A love letter to... B-Front 001

A love letter to... B-Front

carmina
Carmina Wassink - 19 december 2017

B-Front. Everybody’s favorite gingerboy. Hij is als het raketje op een bloedheet feest. Koning, keizer of admiraal van de hardstyle. De tracks die hij produceert zijn zo ontzettend goed. Ieder B-Front plaat barst van de creativiteit, liefde en passie. Maar ook als hij draait doet hij dat met een gigantische drive en zoveel energie. Toch is dat niet de enige reden waarom we deze liefdesbrief schrijven. Hij is namelijk, ondanks al zijn succes, zo lekker gewoon gebleven. Down to earth en spontaan. Hoe is B-Front uitgegroeid tot dit icoon? Laten we daarvoor samen in de tijdmachine stappen.

Terug naar 1995. Het jaar dat ‘I wanna be a Hippy’ van Technohead in de Nederlandse hitlijsten paradeerde. Stop drie kale koppen, felroze rave brilletjes, mooie trainingspakken en een aanstekelijke beat samen in één videoclip en je hebt een hit. Waar menig Nederlander dit nummer zong onder de douche, was een achtjarige jongen genaamd Bob, in precies deze tijd druk bezig met zijn eerste productie. Samen met zijn happy hardcore buurman (van Patriott Records) bevond hij zich voor het eerst in een studio. Zijn passie voor muziek is daar begonnen. Later startte hij met het produceren van eigen muziek. And the rest is history… 

X-Qlusive B-Front, 2016. We bevinden ons in het midden van de grote menigte. Alle lichten worden gedempt. Het wordt zwart voor onze ogen. Vooraan bij de stage beginnen langzaam blauwe lichtjes te flikkeren. De spots gaan aan. De spanning bouwt zich op. Gekleurde lasers belichten elke meter. Duizenden armen gaan hoog de lucht in op de melodie van ‘Blackness’. Het wordt mysterieus en grimmig in de zaal, de rookkanonnen worden afgevuurd. Alle gezichten zijn gespannen gericht naar voren. “This is the moment to align with the energy of… B-Front.” Het barst compleet los tijdens zijn openingsset. Mensen beginnen keihard te joelen en te klappen op ‘Mysterias’. Wow, dit is zo intens. Kippenvel? Check.

We zijn verslaafd. Verslaafd aan B-front. Sets weggeven doet hij als geen ander. Hij bereidt ze voor met de juiste ingrediënten. Elke keer staat hij met volle energie achter de dj-booth, er is interactie met het publiek en er is een perfecte balans tussen euforisch en raw. Er ontstaat iets magisch, iedere keer weer. Zijn muziek gaat dwars door je heen. Dat is precies wat je zoekt in hardstyle. Je wil het tot in je botten voelen. 

Of we nou helemaal psycho gaan op zijn rauwe kicks of totaal worden meegesleept in zijn heerlijke melodieën, het verveelt nooit. Zijn tracks nemen je mee in de ultieme hardstyle ervaring. B-Front, je muziek, sets, energie, uitstraling en zelfs je oranje lokken zijn briljant. Oja, en shout out naar de happy hardcore buurman. Want zonder hem hadden we hier misschien wel niet gestaan.

A love letter to...