deluzion-uitgelicht

Future Legends: Deluzion

janine
Janine Sarchosakis - 22 juni 2020
Een talent voor het maken van hardstyle, een energieke stage presence, een unieke drive of bijzondere kijk op de muziek. De opkomende hardstyle dj’s van nu, zijn de legendes van de toekomst. Iedere maand, een nieuw talent. Read on, get surprised and discover some new, fresh talents.

In sets van artiesten als Rejecta en Deetox kun je vaak genieten van een plaat van deze mannen. Al zien we ze liever zelf draaien, hun plezier spat echt van het podium af. Ze staan bekend om hun energieke en rauwe platen, maar hebben met hun recente release ‘Follow Me’ laten zien dat de melodieuze kant hen ook erg goed ligt. Hun veelzijdige talent wordt erkend door grote labels als Q-dance’s NEXT en Scantraxx en als het aan de heren ligt, staan ze over een paar jaar op de BLUE op Defqon.1. Tijd om Deluzion wat beter te leren kennen.

Deluzion bestaat uit twee energieke, Brabantse heren: Bart en Max. En dat zij een hardstyle duo zijn geworden, is een leuke toevalligheid. De Brabanders zijn namelijk ooit afzonderlijk van elkaar begonnen. Toen ze op een feest aan de praat raakten, spraken ze af om samen een plaat te maken, en dit bleek een schot in de roos. “Dit was gezellig en leuk, het werkte eigenlijk best goed samen. Het beviel zelfs zo goed dat we samen besloten om door te pakken en serieus aan de slag te gaan.”

deluzion-1


We vinden het belangrijk om af te wisselen in onze muziek

Toch loopt het niet altijd even soepel. Het verschil tussen hun visies op muziek leverde wel eens botsingen en frictie op. “We willen met Deluzion ver komen en het is belangrijk om veel te praten om tot iets te komen waar je samen tevreden over kan zijn. Vaak kom je dan tot nieuwe inzichten en ideeën, maar soms stoor je je aan elkaar.”

Door de tijd heen zijn ze precies te weten gekomen wat ze aan elkaar hebben, en zijn ze een ijzersterk duo geworden. “We hebben dagelijks contact over muziek, nieuwe ideeën, maar ook over onzin.” Naast serieus bouwen aan plannen en ideeën en bezig zijn met muziek, is de studio een plek voor de mannen waar ze elkaar tot de grond belachelijk maken. “Er zijn heel veel momenten waarvan het best raar is wat we doen, maar gelukkig ziet niemand ons. We kunnen gek doen en met elkaar lachen. Plezier maken met waar we samen mee bezig zijn is voor ons de key om goed samen te blijven werken.”

Ze onderscheiden zich met hun diverse aanpak. Harde beukers en melodieuze platen mogen elkaar dan ook best elkaar afwisselen in een goede set. “‘Follow Me’ is bijvoorbeeld echt iets anders dan je van ons gewend bent. We zaten toen in een vrolijke, melodieuze flow en vinden het ook belangrijk om af te wisselen in onze muziek.”

Deze afwisseling brengen ze ook door samen te werken met verschillende artiesten. Zo kondigden zij eerder aan dat er een collab aankomt met B-Front. Als je de mannen een paar jaar geleden had gezegd dat ze een collab met B-Front zouden doen, dan hadden ze je voor gek verklaard. “Wie kent B-Front nou niet, en wie heeft er nou niet naar zijn muziek geluisterd!?” Max en Bart vinden het een eer om hun stijlen te mogen combineren en samen met Bob iets nieuws te maken. “We weten zeker dat deze het echt goed gaat doen bij veel mensen. Het is echt een combinatie van stijlen. Je kunt dus niet zeggen dat het echt een B-Front of Deluzion plaat is. We kunnen niet wachten om hem te laten horen!”

deluzion-2-intents

 

Er wordt meteen verklapt dat er nog meer collabs op de planning staan. De volgende release is een collab samen met D-Attack en ook zijn ze bezig met een collab met een artiest die iedereen wel zou moeten kennen. “Hij draait vaak onze platen, dus het leek ons heel tof om een plaat samen te maken. Wie dat is, dat laten we nog even in het midden. Geduld is een schone zaak!”

Het meest trots zijn Bart en Max op het feit dat het een grote eer is als andere dj’s hun platen draaien in hun sets. “De toffe berichten van mensen die ons laten weten dat ze het echt vet vinden wat we doen, dat maakt ons erg trots.” Het begon vorig jaar met ‘Partystarter’. Die plaat hebben de mannen op veel plekken gehoord, “en ik denk dat veel mensen die ook muziek maken dat herkennen. Dat brengt toch echt een big smile op je gezicht. Zeker als je deze hoort op een mainstage, de BLUE op Defqon.1, of andere zieke spot.”

Over één ding zijn Bart en Max het unaniem eens: ze willen ooit een keer in de BLUE op Defqon.1 gedraaid hebben. “Natuurlijk is ons doel om op nog veel meer plekken gestaan te hebben, zoals alle mainstages op welk feest dan ook, maar de sfeer die we daar ervaren is gewoon magisch. Die strepen we nog heel graag van onze bucketlist af.”

deluzion-3


We hadden onze agenda vol zitten met feesten en festivals
Deze dromen worden door de huidige situatie natuurlijk nog wel even uitgesteld. De mannen hadden hun agenda vol zitten met feesten en festivals en ze keken hier natuurlijk enorm naar uit. “Daar doe je het toch allemaal voor. Het is het resultaat van het harde werken in de studio. Helaas moeten wij, en natuurlijk heel veel met ons, dit even on hold zetten.” Erg jammer maar ook noodzakelijk, vinden ze. “Veiligheid en gezondheid gaat voor alles. Zaak voor ons is om lekker zichtbaar te blijven en mensen te laten zien wat we doen. Daarbij maximaal muziek maken natuurlijk. Zodat we, als dit alles voorbij is, iets vernieuwends kunnen neerzetten!”

De komende tijd zal Deluzion dan ook niet stil zitten. “We vinden het leuk om mensen mee te nemen in wat we doen, en ook om onze mede-producers die lekker willen leren hardstyle te maken een handje te helpen. We gaan een aantal filmpjes maken waarin we uitleggen hoe wij in dingen aanpakken en maken. Quarantine school!” Het duo ziet deze rustige periode juist als een kans om te kunnen leren, voor hen en voor hun fans.

Het draaien missen de jongens wel enorm. Ze kwamen op het idee om samen met een paar collega dj’s, in plaats van te concurreren juist samen te gaan werken. “Je ziet nu veel livestreams om het publiek toch te vermaken. We willen ons eigen feestje bij de mensen thuis brengen, hier zijn we op dit moment ook druk mee bezig. Je kan zeggen wat je wil, maar stilzitten daar houden we niet van. Het is tijd om te knallen!”

Future Legends