Imperatorz

Future Legends: Imperatorz

birgit
Birgit Roobol - 6 augustus 2019
Een talent voor het maken van hardstyle, een energieke stage presence, een unieke drive en bijzondere kijk op de muziek. De opkomende hardstyle dj’s van nu, zijn de legendes van de toekomst. Iedere maand, een nieuw talent. Read on, get surprised and discover some new, fresh talents: Imperatorz.

Mitchell Hendriks en Kevin Arps ontmoetten elkaar een paar jaar geleden. Samen vormen ze het dj-duo Imperatorz. Maar hun gezamenlijke passie voor hardstyle en hardcore muziek gaat al even terug, nog voor Imperatorz. Dat die liefde verder ging dan feestjes bezoeken bleek al voor hun dj-carrière. De jongens begonnen een website en hardcopy magazine samen, beter bekend als: Hardstyle Mag. Net zoals wij, schreven ze reviews van feesten en deden ze interviews met artiesten.“Dus het is voor ons echt cool dat wij deze keer degenen zijn die worden geïnterviewd, haha!”

Tijdens hun Hardstyle Mag-tijd ontdekten ze dat ze iets misten in de scene.“Er was een altijd gedoe tussen de liefhebbers van raw hardstyle, euforische hardstyle en andere EDM-genres. Het resultaat was dat veel dj-sets binnen de subgenres op elkaar gingen lijken. Daarom zijn we met Imperatorz begonnen, we wilden echt iets anders doen. Daarom mixen we hardstyle met psytrance, dubstep, drum and bass, je geeft dan meteen een hele andere vibe en drive aan je set.”

 

Imperatorz 2

Of er 10, 100 of 100 mensen voor ons staan, Imperatorz staat voor 100% energie
“We willen er samen met het publiek een feest van maken, een onvergetelijke en energieke sfeer creëren. Het gaat er niet om dat wij de dj’s zijn, maar dat we samen de muziek voelen.” Daarom is voor Imperatorz experimenten heel belangrijk.“Dit hoor je terug in onze tracks maar ook on stage. We laten ons graag beïnvloeden door oude tracks, out of the box platen, edits van hun eigen muziek en nieuwe muziek. Op Decibel outdoor 2018 speelden we zelfs death metal en klassiekers tussen de raw hardstyle door.”

Hun dj-naam levert vaak vragen op, vertellen de jongens. Want wat betekent ‘Imperatorz’ nou eigenlijk?“Wij zijn beiden fan van de Romeinse geschiedenis dus daar wilden we graag iets mee doen.” Mitchell en Kevin zijn onderzoek gaan doen en hebben gekeken naar de rangen van het Romeinse leger.“Een ‘imperator’ heeft zijn eigen legioen, dus we vonden het een cool idee om dit te combineren tot een hardstyle alias. Dit werd uiteindelijk Imperatorz. Als je de fans ons legioen wilt noemen, dat is aan jou, haha!”

More than music

Toch bestaat hun leven niet alleen uit hun muziekcarrière, maar ook uit een héle andere kant. Mitchell werkt voor de provincie Zuid-Holland en heeft hier een ontzettend diverse baan.“Ik geloof dat we samen de wereld een beetje beter kunnen maken dan hij is. De overheid is daar een grote speler in, dus zorg ik voor de samenwerking met bedrijven en inwoners om het beste uit de wereld te halen!” Kevin werkt in het dagelijks leven als accountmanager bij een Amerikaans bedrijf.“Ik geniet echt van mijn werk!”

Voor Kevin begon het met oude Luna en The Prophet tracks, zo rond 2008. Hij spendeerde dagen achter zijn computer kijkend naar YouTube filmpjes van feesten.“Die energie pakte me echt meteen. Ik vertelde mezelf en al mijn vrienden en familie dat ik op een dag ook op het podium wilde staan. En hier ben ik dan. Het is af en toe nog steeds ongelofelijk!”

Mitchell raakte via zijn broer verkocht aan hardstyle.“Ik speelde basgitaar en saxofoon, en hield meer van heavy metal. Al die hardstyle nummers vond ik op elkaar lijken.” Maar opeens begon hij zich meer naar hardstyle te luisteren en ging zelfs mee naar Qlimax.“Ik was zo overweldigd. De show, het enthousiaste publiek met geweldige muziek. Dat was het moment dat ik besloot om mijn basgitaar en saxofoon in de opslagruimte te zetten. Ik ging me volledig richten op hardstyle muziek.”

