ceazar

Future Legends: CEAZAR

“Ik droom van de BLUE op Defqon.1.”
birgit
Birgit Roobol - 16 april 2019
Een talent voor het maken van hardstyle, een energieke stage presence, een unieke drive en bijzondere kijk op de muziek. De opkomende hardstyle dj’s van nu, zijn de legendes van de toekomst. Iedere maand, een nieuw talent. Read on, get surprised and discover some new, fresh talents.

CEAZAR is een enthousiaste, jonge artiest die we geregeld op de talent podia van de grote hardstyle festivals voorbij zien komen. One to watch, dus. Zijn sound is hard, krachtig en energiek. Eigenlijk de perfecte weerspiegeling van zijn persoonlijkheid, vertelt hij ons. “Volle bak drive en gas erop! Haha.”

The CEAZAR Empire


Yvar (CEAZAR) heeft een grote passie voor de rauwere kant van hardstyle en focust zich daar dan ook op. Toen hij voor zichzelf had besloten iets serieus te gaan doen met muziek, bedacht hij CEAZAR. “Ik wilde een naam hebben waar ik een verhaal en thema omheen kon bouwen. Ik vind de Romeinse tijd erg interessant. Caesar was een belangrijk persoon en oefende veel macht uit op zijn rijk. Dat klinkt zo wel wat heftig, maar het leek me heel tof om mijn naam als dj op deze manier op de kaart te zetten. The CEAZER Empire, daar werk ik momenteel hard aan.”

Dat verhaal is belangrijk voor Yvar. “Muziek is niet alleen een geluid of maat om op te dansen. Ik vind dat je daar ook gevoel in over moet brengen. Het is dé manier om mensen te motiveren of activeren. Daarnaast wil ik graag mijn energie en plezier overbrengen.”

ceazar

“MUZIEK IS NIET ALLEEN EEN GELUID OF MAAT OM OP TE DANSEN. IK VIND DAT JE DAAR OOK GEVOEL IN OVER MOET BRENGEN.”

Voordat CEAZAR zich focuste op hardstyle, draaide hij in kroegen en clubs. “Bij ons in de omgeving werd niet zoveel hardstyle gedraaid. Toen ik me ben gaan focussen op het produceren, probeerde ik wat hardstyle te maken en sloot daarmee vaak af.” Maar op zijn zeventiende, toen hij naar Dance Valley ging, kwam hij écht met hardstyle in aanraking. “Ik ben niet meer bij die stage weggegaan. Ik vond het zo vet.” Uiteindelijk besloot hij zich volledig op hardstyle te focussen.

En niet onverdienstelijk! Hij draaide onder andere op Defqon.1, X-Qlusive Frequencerz en The Qontinent, staat aankomende zomer onder andere op Intents Festival, maakte kort geleden nog voor HardKaze (een festival in Frankrijk) het anthem. Voor hem allemaal absolute hoogtepunten. “Op X-Qlusive Frequencerz waren zoveel bekenden van me en boven verwachting stond de complete zaal vol. En ook The Qontinent, waar ik afsloot, was echt een succes. Het publiek ging zo lekker mee in de muziek, ook mijn eigen platen leverden hele positieve reacties op. Dan is het voor mij echt geslaagd.”

Zijn inspiratie haalt hij uit veel dingen, maar Phuture Noize en Radical Redemption zijn twee artiesten waar hij ook echt tegenop kijkt. “Phuture Noize maakt echt hele dikke platen. Zijn sound is echt magisch. Als producer is het zeker een voorbeeld. Hij is ook wel echt een artiest waarvoor ik naar een feest zou gaan. Maar ook Radical Redemption is voor mij een groot voorbeeld. Ondanks alle haat die hij geregeld krijgt, doet hij volledig zijn eigen ding en deelt hij zijn passie voor muziek met de mensen die dat waarderen. Hij is continu bezig met nieuwe tracks — of dat nou een hardstyle plaat met Frontliner is of een dikke hardcore track met Angerfist. Zelfs een collab met Yellow Claw, hij doet gewoon zijn eigen ding en probeert zich als artiest steeds opnieuw uit te vinden. En daarnaast zet hij al een paar jaar op rij een eigen feest neer, dat goed loopt. Meer waardering voor je muziek kun je als artiest niet hebben.”

 
Voorlopig focust Yvar zich vooral op nieuwe platen maken. Solo tracks, maar ook wat collabs. “Ik werk aan een track met de jongens van Streiks & Kratchs. Dat wordt gewoon 200bpm, keihard. Verder liggen er plannen voor een collab met Juliëx. We zijn beiden nog bezig met andere tracks, maar het komt er zeker aan!” Maar dromen mag natuurlijk altijd. Hij hoopt dat CEAZAR over drie jaar een gevestigde naam in de scene is. “Ik hoop muzikaal gezien nóg sterker te zijn, met goede releases op mijn naam. Ik ben er in ieder geval hard voor aan het werk.” En dromen? “De Tomorrowland Mainstage”, lacht hij. “Nee, zonder gekheid. Ik droom van de BLUE op Defqon.1, dat lijkt mij zó vet.” Daarnaast wil hij ook graag ooit een album maken. “Ooit op een dag…”.


Benieuwd geworden naar CEAZAR en wil je op de hoogte blijven van nieuws en upcoming releases? Volg 'm dan via Instagram .
 
Upcoming gigs:
Sweet Hard (19 april 2019)
Creating the Elements (20 april 2019)
Madness (26 april 2019)
 

Future Legends