen vreemden, die in een oogwenk vrienden voor altijd kunnen worden. Hardstyle made me addict. Hardstyle is mijn leven.

How I got into Hardstyle