A love letter to... het festivalseizoen 001

A love letter to... het festivalseizoen

lauren
Lauren Bekker - 6 april 2018

Lief festivalseizoen,

God, wat heb ik jou gemist. Maar nu het zonnetje schijnt, de lucht blauw is en het eerste festivalweekend voor de deur staat, lopen de rillingen over mijn lijf. Het nachten doorhalen en naar buiten lopen in een stroom van zombies, is nu toch echt voorbij. Iedereen is vrolijk, heeft zijn zonnebril weer opgepoetst en haalt zijn of haar beste outfit uit de kast om te shinen. Speciaal voor jou. Eindelijk ben je weer bij me terug.

Je laat mijn hartje sneller kloppen. Zoals die van een koe die voor het eerst weer de wei in mag. Zo huppel ik van de parkeerplaats richting de magische poorten van het eerste festival van het jaar, terwijl ik de vrolijke klanken en een heerlijke bass al op de achtergrond hoor. Niets laat me meer alive voelen dan dit.

Met tientallen dj’s verdeeld over meerdere stages, hoef ik me nooit bij jou te vervelen. Zin in iets harders? In een freestyle? In dansen in de zon? Of liever in een donkere tent? You’ve got it all. En wil ik een rondje lopen? Dan kan ik uren over je terrein dwalen en maak ik de gekste dingen mee. Gegarandeerd dat ik aan het eind van de dag een heel nieuw stel vrienden heb gemaakt. Ik houd ervan.

En laat ik iets vallen? Dan raap ik het gewoon op, zonder met zes zaklampen te moeten schijnen om het te terug te vinden. Zin in een aftertje? Gewoon, om nog even de sets van de dag te bespreken en uitgebreid over de stage te lullen? No problem. Ik hoef niet op de tijd te letten, want voordat de volgende dag echt aanbreekt, kan ik nog wel even flink doorgaan.

Om nog maar te zwijgen over je fantastische eindes. Want wauw, wat heb ik daar naar uitgekeken. Het is niet alleen het festival zelf wat je hoofd op hol brengt, maar ook die fantastische eindshows. Die lichten, het vuurwerk en betoverende anthems. Kippenvel, van m’n kruin tot m’n tenen. Er is geen betere manier om je dag af te sluiten.

A love letter to... het festivalseizoen 002

Natuurlijk kan ik genieten van een goed, donker indoorfeestje, maar kijk écht het hele jaar naar je uit. Voor mij is er niets beter dan samen met m’n vrienden met lekker weer in de buitenlucht te genieten van de muziek, drankjes en dansjes. Dit is geluk ten top.

So, let’s kick off the festival season. Ik ben klaar voor je. Aankomend weekend is het tijd voor Rebirth Festival. De dikste artiesten op zes verschillende stages, een heel weekend lang. Ik kan echt niet wachten. Lief festivalseizoen, be good to me. Want ik ben dol op je. Tot morgen.