A love letter to… Sefa 001

A love letter to… Sefa

eva
Eva Selhorst - 31 juli 2018

Lieve Sefa,

Ik ben niet iemand die superfan is van één bepaalde artiest. Maar voor jou maak ik een uitzondering. In de afgelopen jaren heb ik je via optredens en social media zien groeien. Van jochie naar achttienjarige frenchcore god. Zo stond je in 2017 nog verstopt op de Yellow stage op Defqon.1, en sloot je dit jaar de BLACK stage af. En hoe. Je laat festivalterreinen overstromen en betreedt mainstage na mainstage. Al jouw optredens zijn puur genieten, ik voel je energie als je op het podium staat en ik kijk ze oneindig terug. Door jou ben ik van frenchcore gaan houden. En daarom is deze liefdesbrief voor jou.

In 2012 ontdekte ik de wonderlijke wereld van hardstyle en was meteen verslaafd. In de afgelopen zes jaar heb ik alle stijlen en genres gehoord op feesten en festivals. Maar toen ik bij de hardcore was aangekomen, dacht ik dat dit het eindstation zou zijn. Want harder of sneller dan dat, is niet echt mijn ding. Maar toen ik via een vriend jouw set op Defqon.1 2017 toegestuurd kreeg, sloeg ik helemaal om. Het was liefde op het eerste geluid.

Ik had wel eens gehoord van frenchcore, maar ik had geen idee wat het was. Ik dacht dat het een soort trend was. Eén die vanzelf weer over zou waaien. Ook andere mensen zeggen dat ze de hype rondom Sefa niet begrijpen en dat het vanzelf weer over gaat. Maar na het luisteren van jouw liveset wilde ik alleen maar meer. Ondanks dat ik nog steeds geen fan ben van alle soorten frenchcore, ben ik wel fan van die van jou. Hoe jij nu aan de weg timmert en frenchcore tot zijn recht doet komen, is waanzinnig om te zien. Het genre krijgt door jouw bijdrage steeds meer aandacht en liefde van liefhebbers uit andere hardere stijlen.

Op jouw muziek kan ik compleet los gaan, al m’n zorgen overboord gooien en alleen maar keihard stampen. Ik geniet intens van de edits die je maakt en hoe je melodie en bestaande hitnummers in een frenchcore format giet. Het is gewoon zo anders en uniek. Je bent zo muzikaal en brengt alle stijlen bij elkaar. Alles wat jij doet is een dikke middelvinger naar de ‘haters’ die zeggen dat onze muziek, niets met muziek heeft te maken. Helemaal als je weer zo’n prachtige pianosolo weggeeft.

Ik voel me net een trotse oudere zus als ik je zie draaien. Of wanneer ik je livesets terugkijk en -luister. Je energie is gewoon aanstekelijk. Soms vergeet ik even hoe jong je bent. Als ik interviews van je lees of hoor, dan kom je al zo wijs over. Je doet alles met zoveel passie en liefde, je bent zo dankbaar en blijft nuchter ondanks je succes. Jij bewijst dat talent niet gebonden is aan leeftijd. Je hebt je eigen merchandise, een album, collabs waar anderen alleen van dromen en een dedicated fanpage op Facebook en ver daarbuiten. Ik vind het fantastisch om je te zien groeien en ik kan niet wachten om te zien wat je nog meer voor ons in petto hebt.

See you at Decibel outdoor.

A love letter to...