Viktor: How I got into Hardstyle 001

Viktor: How I got into Hardstyle

Viktor Diets - 26 november 2017

Keek jij uit naar het moment waarop je achttien werd? Eindelijk oud genoeg voor een hardstyle feestje! Ontdekte je de muziek pas op latere leeftijd? Of vond je het misschien vreselijk en ben je, nadat je vrienden je meesleurde, compleet van gedachte veranderd ? In How I got into Hardstyle vertellen onze Hardstyle Reporters over hun party carrière, hoe zij hardstyle ontdekten en voor altijd verkocht raakten.

Hardstyle Reporter Viktor is onze wandelende raw hardstyle encyclopedie. Tijdens het Defqon.1 2017 weekend sprankelde hij met zijn heerlijke enthousiasme van het scherm in onze video en verder voorziet Viktor ons vooral van het laatste nieuws, de laatste trends en de lekkerste nummers. Hij kent de dj’s nog net niet bij hun lievelingskleur. In het dagelijks leven is hij ook nog IT’er van beroep en hardcore gamer. Maar vooral fulltime hardstyle addict. Zoals hij zelf graag zegt: “This heart started beating at 150bpm.” En hij is nog lang niet uit gestampt. Dit is zijn verhaal!

Viktor: How I got into Hardstyle 002

Je kent het wel. Je zit met wat vrienden bij een verjaardag, er gaat een telefoontje rond waar de muziek op staat, maar iedereen vindt weer een andere muziekstijl leuk, dus het gaat van hot naar her en niemand is eigenlijk tevreden. Electro house, Wobbly dubstep, top 40. Steeds wat anders. Totdat een vriend: Chain Reaction – Answers (Adaro Remix) aanzette. “Ja, doe maar wat anders.” was mijn reactie altijd als hardstyle werd aangezet, maar met deze plaat was het eerder: “Dit klinkt eigenlijk best dik! Wie is dit?” Ik vond het tegen alle verwachtingen in écht vet klinken.

Toevallig was er binnenkort een raw hardstyle feestje, vlakbij mij in de buurt. And so it went on… Dit eerste hardstyle feestje was in 2012, NRG Indoor in Claus Party House Hoofddorp, letterlijk op kruipafstand van mijn huis. Blijkbaar draaiden hier wat grote namen, maar ja wist ik veel. Ik had nog nooit van B-Front en Radical Redemption gehoord. Ik kwam gewoon om een avondje te rammen.

De hele avond heb ik volop genoten. De sfeer was fantastisch, iedereen hoort erbij, en ik hoorde iedereen elke track woord voor woord meeschreeuwen, toch was ik nog niet helemaal verkocht. Misschien moest ik het toch maar bij Angerfist houden? Maar ik gaf niet op. Het volgende hardstyle feestje wat ik bezocht was – wederom erg klein – Infectious in P60. Niet voor de vette locatie of omdat het dichtbij was, maar voor Adaro. Hier begon het allemaal pas echt.

Het was niet uitverkocht en zo fantastisch zag het er allemaal niet uit, maar ik stond helemaal vooraan. Bij Adaro. En ik moest en zou alle nummers meeblèren en kickrollen.  Gelukkig hadden mijn vrienden ook een leuke avond en ging vanaf toen het balletje rollen. Steeds meer feesten, meer festivals. En nooit meer een housetrack aan in de auto.

Veel mensen beginnen vaak met het luisteren naar euforische hardstyle, maar ik begon direct bij raw. Artiesten zoals Headhunterz vind ook echt de bom, maar lang niet zo hard als die kickrolls van Radical Redemption of E-Force. Al vier jaar lang zit ik bijvoorbeeld iedere maand opnieuw gekluisterd achter mijn beeldscherm, zodra een nieuwe Digital Punk Unleashed podcast uitkomt. En hoe vaak je nummers ook al hebt gehoord in een mix of podcast, maar zodra deze voor het eerst live gedraaid wordt op een feest en de hele crowd losgaat? Dát is precies wat hardstyle zo magisch maakt.

Hardstyle is onverwachts in mijn leven gekomen, maar maakt er echt een groot en belangrijk onderdeel van uit. Ik zou niet zonder kunnen. Ik ben ook niet verkocht geraakt door de grootste feesten, betoverende lichtshows, gigantische shows, maar puur door de muziek. En daar geniet ik nog steeds maar al te graag met volle teugen van.

How I got into Hardstyle