A love letter to... stage designers en licht- en g

A love letter to... stage designers en licht- en geluidtechnici

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 22 mei 2018

Lieve stage designers, lieve licht- en geluidtechnici,

Ieder feest opnieuw staan al die duizenden liefhebbers, waaronder ik, met hun armen in de lucht. We schreeuwen de lyrics van die heerlijke platen mee en gaan met onze ogen dicht helemaal op in de muziek van de dj’s die we zo waarderen. Niets geeft ons zoveel voldoening als die momenten. En dat is allemaal dankzij jullie. We zeggen het misschien niet vaak, maar zonder jullie werk geen kippenvelmomenten. Daarom schrijf ik deze liefdesbrief niet vanuit mijzelf of Hardstyle Report, maar namens iedereen die ooit naar een feestje gaat.

Vanaf het moment dat ik onderweg ben naar een feest, is het bijna alsof ik zometeen door het sleutelgat van Alice in Wonderland ga vallen en een hele nieuwe wereld ga betreden. Met gezonde spanning en die heerlijke kriebels in mijn buik, ben ik iedere keer weer enorm benieuwd naar wat me te wachten staat. Vragen als “Hoe zal de stage eruitzien?” schieten continu door mijn hoofd. Ik ben zo benieuwd wat jullie nu weer bedacht hebben.

A love letter to... stage designers en licht- en g

Zodra ik aankom, haast ik me zo snel mogelijk naar de ingang. Kaartje scannen, langs de beveiliging, die ongetwijfeld pottenkijkers hebben weggehouden om het stage design niet vroegtijdig uit te laten lekken, spullen in het kluisje, drinken halen en meteen door naar het podium. En wat is het iedere keer weer een verademing.

Jullie bedenken en bouwen het allermooiste. Stages die in de loop van de dag en avond compleet veranderen, een enorme vloot, gigantische robots, led-schermen die je laten geloven dat de hele zaal tot de grond toe platgebrand wordt en zelfs immense bruggen en tempels. Steeds weten jullie de grenzen weer te verleggen.

A love letter to... stage designers en licht- en g

Maar niet alleen de schitterende podiums dragen bij aan die geweldige experience die ons hardstyle liefhebbers zo dierbaar is. Want waar zouden we zijn zonder oogverblindende lichtshows en de bass die we tot in ons binnenste voelen doordreunen? Zonder de lasers die ons op onze benen laten wankelen, de stroboscopen die ons richtingsgevoel in de war schoppen, de spots die tot alle hoeken reiken en het vette geluid dat door de zaal knalt.

Als fotograaf zijn jullie nog eens extra bijzonder voor mij. Als ik mijn foto’s terugkijk en zie dat de licht en stage perfect samenkomen op die ene mooie foto, ben ik de gelukkigste man op aarde. Maar als festivalbezoeker net zo. Jullie zorgen voor die grote, fantastische show waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En die op mijn netvlies achterblijft als ik later met suizende oren in mijn bed lig. Jullie weten al mijn feesten compleet te maken met jullie creativiteit, waanzinnige lichtschema’s en ontwerpen die ons steeds weer doen verbazen.

A love letter to... stage designers en licht- en g

Dus voor iedereen die ooit eens met zijn handen in de lucht heeft gestaan bij een fantastisch feest, genoot van die geweldige lichtshow, die dreunende bass en die adembenemende stage. Laten we eens stilstaan bij deze helden als we weer met kriebels in ons buik bij de ingang wachten. Bij alle stage designers en al die helden in de front of house, die steeds weer fantastisch werk leveren. Om vervolgens vooraan bij de vette stage, en die spots op onze bezwete gezichten, keihard uit ons dak te gaan.

A love letter to...