rude-convict

Future Legends: Rude Convict

“Het was niet alleen de muziek, maar ook vooral het gevoel van hardstyle.”
birgit
Birgit Roobol - 21 maart 2019
Een talent voor het maken van hardstyle, een energieke stage presence, een unieke drive en bijzondere kijk op de muziek. De opkomende hardstyle dj’s van nu, zijn de legendes van de toekomst. Iedere maand, een nieuw talent. Read on, get surprised and discover some new, fresh talents.
 
There’s a newcomer in town: Rude Convict is een gloednieuwe act, fresh from the studio. Hoewel je het gezicht van Thomas Tamerus misschien al kent, bestaat de act uit drie personen. Met Thomas als dj, en Sander en Erik als versterking in de studio. 
 
Het idee voor deze act begon met Thomas. “Ik wil al heel lang iets met hardstyle doen”, vertelt hij. “In 2014 ging ik voor het eerst naar een hardstyle feest, Intents Festival. Ik ging die dag op pad met een groepje vrienden en we twijfelden allemaal of het wel iets voor ons zou zijn.” Maar net zoals velen raakte Thomas, ondanks die twijfel, op slag verliefd. “Het was niet alleen de muziek, maar ook vooral het gevoel van hardstyle. Wie je ook bent, wat je ook doet, op zo’n feest telt alleen die gezamenlijke passie. Dat maakt het voor mij honderd keer mooier dan andere muziekstijlen.” 
 
Thomas verdiepte zich uitgebreid in de muziek en de achtergrond hiervan. Vervolgens raakte hij in contact met Sander en Erik, en er ontstond een enorme klik. “Door de samenwerking met deze getalenteerde jongens, heb ik nu echt de kans gekregen iets moois te bereiken binnen de hardstyle scene. En dat gaat tot nu toe erg goed.”

 

Dare to do it different

Omdat Thomas echt geïnspireerd raakte door dat pure gevoel van hardstyle, vindt hij dat het allerbelangrijkste in het maken van muziek. Rude Convict staat voor iemand die ‘gevangen zat’ in een hokje en dat nu doorbreekt. Eigenlijk als een soort ontsnapping. “Zo zien we het zelf ook, de hardstyle scene is de afgelopen tijd steeds minder in hokjes gaan denken. We beschouwen onszelf dan ook niet als raw-artiesten, we maken gewoon muziek waar we van houden.” 
 
Die eigen stijl is voor hem erg belangrijk. “We willen grenzen overschrijden, hokjes openbreken. We willen een act worden waar mensen hun timetable op aanpassen, dat kun je alleen bereiken als je echt een eigen stijl hebt.” E-Force, Rejecta en D-Sturb zijn daarin grote voorbeelden voor de jongens. “Het is niet de bedoeling om iemand te kopiëren, maar onze stijl sluit hier goed bij aan. Hun muziek is een goede mix tussen harde kicks en goede melodieën. Het is heel energiek, hard en sfeerverhogend. Iets wat wij ook heel belangrijk vinden.”

“WE WILLEN EEN ACT WORDEN WAAR MENSEN HUN TIMETABLE OP AANPASSEN, DAT KUN JE ALLEEN BEREIKEN ALS JE ECHT EEN EIGEN STIJL HEBT.”
 
 

Maar het blijft niet alleen bij dromen, want de jonge act heeft inmiddels getekend bij het talent label van Roughstate: Rough Recruits. Een label dat volgens de jongens het beste bij hun sound en ambities past. Inmiddels hebben ze al drie platen uitgebracht, twee releases op Rough Recruits en zelfs al een op het Roughstate mainlabel.
 
“Onze eerste plaat, ‘Going Psycho’, hadden we twee weken voor Defqon.1 Festival 2018, als promo verstuurd naar een aantal dj’s. We hoopten natuurlijk dat iemand ‘m zou draaien op Defqon.1. De droom van iedere nieuwe artiest.” Een droom die uitkwam, want Adaro heeft ‘Going Psycho’ gedraaid in een volle BLUE op Defqon.1. “Dat was echt te gek, helemaal omdat het onze eerste plaat is!” Op deze promo-track kregen de jongens ontzettend veel positieve respons van verschillende labels en hebben uiteindelijk gekozen voor het label wat het beste bij hun past. “Voor ons was dat absoluut Roughstate.”
 
‘Going Psycho’ is niet alleen gereleased op Roughstate, maar ook de laatste track op de laatste Hard Bass cd. “Op die cd staan alleen grote namen met dikke tracks, en dan staat onze track daar ineens tussen, als de afsluiter. Daar zijn we ontzettend trots op!” 
 
Op dit moment is het genereren van boekingen en het maken van tracks, voor de jongens van Rude Convict, het belangrijkste. “De focus ligt vooral op werken aan de naamsbekendheid en erachter komen wat het publiek van de tracks en de sets vind.” Maar stiekem dromen ze wel alvast van een plekje tussen de gevestigde namen op het main label van Roughstate. “Ook het maken van een anthem of een gig in het buitenland staan hoog op het lijstje!”

Future Legends