vertile-header

Future Legends: Vertile

iris-profielfoto
Iris Grootmeijer - 9 april 2020
Een talent voor het maken van hardstyle, een energieke stage presence, een unieke drive en bijzondere kijk op de muziek. De opkomende hardstyle dj’s van nu, zijn de legendes van de toekomst. Read on, get surprised and discover some new, fresh talents.

Hoewel er veel evenementen gecanceld worden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, is het toch een behoorlijke erkenning dat Vertile op ongeveer elk groot festival aangekondigd staat. Afgelopen weekend draaide hij een set met een heerlijke mix van pakkende melodieën en harde kicks tijdens de QAPITAL editie van QONNECT en je kunt dit talent kennen van sterke releases als ‘Stronger’ en zijn remix van ‘Raging in the Dancehall’. Ran-D draait zijn muziek graag, en ook tijdens POWER HOUR 2019 kwam zijn hit ‘Stronger’ goed tot zijn recht. Tijd om Vertile beter te leren kennen!

Mees van den Berg, zoals Vertile eigenlijk heet, is een creatieve geest. Hij produceert en draait muziek, hij zingt en speelt gitaar. “Mijn naam is ontstaan rondom Versatile, met het idee dat ik me als DJ en producer op veel manieren creatief kan uiten. Met verschillende genres en instrumenten, het vormgeven van artwork, zingen.”

Door het zingen en spelen van gitaar kreeg Mees interesse om meer in muziekproductie te verdiepen, dit begon zo’n tien jaar geleden. Hij startte met het afmixen van singles, EP’s en albums voor (semi-prof) bandjes in het metal/rock genre, maar al snel trok de elektronische muziek en de productie ervan zijn aandacht. “Wat mij eigenlijk het meest aansprak is de hardstyle stroming van de afgelopen vijf jaar. Ik vind de drive, de kicks en de manier waarop de muziek zich ontwikkelde heel vet”, vertelt Mees. Dat was voor hem de drijfveer om ook zoiets neer te kunnen zetten. “Toch vind ik sommige platen van voor die tijd ook superdik!”

vertile-press-pic-1

Vertile heeft zijn eigen kijk op de hardstyle van nu. “In een tijd waarin iedereen steeds harder en gekker wil, vind ik het belangrijk om de muziek op mijn eigen manier te benaderen en veel persoonlijkheid in Vertile te stoppen.” “Ik hoop anderen een goed gevoel te geven met mijn tracks, zoals muziek dat bij mij doet!”, vertelt Mees. En of die muziek nou keihard is, of juist een melodische vibe heeft, dat maakt hem niet zo veel uit.

Mees laat zich nog steeds inspireren door het metal/rock genre. De Engelse metal band Bring Me The Horizon is voor hem een voorbeeld op het gebied van muzikale ontwikkeling, branding. “Hoe zij elke keer met hun muziek weer hebben laten blijken dat ze een van de relevantste op de markt zijn vind ik erg inspirerend.” Binnen de hardstyle scene zijn zijn voorbeelden Adaro en Ran-D. “Dat zij zich door de vele veranderingen in de scene hebben gevochten door de jaren heen, en nog steeds bangers maken en hun eigen ding doen, daar heb ik super veel respect voor!”

Het geeft Mees een gevoel van acceptatie wanneer zijn platen door grotere artiesten worden gedraaid. Ran-D is ook een van de dj’s die Vertile’s platen vaker draait. “Dat is natuurlijk het grootste compliment wat je kan krijgen als artiest! Je stopt ontelbaar veel uren in producties en dat dat op deze manier beloond wordt, is supertof.”

Hij hoopt op een gegeven moment een gevestigde naam in de scene te zijn en vooral lekker zijn ding kan blijven doen. “Het is natuurlijk mijn droom om op een Qlimax of op de mainstage van Defqon.1 te kunnen staan! Daarnaast werk ik aan veel nieuwe muziek en een paar collabs. Deze kan ik hopelijk op veel leuke plekken laten horen!”


 
Al lijkt dat door de huidige coronacrisis erg ver weg. Nu er geen evenementen plaatsvinden tot tenminste 1 juni is het voor artiesten een enorme uitdaging om deze periode het hoofd boven water te houden. “Ik probeer zoveel mogelijk een positieve mentaliteit te behouden en te focussen op de mogelijkheden, zoals het uitwerken van projecten. Al is dit door de omstandigheden soms erg lastig. Ik hoop vooral dat wij als dance-industrie en hardstyle scene hier met niet teveel kleerscheuren uit kunnen komen” voegt Mees toe.

Het releasen van tracks gaat gelukkig gewoon door en recentelijk heeft hij ‘Ain’t Nobodi’ uitgebracht. Een krachtige track waar de kicks er niet om liegen. Als we hem moeten geloven, volgen er nog veel releases in de nabije toekomst. Hopelijk spotten we hem deze zomer nog bij de INDIGO op Defqon.1 of een van de vele andere festivals waar hij is aangekondigd. #savethesummer

 

Future Legends