aversion

Future Legends: Aversion

birgit
Birgit Roobol - 19 juni 2019

Een talent voor het maken van hardstyle, een energieke stage presence, een unieke drive en bijzondere kijk op de muziek. De opkomende hardstyle dj’s van nu, zijn de legendes van de toekomst. Iedere maand, een nieuw talent. Read on, get surprised and discover some new, fresh talents.

Robin Kesting is een 20 jaar oude dj en producer. Voor jullie beter bekend als: Aversion. Maar Aversion doet meer dan draaien en te gekke platen releasen: hij werkt daarnaast ook nog in sales en bezorgt sushi. Toch is hardstyle zijn allergrootste passie. Met zijn energieke stage presence, kwalitatieve releases en flinke dosis power verovert hij langzaamaan de hardstyle scene. Deze Future Legend gaat het nog heel ver schoppen: Aversion is one to watch!

aversion-sszkd
Zijn broer Danny bracht hem in aanraking met hardstyle. “Ik kan me nog goed herinneren toen hij op vakantie ‘Scrap Attack’ van Headhunterz liet horen. De track was net gereleased als het Defqon.1 anthem van 2009 en ik was gelijk verkocht! Uiteindelijk ben ik helemaal in de muziek gedoken en begon de obsessie.”

Als groot fan van feesten als Defqon.1 en Qlimax, wist hij dat zijn passie voor hardstyle verder ging dan dat. “Ik wilde niets liever dan zelf aan de slag. Het hele idee van de studio in, muziek maken en dit vervolgens kunnen draaien op een feest, vind ik zo tof.”
“De power van hardstyle deed bij mij de vonk overslaan. Dat wil ik graag teruggeven aan de luisteraars van mijn muziek.” Gevoel, kracht en drive zijn voor hem de belangrijkste uitgangspunten in zijn muziek. Zijn sound omschrijft hij als pure ongetemde hardstyle met hier en daar wat experimentele uitstapjes. “Energieke melodieën en power, dat is Aversion.”

“DE POWER VAN HARDSTYLE DEED BIJ MIJ DE VONK OVERSLAAN. DAT WIL IK GRAAG TERUGGEVEN AAN DE LUISTERAARS VAN MIJN MUZIEK.”

 
Daarnaast vindt Robin het ook belangrijk om diversiteit en kwaliteit te leveren. “Dat is mijn grootste drijfveer. Het is ontzettend motiverend om zoveel positiviteit te krijgen rondom mijn producties en sets. Daarom ben ik continu bezig het beste uit mezelf te halen. Ik wil mezelf blijven verbeteren.” Een grote bron van inspiratie is Atmozfears. “Hij produceert op topniveau. Zijn producties zijn zo divers en creatief, zonder dat hij zijn kern verliest. Zijn passie voor hardstyle zie je bij iedere set of productie terug en dat is iets wat ik zelf ook heel erg belangrijk vind.”

Maar Robin heeft al inmiddels zelf ook al meerdere mijlpalen aangetikt. In 2018 stond hij voor het eerst op Loudness. “Dit was het allereerste ‘grote’ feest waar ik mocht draaien. Ik stond als tweede artiest in de derde zaal en het stond zelfs in de gangen vol met dansende mensen. Echt een onbeschrijfelijk gevoel was dat!” En volgende week maakt hij zijn debuut op Defqon.1. “Dat is echt een droom die uitkomt. Ik kan niet geloven dat dit nu zo dichtbij komt!”

theracords-aversion

“IK HEB DEZE PLAAT NA EEN LANGE PRODUCERSDIP GEMAAKT EN DIT WAS ECHT EEN KANTELPUNT IN MIJN CARRIÈRE.”

Morgen released hij zijn eerste track uit op het Theracords main label. “De track heet ‘Beyond Reality’ en ik ben er echt ontzettend trots op. Ik heb deze plaat na een lange producersdip gemaakt en dit was echt een kantelpunt in mijn carrière!” Behind the scenes is hij druk bezig met iets speciaals voor deze track. “Wat dat precies is, kan ik nog niet vertellen. Maar dat laat ik jullie binnenkort weten.”

Een hoop om naar uit te kijken dus. Maar Robin kijkt ook graag alvast vooruit. De aankomende jaren wil hij zich vooral op het produceren focussen en hier nog beter in worden. “Muziek maken is voor mij nu het belangrijkste. Ik heb het gevoel dat daar veel potentie ligt.” Maar ook een Aversion Live set staat op zijn bucketlist. “Natuurlijk hoop ik ooit een gevestigde naam te zijn die zich met andere grootheden kan meten, maar alles op z’n tijd. Ik heb geen haast.”

Ben je benieuwd naar Aversion en wil je op de hoogte blijven van nieuws en upcoming releases? Volg hem via Instagram. Zijn nieuwste track ‘Beyond Reality’ komt morgen uit, presave ‘m hier. Ook maakt hij zijn debuut op Defqon.1 volgende week. Check him out in de Indigo op zaterdag!

Future Legends