A love letter to... Paul Elstak 001

A love letter to... Paul Elstak

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 8 februari 2018

Eigenlijk kan ik in één woord al klaar zijn, als ik je moet omschrijven. En dat is: HELD. Maar dat ga ik vandaag niet doen. Want als the Godfather of Hardcore verdien jij er veel meer. Ik ga mijn uiterste best doen om te omschrijven wat de naam, de dj, het merk, the motherf***ing icon Paul Elstak voor mij betekent.

Zonder me ervan bewust te zijn, is jouw muziek mij met de paplepel ingegoten. In 2004 trok ik wekelijks mijn favoriete Lelli Kelly’s aan, om in de kinderdisco op de camping te springen op Rainbow in the Sky’. Ik had je naam waarschijnlijk al honderd keer gehoord van de oudere jongens. Maar, zoals bij alle zevenjarigen, ging dat er het ene oor in, en het andere oor er weer uit.

Fast forward naar 2010. Mijn nep iPod stond vol met Ke$ha, Lady Gaga en Katy Perry. Tot er uit het niets een geheel nieuw fenomeen ontstond op Nederlandse bodem: New Kids. New Kids Turbo heeft ervoor gezorgd dat jouw naam in mijn hoofd bleef plakken. Het was grof, het was grappig, het stond compleet in contrast met de rest van mijn playlist. “Hé Paul. Jonge kut, gooi die turbo d’r ’s in dan!”

Op Supersized Kingsday, 2015 mocht ik voor de eerste keer die turbo van jou eens live meemaken. De Lelli Kelly’s waren inmiddels vervangen door een paar Nike Air Max. Shit, wat een lekker sfeertje creëerde jij daar. En op ieder feestje dat ik sindsdien bezocht heb. Ondertussen heb ik ontelbaar veel festivals en feesten afgestampt. En ik heb je nog nooit hoeven missen. Zelfs als je er niet persoonlijk bij kunt zijn, galmt je muziek over alle hoeken van het terrein. Jouw platen worden nog steeds met liefde, respect en een hoop trots gedraaid door je collega’s.

Natuurlijk ben je niet de enige dj die een goed feestje kan bouwen. Maar de hele Kuip aan het stampen krijgen, dat kan alleen jij. Wanneer Luv U More’ gedraaid wordt, kan ik niets anders dan mijn vriend stevig knuffelen. Dan staat trouwens heel het publiek met elkaar te knuffelen en dat kan alleen jij voor elkaar krijgen. Je hebt mij, en met mij nog tienduizenden Nederlanders, al zo vaak kippenvel bezorgd. De feeling die je meegeeft aan het publiek, is wat jou zo uniek maakt.

Van de echte rasgabbers die begin jaren ’90 al stonden te hakken op jouw beats tot het gemiddelde woon-werk verkeer dat naar het foute uur luistert. Jouw naam staat bij iedere Nederlander in zijn geheugen gegrift. Heel Nederland kent je, en heel Nederland is gek op je. Happy of snoeihard, jij bent voor mij overal de nummer #1 in. You could never make me love you more!

A love letter to...