Raving with the die hards at Q-BASE 2017 001

Raving with the die hards at Q-BASE 2017

birgit
Birgit Roobol - 15 september 2017

De avond valt op de voormalige RAF-basis vlak over de grens bij Duitsland. De zon heeft haar plekje ingeruild voor de maan. De temperatuur daalt, de hangars en bunkers lichten in felle kleuren op vanuit de bossen en er ligt nog een hele nacht voor ons. Let yourself go and strike as a die hard! 

Maar wie zijn die echte die hards nu precies? En wat maakt Q-BASE voor hen tot de ultieme afsluiter van het festivalseizoen? Wij gingen raven met tien die hards op Q-BASE 2017 . Dit is hun verhaal!

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 002

Romy van der Wal

“Stiekem ben ik nog een die hard in de maak, want dit is mijn eerste keer op Q-BASE. Maar ik ben wel wat gewend hoor, haha. Ik ga echt naar heel veel feestjes, maar ik kan nu al zeggen dat Q-BASE één van de beste festivals is, waar ik ooit ben geweest. Ik voelde me hier meteen thuis. Dat is voor mij heel belangrijk, want een feestje betekent voor mij zoveel meer dan lekker losgaan. Ik kan mezelf zijn, mezelf even helemaal laten gaan. Hardstyle maakt dat mogelijk voor mij. En voor feestjes als deze, daar leef ik voor!”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 003

Kelly van der Linden

“In 2010 ging ik voor het eerst naar Q-BASE. Dat beviel zo goed dat we dachten; we maken er een traditie van om hier om de twee jaar heen te gaan. Dat is niet helemaal gelukt. Ik ben inmiddels al vier keer op Q-BASE geweest. Iedere keer koop ik toch weer een kaartje, er is geen betere festival afsluiter als deze. De sfeer, de mensen, maar ik vind vooral de verandering van de dag naar de nacht echt magisch. En die traditie is nu definitief over boord gegooid hoor. Volgend jaar kom ik zeker weer terug!”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 004

Kevin

“Ik ga pas sinds anderhalf jaar naar festivals en feestjes van de hardere stijlen. Ik ging vroeger altijd naar R&B feestjes, omdat mijn vrienden dat leuk vonden, maar nadat we elke keer met ruzie thuiskwamen, sprak die sfeer me niet meer aan. Het ging alleen maar om flessen poppen, stoer doen. Hier is het gewoon één groot feest. In die korte tijd ging ik van hardstyle, naar raw hardstyle en nu luister ik het liefst alleen nog maar hardcore. Het kan me niet hard genoeg gaan. Voor een buitenstaander ziet het er misschien agressief uit, maar nergens is de sfeer zo goed en gezellig als hier. Iedereen is aardig!”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 005

Peter Kiers

“Ik ga al veertien jaar naar Q-BASE. En ieder jaar is het weer een geweldig feest! Voor mij het feest der feesten. Ik ben 47 jaar, maar heb me hier nog nooit een dag te oud gevoeld. Muziek kent geen leeftijd, ook hardstyle niet. Dat in combinatie met het fantastische geluid, de sound, de mensen, de sfeer. Geen wonder dat Q-BASE uitgegroeid is tot één van de beste feesten ter wereld!”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 006

Lisa van Doorn

“Q-BASE is thuiskomen. Keihard beuken in de bunkers met Sefa, Dr. Peacock, The Sickest Squad, ik vind het heerlijk! Maar wat dit feest echt uniek maakt? Ik houd van de nacht. Ik ben echt een nachtmens en vind de verandering die plaatsvindt magisch. Zo’n nachtfestival heeft echt een hele gave sfeer, een bepaalde spanning. Een fantastisch feest, ieder jaar weer.”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 007

Raashmi Kristo

“Dit is mijn allereerste keer op Q-BASE, maar vind het nu al te gek! Ik kijk mijn ogen echt uit. Wat me over de streep trok? Er zijn hier zoveel vette artiesten. Ik kijk bijvoorbeeld echt al weken uit naar Hard Driver met zijn ‘No Sleep’ showcase. No Sleep is mijn favoriete album ever! Maar er is nog zoveel meer tofs te ontdekken en de sfeer is fantastisch. Het voelt geweldig om hier het festivalseizoen af te sluiten. Going out with a BANG!

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 008

Marleen Slijper

“Uit je dak gaan in het donker, een flink feestje bouwen met je beste vrienden, dat is echt de ultieme Q-BASE ervaring voor mij. Ik kijk nu al uit naar de Midnight Show op de main zometeen. Het vuurwerk, de lichten, je handen in de lucht en natuurlijk met z’n allen meebrullen met het Q-BASE anthem. “Strike as a Die Hard!” Te gek!”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 009

Bülent Sayginer

“Eindelijk, mijn eerste keer Q-BASE! Het voelt supergoed om hier te zijn. Al jaren wil ik hier heen, maar het kwam er maar steeds niet van. Ik zat eigenlijk nog in Turkije, maar een vriend van mij zei: “Bül, kom hierheen. We gaan naar Q-BASE. Ik haal een kaartje voor je!” Dus daar ben ik dan en geloof me; ik heb er echt geen spijt van! Je komt in het licht, je gaat in het licht en daar tussen gewoon de hele nacht keihard dansen. Dat is toch uniek? Dit is nu al de meest geweldige afsluiter van het festivalseizoen ooit.”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 0010

Elke van Dyck

“Q-BASE is thuiskomen! Ook al is het mijn eerste keer, ik voelde het meteen. Ik had er vette dingen over gehoord van vrienden en het stelt me echt niet teleur. Ik ben met een hele grote groep vrienden, maar nieuwe mensen ontmoeten is ook altijd superleuk. Dat kan hier zeker! Er lopen veel nationaliteiten rond, dus je kan hier echt hardstyle liefhebbers van over de hele wereld ontmoeten. Ik ben benieuwd wie ik nog tegen ga komen!”

Raving with the die hards at Q-BASE 2017 0011

Ruben Riedijk

“De sfeer die je hier meemaakt, maak je op geen ander feest mee. Het is het einde van de zomer. Nog even één laatste keer met je maten, met die hele community , los gaan. Want de mensen op Q-BASE gaan echt tot het gaatje! De laatste energie weg stampen, jezelf helemaal klaarstomen voor het indoorseizoen. Ik wacht heel het jaar op dit feestje. Eerlijk? Ik kan eigenlijk NU al niet wachten tot volgend jaar, haha!”

Wat maakt voor jou Q-BASE tot de ultieme afsluiter van het festivalseizoen?  Deel het met ons!