A love letter to... Defqon.1 001

A love letter to... Defqon.1

thirsa
Thirsa Steijaert - 12 juni 2018

Lieve Defqon.1,

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is alweer zo ver. Het weekend waar ik het hele jaar op wacht. Voor we het weten staan we alweer in de supermarkt spullen in te slaan, staan we met z’n allen te toeteren in die eindeloos lange file die al na Harderwijk begint en slepen we onze spullen over die vervloekte brug. Wachtend op dat ene moment waarop we ons tentje eindelijk op hebben gezet, muziek uit de boxen horen komen en de magische woorden worden uitgesproken: “The gathering is about to start’’. Om vervolgens drie dagen lang alles om me heen te vergeten en op maximum force te genieten van het leven. Defqon.1, deze liefdesbrief is voor jou.

Het begon voor mij zes jaar geleden. Mijn vriendinnen en ik waren net achttien geworden, en twee van mijn vriendinnen wilde heel graag kaartjes voor Defqon.1 bemachtigen. Ik wist niet zo goed waar ze het over hadden, maar ze vertelden mij dat het zo geweldig moest zijn, dus ik besloot ook mee te gaan. Ik had toch niks anders te doen. Op dat moment had ik nog niet door dat die keuze mijn leven drastisch zou veranderen. Voor altijd.

A love letter to... Defqon.1 002

Het weekend was aangebroken. Met onze koffertjes werden we afgezet bij de ingang van de camping, door een van onze moeders. Het was al meteen één groot spektakel, ik wist niet waar ik moest kijken. Ontelbaar veel tentjes waren al opgezet, iedereen glimlachte van oor tot oor en uit ieder hoekje was muziek te horen. Iedereen genoot zo erg. Ik voelde meteen, deze plek is speciaal. Dat was het moment waarop mijn onvoorwaardelijke liefde voor jou begon.

Sinds die tijd is dit alleen maar gegroeid. Ieder jaar opnieuw. Maar niet alleen mijn liefde voor jou, maar ook voor mijn Defqon.1 familie die ieder jaar groter wordt en natuurlijk mijn liefde voor hardstyle. Zonder jou was ik nooit in aanraking gekomen met deze mensen die inmiddels familie zijn geworden, en had ik nooit deze muziek geluisterd. Het gevoel dat ik helemaal mijzelf mag zijn en hoor bij zo’n geweldige community is priceless. En dit heb ik allemaal aan jou te danken. 

Het gaat namelijk niet alleen om het feestje. Maar ook om die warme herinneringen, en bijzondere ervaring. Wanneer ik de muziek luister, verlang ik direct terug naar de momenten van rondlopen op het Defqon.1 terrein. Die vrijheid. En het mag dan niet altijd geweldig weer zijn, en ook de camping verdient af en toe geen schoonheidsprijs, maar dat vergeef ik je. Want ook dat maakt jou uniek.

A love letter to... Defqon.1 003

Het samen overleven van vrijdagavond tot maandagochtend. Eindeloos feesten op het terrein en afteren bij mensen die je die dag daarvoor nog niet kende. Het regendansen in m’n poncho na een nachtje weinig (lees: geen) slaap. En overal gezelligheid. Alsof iedereen familie is voor een weekend. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of welke taal je spreekt, iedereen is klaar voor een babbel of juist een heel vaag gesprek.

Daarnaast de diversiteit in muziek, de geweldig mooie stages, de geweldige showelementen en adembenemende eindshows. Ook is er ruimte zat om oneindig veel rondjes te lopen, een enorm aanbod aan andere activiteiten (voor bijvoorbeeld die gekken die altijd al eens wilden bungeejumpen) en chill lounges. En natuurlijk Power Hour, waar iedereen niet kan stoppen met lachen en er honderd procent voor gaat. Alles kan op Defqon.1. 

Je hebt mijn liefde voor hardstyle op laten bloeien. En je geeft me het gevoel alsof ik alles kan overwinnen. Hoe heart broken en brak je me ook iedere keer weer op maandag achterlaat, je bent het dubbel en dwars waard. Ik zal altijd bij je blijven terugkeren.

A love letter to...