Hardcore will never die. Ook niet als je 41 bent e

Hardcore will never die. Ook niet als je 41 bent en een gezin hebt

birgit
Birgit Roobol - 24 oktober 2017

Hardcore will never die. Maar is dat ook zo? Op een gegeven moment worden we toch echt volwassen, hebben we een gezin, geen tijd of geld voor ieder feestje, geen puf om ieder weekend helemaal uit je dak te gaan. Of toch niet? Nathalie is 41 jaar, getrouwd en trotse moeder van twee jongens; Ryan en Aswin. En daarnaast al ruim 25 jaar een trouwe bezoekster van hardcore feestjes. Een liefde die ze maar al te graag deelt met de rest van het gezin.

Op haar zestiende raakte ze in contact met hardcore, door de illegale feesten waar ze heen ging. Toen waren er nog weinig regels, was er geen leeftijdsgrens. Ook was er geen social media of mobiele telefoons, alles ging gewoon via flyers of mond-op-mond. Maar de sfeer was geweldig. Vooral de schuurfeesten in West-Friesland kan ze zich nog goed herinneren. “Die waren écht top. Je reed er gewoon heen en dan was het nog maar hopen dat je het zou vinden. Zag je een andere auto rijden? Dan reed je er maar achteraan, hopend dat die ook naar dat feest zou gaan. De Koorn in Hoogkarspel, Kabul, Pacha en nog wat andere clubs in Amsterdam en natuurlijk de grote feesten in de sporthallen. Ja, dat waren nog eens tijden.”

Hardcore feesten bezoeken doet Nathalie nog steeds, maar niet zo vaak meer als vroeger. Dat wordt gewoonweg allemaal wat lastiger met een gezin. “En je lichaam moet ook iets langer herstellen dan vroeger, haha.” Al zegt ze daar meteen bij dat ze in die al jaren nog nooit één pil heeft aangeraakt. “Gewoon de hele nacht doordansen op die heerlijke rush van de hardcoremuziek.”

Hardcore will never die. Ook niet als je 41 bent e

Vroeger leefde ze in haar Aussie, maar tegenwoordig houdt ze het liever bij een spijkerbroek en een t-shirtje. Het liefst van Thunderdome. Ook is ze overgestapt van haar Air Max Classics, naar de Air Max 90. “Veel zullen zeggen dat je als échte gabberin dag en nacht in een Aussie moet rondlopen, maar dat is onzin. Het is een gevoel. En dat staat los van je kleding of haarstijl.”

Sowieso vindt ze, ten opzichte van vroeger, de scene ook wel erg veranderd. Vroeger was het ouwe jongens krentenbrood. Relaxed. Een compleet andere sfeer. “Misschien is het de leeftijd” lacht ze. “Ik vind de sfeer nu meer opgefokter.” Maar er is één ding wat voor haar altijd blijft en dat is Thunderdome. “Het blijft een soort warme deken. Wie je ook bent, wat je ook doet, hoe oud je ook bent, wij zijn Thunderdome en jij hoort erbij. Dat vind je nergens anders.”

Het was dan ook een behoorlijk gemis toen Thunderdome wegviel. Maar gelukkig werd er in 2016 een verjaardagsfeestje voor The Wizard georganiseerd. Slechts een aantal personen konden er via een loting bij zijn. “Dat is typisch Thunderdome. Van die kleine dingetjes. Je bent een onderdeel van de familie, no matter what.” Dat was overigens ook de eerste keer dat ze haar zoons meenam. De jongens van Nathalie zijn namelijk opgegroeid met de Thunderdome cd’s. De liefde voor hardcore is ze met de paplepel ingegoten en ze voelt zich als moeder dan ook supertrots dat ze deze liefde kunnen delen. “Puur kippenvel. Eindelijk konden ze mee. Eindelijk konden ze het ervaren.”

Hardcore will never die. Ook niet als je 41 bent e

“Het was zo leuk, dat ik ze in december mee heb genomen naar Die Hard Day II. Dat was ook echt zó gezellig.” Na afloop bracht ze haar jongste, die helaas moest werken, naar huis en ging ze met haar oudste zoon door naar Pandemonium. “We hebben met zijn tweeën flink doorgehaald. En het was fantastisch. Dat is toch geweldig, dat je kind er voor kiest om met zijn moeder mee te gaan, in plaats van met zijn vrienden.” Maar ook als ze met haar eigen vrienden op stap is, komt ze de kids regelmatig tegen. “Ik ging naar Mindcontroller met mijn eigen vrienden en zodra ik de zaal binnenliep hoorde ik: “Hé, mama!” Dat zijn echt kippenvelmomentjes.” Dan gooien ze uiteraard samen even flink de beuk erin en genieten ze van de hardcore. Samen.

Ook aanstaande zaterdag is ze er natuurlijk bij. Maar in welke samenstelling blijft nog even spannend, vanwege de topsportcarrière als MMA-vechter van haar jongste zoon. Hij heeft die avond precies een wedstrijd en natuurlijk hoopt Nathalie dat hij er ongeschonden uitkomt, zodat ze met z’n allen die opgekropte spanning er flink uit kunnen stampen op Thunderdome – 25 Years of Hardcore . Want, als het goed is, is voor het eerst het complete gezin aanwezig. Ook haar man gaat mee. “Dat is toch gaaf! Je passie delen met de belangrijkste mensen in je leven. En die dj’s waar we vroeger hard op gingen, daar staan we zaterdag gewoon met onze zoons op te stampen.”

Hardcore will never die. Ook niet als je 41 bent e

En of ze wel eens vreemd aangekeken wordt dat ze als getrouwde 41-jarige vrouw met haar man en kinderen naar hardcorefeesten gaat? “Nooit! Maar mensen mogen vinden wat ze willen. Ik vind het het mooiste wat er is.” Een tijdje geleden werd ze zelfs aangesproken door de buurvrouw, die vroeg zich af of ze niet knettergek werd van de muziek van haar zoons. “Ik zei: van mijn jongens?! Dat is mijn muziek die u hoort, haha.” Ze lacht. “Maar de vrienden en mensen om ons heen weten dat wij al 25 jaar dedicated liefhebber zijn van hardcore en feesten. Het is dan toch geweldig dat je dit kan delen met elkaar.” De gezamenlijke liefde Thunderdome gaat zelfs zo ver dat ze samen met haar jongste zoon een Thunderdome tattoo heeft laten zetten. “Waarom? Ik kan het niet omschrijven. Thunderdome voel je gewoon.”

Het blijft nog even spannend, hoe de wedstrijd van haar zoon verloopt, maar tot nu toe heeft hij nog niet verloren, dus is ze er gewoon zaterdag bij. Wij wensen hem in ieder geval héél veel succes en hopen Nathalie met haar gezin aanstaande zaterdag voorbij te zien stampen. Want dit jubileum is stiekem ook een beetje voor haar. “De Aussie’s, Thunderdome t-shirts en petjes van de jongens liggen al klaar. De oudjes gaan lekker in spijkerbroek, Thunderdome shirt en onze Nikes.” Het is echt waar. Hardcore will never die. Ook niet als je 41 bent en een gezin hebt.