De Thunderdome maagd 001

De Thunderdome maagd

eva
Eva Selhorst - 18 oktober 2017

Lief dagboek,

Daar ben ik weer hoor. Na mijn Defqon.1 ontmaagding , dacht ik geen groentje meer te zijn. Maar niets is minder waar, want op 28 oktober sta ik voor een nieuw avontuur. Het is tijd voor mijn Thunderdome ontmaagding. Thunderdome is een echt begrip, het hardcore feest der hardcore feesten. Heel eerlijk had ik vroeger nooit gedacht dat ik hier ooit heen zou gaan. Als doorgewinterde Lowlands en underground bandjes liefhebber had ik geen interesse in die muziekscene. In de loop der jaren is dat inmiddels wel veranderd en na alle verhalen en filmpjes die ik gezien en gehoord heb, ben ik toch wel erg nieuwsgierig naar dit iconische feest. Niks is immers zo geweldig als Tonderdom.

Voor mijn Defqon.1 ontmaagding was ik gespannen, maar voor mijn Thunderdome ontmaagding bijt ik nog net niet de nagels van m’n vingers. Het is voor mij een totaal nieuw terrein. Ik ben nog nooit eerder op een hardcore only feest geweest. En heb stiekem ook geen idee wat ik nou echt  kan verwachten. Hoe bereid je je immers op Thunderdome voor? Zodat je zeker weet dat je niks mist en 25 jaar Thunderdome ultiem kan meevieren.

Als ik aan Thunderdome denk, dan denk ik aan gabbers , Aussies, Nike Air Max, kale koppen, hakken en zagen, The Wizard tatoeages en iets met de hele avond rondjes lopen. Het voelt als een ver van mijn bed show, iets uit het verleden. De grootste subcultuur die Nederland ooit gekend heeft, is er één waarvan ik nooit onderdeel heb uitgemaakt. Het was slechts een hoofdstuk uit mijn maatschappijleerboek op de middelbare school. Wel had ik een veel oudere neef die gabber was, maar tegen de tijd dat ik oud genoeg was om te begrijpen wat dat precies inhield, was het gabbertijdperk alweer voorbij.

En daar beginnen ook meteen de twijfels. Want het eerste vraagstuk gaat over de kleding en accessoires. Ik moet er natuurlijk wel als een echt gabberinnetje uitzien, of er in ieder geval op lijken. Betekent dat, dat ik echt een Australian trainingspak moet gaan kopen en aandoen? Zie je me al staan, met een sport-bh eronder, m’n haar in een strakke staart naar achter en opgeschoren zijkanten. Met zo’n kek rond zonnebrilletje met roze gekleurde glazen. Of mag ik ook gewoon een spijkerbroek en een t-shirtje aan doen?

De Thunderdome maagd 002

En hoe zit dat met schoenen? Welke Nike Air Max modellen zijn precies gabber? Zijn er speciale Thunderdome modellen? Ik ga in ieder geval wel zo’n fanny pack kopen. Gabber approved, maar ook helemaal volgens de laatste trends. Zo’n lekker buiktasje waar ik m’n spullen in kan bewaren en dan het liefst in felle regenboogkleuren. Dan kan ik springen, hakken en mega uit m’n pan gaan zonder dat ik er last van heb. Bij voorbaat sorry als je mij zo dansend tegenkomt, maar het is honderd keer beter dan zo’n truttig schoudertasje waarmee je overal achter blijft haken en per ongeluk mensen bewusteloos slaat.

Dan de muziek. Sinds afgelopen Decibel , heb ik mijn hart opengesteld voor hardcore en frenchcore. Hier ging ik met vrienden mee naar Dr. Peacock. In eerste instantie met behoorlijke tegenzin, maar stiekem vond ik het toch wel heel erg vet. Het was zo snel, zo hard en zo lekker. Maar als ik naar de line-up van Thunderdome kijk, moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo veel namen herken. Ik heb deze zomer ook op Dominator rond gestampt, maar toen was ik niet echt op de hoogte bij wie ik nou precies stond te hakken. Dus, gabbers en gabberinnen van Nederland, vertel mij, wie mag ik absoluut niet missen?

Een hoop vragen. Een hoop onzekerheden. Helaas kun je voor deze ontmaagding geen enkele Hitkrant of Tina rubriek raadplegen. Daarom mijn noodkreet aan hardcore minded Nederland, heb jij nog tips voor deze Thunderdome maagd? Hoe kan ik mezelf het best voorbereiden op zo’n legendarische avond Thunderdome? Wat moet ik absoluut wel doen? Wat absoluut niet? Laat het dan weten via onze website of social media.

Liefs,

Eva, de Thunderdome maagd. En misschien wel gabber in spe.