Carmina: How I got into Hardstyle 001

Carmina: How I got into Hardstyle

carmina
Carmina Wassink - 10 december 2017

Keek jij uit naar het moment waarop je achttien werd? Eindelijk oud genoeg voor een hardstyle feestje! Ontdekte je de muziek pas op latere leeftijd? Of vond je het misschien vreselijk en ben je, nadat je vrienden je meesleurde, compleet van gedachte veranderd ? In How I got into Hardstyle vertellen onze Hardstyle Reporters over hun party carrière, hoe zij hardstyle ontdekten en voor altijd verkocht raakten.

Hardstyle Reporter Carmina kan feesten als de beste. Ze leeft, droomt, ademt hardstyle. Maar ook van een tandje harder is ze zeker niet vies. Met haar gigantische dosis enthousiasme en energie, tovert ze altijd weer een glimlach op ons gezicht met fantastische blogs en reports. Dit is haar verhaal!

Carmina: How I got into Hardstyle 002

Oké, even terugspoelen naar de zomer van 2012. Een jaartje of zestien was ik, lekker aan het puberen. De tijd van lang uitslapen, stiekem drinken, in totale paniek raken van een puistje en hangen op de skatebaan. Want ja, dat was toen echt mijn ding. Hier kwamen verschillende soorten types. Je had de echte skater boys natuurlijk, de alternatievelingen, de stoners en dan was ik daar nog, met mijn drie beste vriendinnen. Op deze leeftijd ga je van alles ontdekken en sta je aan het begin van de zoektocht naar je identiteit. Ik maakte nieuwe contacten en kwam zo in aanraking met nieuwe muziek.

De eerste keer dat ik hardstyle hoorde, was ook op de skatebaan. En dat was niet bepaald positief. Vinden mensen dit werkelijk mooie muziek? Dat harde gedreun met nietszeggende teksten. Voor mij klonk het allemaal hetzelfde. Toen had ik nog geen idee dat zes jaar later, de muziek zoveel voor mij zou betekenen. Ik heb zelfs de lyrics van ‘Ran-D – Living for the Moment’ laten vereeuwigen op mijn lichaam. Hoe dit allemaal begon? Toen ik voor het eerst echt werd geraakt door een nummer.

Ik zie mezelf nog als pubermeisje in mijn knaloranje kamer staan. De broer van een vriendin stuurde ons wat nummers toe, die wij écht moesten luisteren. Bevooroordeeld en met tegenzin dachten we toch: let’s give it a try! Door de speakers, die ik van mijn vader had geleend, hoorden wij voor het eerst het nummer ‘Live the moment’ van JDX ft. Sarah Maria. WAUW! Kippenvel over mijn hele lichaam. Een onbeschrijfelijk gevoel bekroop mij van top tot teen. En met dit nummer, was een nieuwe liefde geboren: hardstyle.

Carmina: How I got into Hardstyle 003

Langzamerhand had het hardstyle-virus een weg gevonden in mijn leven. Ik werd wakker met hardstyle en ging ermee naar bed. Ik was klaar voor de volgende stap: de wondere wereld van festivals betreden. Dus daar stond ik dan met mijn vriendinnen, als festival guppies voor de helse brug van Defqon.1 Festival 2013. Verregend, uitgeput en nerveus kwamen we de brug af. Wat zou ons te wachten staan?

Het weekend vloog voorbij: nieuwe vrienden, amper slaap, modder, zonnestralen, lachbuien, hilarische afters en de magische hardere stijlen. Ik was verkocht. Zo’n sfeer had ik zelden meegemaakt. Het samenzijn had zo’n belangrijke rol tijdens mijn eerste weekend Defqon.1. De dagen na het weekend stroomde de adrenaline nog vol door mijn lichaam. Herken je dat je een gevoel nooit meer wil loslaten? Dat heb ik sinds mijn eerste Defqon.1. En dat voelt heerlijk.

Ik weet het zeker. Mijn passie voor hardstyle gaat nooit voorbij. Het is een gevoel dat ik voor altijd bij mij wil dragen. Hardstyle is zoveel meer dan alleen de muziek. En overal waar ik ga, is de dedication voelbaar. Het raakt je. Het verbindt. Het is een gevoel van vrijheid. Maar ook iedereen is welkom. We zijn ten slotte allemaal één grote familie. Het ene moment sta ik vol met mijn blije bakkes in het zonnetje te genieten bij een set van B-Front , het andere moment sta ik stampend in de stromende regen bij The Yellow Stage. Dat zijn de momenten die ik voor altijd koester. Gelukkig zit ik zes jaar later nog steeds op die roze wolk. