pn-header

X-Qlusive Phuture Noize: A Phuturistic Fantasy

iris-profielfoto
Iris Grootmeijer - 14 januari 2020
Hij is een van de meest bijzondere artiesten uit de hardstyle scene. Niet alleen door de muziek die hij maakt, maar ook door de manier waarop hij dat doet. Zijn visie is helder, zijn creativiteit buitengewoon. En met zo’n uitgebreid repertoire is het niet gek dat Q-dance deze verfijnde storyteller een eigen X-Qlusive toevertrouwt. Legendarische artiesten zoals Frequencerz, Dana, B-Front, Noisecontrollers, Headhunterz en The Prophet gingen hem voor, maar op 20 mei aanstaande is het zijn beurt: X-Qlusive Phuture Noize. Een event volledig in het teken van zijn creatieve muzikaliteit, toen en nu.

Een collab met B-Front in 2016 zorgde voor zijn grote doorbraak. In het jaar 2017 is hij niet meer weg te denken van de grootste hardstyle stages: QAPITAL, REBiRTH, Defqon.1, Tomorrowland en Q-BASE zijn slechts een greep uit de lange lijst aan hoog gerespecteerde feesten waar hij mocht draaien.

Dan volgt de release van zijn eerste solo album in datzelfde jaar en zijn carrière neemt een enorme sprint. De scene hangt aan zijn lippen. Phuture Noize blaast ons omver met zijn vernieuwende, bijna emotionele sound. Zijn creatieve benadering van de muziek op een bijna singer-songwriter-achtige manier is iets wat we nog niet eerder hebben gezien binnen hardstyle. Daarmee is hij niet alleen uniek als artiest, maar ook een inspiratiebron voor velen. De erkenning van het publiek is er, en ook de grote organisaties als Q-dance laten hun waardering blijken. Er volgt een reeks aan hoogtepunten, zoals een surprise act op Qlimax, een editie van XXletator Spotlight, een plek in de spotlights op Defqon.1 en zelfs het produceren van (een deel van) het Defqon.1 anthem kan hij afstrepen van zijn bucketlist.

 

 
xq-phuture-noize-vierkant
 

 

X-Qlusive Phuture Noize:  Een event volledig in het teken van zijn creatieve muzikaliteit, toen en nu.

 

Maar Marco Spronk is hiervoor al heel wat jaren bezig met het produceren van muziek. In 2009 begint hij samen met Antoine Kraaij aan het Phuture Noize avontuur, om hiermee de grenzen van de hardstyle te verleggen en zijn visie over te brengen in muziek. In 2012 worden hun eerste tracks gereleased waarop twee volwaardige albums volgde: Music Rules The Noize (2013) en Phuture Propaganda (2015).

Marco en Antoine focussen zich op het creëren van een uniek sound design. En dat lukt. Dit innovatieve geluid dat we nog niet eerder binnen de hardstyle scene hoorde, spreekt een kleine doelgroep van fijnproevers aan. De krachtige Phuture Noize producties zorgen ervoor dat de heren draaien op grote evenementen als Hard Bass, The Qontinent en Loudness. Maar niet lang na de lancering van hun tweede album kondigen de twee aan niet langer als duo verder te gaan. Op Q-BASE 2015 treden ze voor het laatst samen op.

Marco gaat als soloartiest verder met Phuture Noize en doet dit met een nieuwe focus. Hij rondt zijn school af en werkt hard aan nieuwe muziek: tracks van hoge kwaliteit die goed voelen om naar te luisteren en lekker dansbaar zijn. Wanneer in 2016 zijn collab met zijn grote voorbeeld ‘B-Front & Phuture Noize – The Paradox’ door de speakers van de grootste feesten klinkt, is zijn doorbraak als solo-artiest een feit. Een belangrijk onderdeel van zijn nieuwe focus is verhalen vertellen door middel van zijn muziek. Zijn eerste solo-album Pursuit Of Thunder is een vertaling van deze verhalen, die gaan over actuele onderwerpen als de media en religies. Dit in combinatie met de fijne ‘luisterbaarheid’, zoals Marco dit zelf noemt, zorgt voor een unieke connectie met zijn fans.

 

 
xq-phuture-noize-bms
 

 

Phuture Noize zit op het juiste spoor en komt al snel met een tweede album Black | Mirror Society, waarvoor Q-dance samen met Marco een eigen release party organiseert. Hier is te zien met wat voor passie zijn fans naar zijn muziek luisteren, de sfeer is ongekend. Hij maakt echt wat los in het publiek. Hierna treedt hij veel op met zijn BMS showcase. Ruim een jaar lang weet hij de area’s van de grootste feesten te vullen en verrast hij ons iedere keer weer met zijn muzikale genialiteit.

Dat Marco zijn creatieve brein verder reikt dan alleen de muziek wordt steeds duidelijker. Hij ontwerpt zijn eigen merchandise, die veel wegheeft van een fashionlijn. Dezelfde vibe en herkenbare look zie je, met eigenzinnige communicatie, terug op zijn social media. Met zijn creatieve en ondernemende blik zet hij een ijzersterk merk neer. Deze visionair staat voor een nieuwe generatie hardstyle: een eigen X-Qlusive editie is dan ook welverdiend.

Met X-Qlusive geeft Q-dance artiesten de ruimte om een heel evenement lang te laten zien waar zij voor staan en wat zij hebben bereikt in hun carrière. Voor de fans is dit de uitgelezen kans om zich een keer helemaal onder te dompelen in de muzikaliteit van zijn of haar hardstyle held. Een reeks aan klassiekers en grote knallers wordt vaak gecombineerd met nieuwe muziek. Naast performances van de X-Qlusive artiest, treden ook artiesten op die veel voor de ster van de avond hebben betekent. Op deze manier kun je niet alleen feesten met je held, maar leer je hem dus ook beter kennen.

 

 
silver-bullet
 

 

Zijn creatieve benadering van de muziek op een bijna singer-songwriter-achtige manier is iets wat we nog niet eerder hebben gezien in de hardstyle scene.

 

Na een lange periode van veel optredens gaf Phuture Noize een paar maanden geleden aan een tourpauze te nemen, om zich te focussen op zijn muziek. Vorige week kondigde hij aan hard te werken aan zijn nieuwe album ‘Silver Bullet’ en hij belooft veel crazy shit voor 2020. X-Qlusive Phuture Noize wordt dus een comeback om niet te vergeten. Naast nieuw album materiaal hopen we ook absoluut die oude Phuture Noize sound terug te horen. De samenwerking tussen Q-dance en Phuture Noize heeft zich al eerder bewezen geniaal te zijn, dus we kunnen niet wachten om te zien wat ze in mei voor ons in petto hebben.

X-Qlusive Phuture Noize vindt op woensdag 20 mei 2020 (de dag voor Hemelvaart) plaats in de AFAS LIVE in Amsterdam. De kaartverkoop start op zaterdag 1 februari op Q-dance.com.