 

 

 

Als we vragen naar hun grootste voorbeeld komt er een complexer antwoord uit dan bij eerder geïnterviewde dj’s. Maar hun visie hierop is zeker interessant. Mitchell en Kevin hebben namelijk verschillende voorbeelden op het gebied van produceren en draaien.“Sommige dj’s hebben niet de beste producties en sommige producers zijn geen hele goede dj’s. Daarom struggelen wij ook altijd een beetje met de term ‘dj’, een dj is niet altijd een producer of andersom.”

Het grote voorbeeld op het gebied van draaien, kiest Mitchell zonder twijfel Crypsis.“Zijn mixing skills zijn on point. Hetzelfde geldt voor Unexist, hij mixt te gek! Maar ook Regain is een hele goede dj.” Ook Kevin kiest voor Crypsis en Regain.“Een set bijwonen van Crypsis of Regain is altijd een hoogtepunt voor mij. Ze mixen snel, kunnen vlekkeloos tracks layeren en loopen, en ook hun scratching skills zijn on point. Het is precies waar ik van houd op een feest – het kleine beetje extra.”

Productietechnisch kiest Mitchell voor Atmozfears en Demi Kanon.“De geweldige melodieën en krachtige kicks van Atmozfears zijn fantastisch. Datzelfde geldt voor Demi Kanon, een naar mijn mening zeer onderschatte producer!” Toch is euforische hardstyle minder ‘zijn ding’ als dj. Daarom laat hij zich ook graag inspireren door I:Gor en Dither.“Zij combineren verschillende genres op een hele unieke manier. Hun producties en sets zijn altijd gevuld met een heleboel gekke en onverwachte onderdelen!”

Kevin kiest ook voor Atmozfears, om dezelfde redenen. Maar ook is Audiofreq voor hem een grote inspiratie.“Zijn diversiteit in geluid is next level. Hij combineert zoveel verschillende genres met hardstyle en de energie in zijn tracks geeft me keer op keer kippenvel.” Net zoals Audiofreq laat Kevin zich dan ook graag inspireren door andere genres en is hij daarnaast gek op artiesten zoals Kayzo, Dubloadz, Dion Timmer en Snails.

Legends of the future

Als Imperatorz deelden Mitchell en Kevin één grote droom: op de INDIGO op Defqon.1 spelen. En dat is dit jaar uitgekomen! Ze draaiden op zaterdag, als openingsact.“Wat waren we zenuwachtig! We waren bang dat het heel leeg zou zijn.” Maar niets was minder waar, het was een gekkenhuis. Binnen 20 minuten was het gebied rondom de INDIGO helemaal vol.“Ik zag een groep mensen met Imperatorz t-shirts en vlaggen en besefte ineens hoe ver we al zijn gekomen”, vertelt Kevin.“Na onze set ontvingen we zoveel leuke reacties onze socials. Het was echt weer even dat gevoel toen we in 2018 de tweede area op QAPITAL openden. Ik had niet verwacht dat we dit weer zouden voelen, maar het was beter zelfs. De INDIGO op Defqon.1 was the next level!”

 

imperatorz-3

 

Toch is de bucketlist van de jongens nog eindeloos. Zo willen ze nog graag een keer op Intents Festival en Loudness in de Maassilo draaien. Natuurlijk staat de BLUE stage op Defqon.1 op hun bucketlist en ze hopen dat één van hun tracks ooit op de RED wordt gedraaid.“Een buitenlandse boeking zou ook heel vet zijn, zoals de legendarische Masif events in Australië.” Daarnaast hebben ze ook plannen voor een eigen evenement. Zo kunnen ze hun meest toegewijde fans verzamelen en zijn ze helemaal zelf in charge.“Dat is dé manier om onze fans terug te geven wat ze verdienen.”

De toekomst ziet er zonnig uit voor Imperatorz. Deze future legends of raw werken keihard aan hun nieuwe muziek en het uitbreiden van hun bookings. Zo zijn ze sinds gisteren officieel getekend bij Scantraxx Silver.“Daar zijn we echt trots op. Hopelijk kunnen we op een dag doorgroeien naar het main label. We hebben nog veel werk te doen, maar we zijn op de juiste weg” vertelt Mitchell. Daar is Kevin het helemaal mee eens.“We gaan door met het uitbreiden van onze sound. We hebben zelfs al een collab in de planning staan met een artiest buiten de hardstyle/hardcore scene!”

Ondertussen werken de jongens van Imperatorz aan de release van hun collab ‘Valhalla’ met Aversion, die ze op Defqon.1 voor het eerst draaiden. Ook komt er een samenwerking aan met Retaliation en werken ze aan nog veel meer collabs en toffe remix. Morgen releasen ze hun nieuwe solo track ‘Hurricane For My Brain’, de eerste release op Scantraxx Silver. “Als je houdt van scherpe screeches en harde kicks ga je deze track vast leuk vinden. En wat de rest van de releases betreft, we keep you updated!

Future Legends