A love letter to... Delete 001

A love letter to... Delete

mitchell
Mitchell van Eenige - 17 juli 2018

Lieve Delete,

Voor mij ben je de koning van de raw hardstyle. De tracks die jij maakt zijn zo uniek dat de sound van andere artiesten er niet bij in de buurt komt. Dat is precies de reden dat ik jouw tracks zo vet vind. Uniek, apart en bijzonder, maar ook vooral duister en hard. Van de Spoontech tot raw, van VIP-edits tot de gouden collab ‘Alone’ met Deetox. Niets is te gek voor mijn held van Down Under.

In 2013 liet je het land van Spoontech achter, en kwam je naar Nederland. Een stap die niet makkelijk voor je is geweest, maar de hele hardstyle scene is je daar nog steeds dankbaar voor. Na deze verhuizing, switchte je ook van label. DJ Thera en zijn familie omarmde jou en jouw muziek. Steeds vaker was je te zien op feesten en festivals.

Ik ontdekte je pas later. Ik weet het nog goed. Het was tijdens de eindshow van Decibel outdoor 2015. Het vuurwerk knalde de lucht in en de muziek werd steeds harder en rauwer. Vuurpijlen in verschillende kleuren werden de lucht ingeschoten op de maat van jouw ‘Fast Lane’. Ik vond de track zo vet, dat ik mijn zoektocht startte naar wie deze track had gemaakt. Ik kwam uit bij Delete, en het voelde alsof ik een schat had ontdekt.

Maar toen je samen met een van mijn andere favoriete artiesten, Deetox, een knaller van een collab maakte, wist ik dat het echt meant to be was. Op Qlimax 2015 hoorde ik ‘Alone’ voor het eerst. Armen de lucht in, meezingen en genieten. Een echt kippenvelmoment! En iedere keer wanneer ‘Alone’ wordt gedraaid, denk ik weer terug aan dat ene moment.

Vanaf dat moment besloot ik dat, waar ik ook kon, ik je de stage zou willen zien vernietigen. Met Supremacy 2016 als absoluut hoogtepunt, mijn eerste VIP-set. GE-WEL-DIG! Ik kan me blijven verbazen over hoe jij al die bestaande tracks kunt omgooien in een nieuw jasje, en hoe je de tent compleet op zijn kop zet. En hoogtepunten blijven zich opvolgen. Sinds je overgestapt bent naar End of Line Recordings is je muziek verder geëvolueerd. Nog harder en vernietigender. Ik kan dan ook echt niet wachten tot het eerste Delete album dit najaar uitkomt. Ik ben heel benieuwd waar je me deze keer weer mee omver gaat blazen.

Je rauwe kicks, je keiharde klappers. Steeds weer weet je het maximale uit raw hardstyle te persen, en alles te slopen. Je maakt muziek waar ik al mijn energie in kwijt kan. En dat is dan ook precies de reden waarom ik geen enkele set van jou mis. Het maakt me niet uit waar, wanneer, of hoe laat je draait. Ik ben erbij. Want als jij draait, gaat het pas echt vol gas.

Thanks Ryan, you’re great.

P.S. plz release V2P asap. 

A love letter to...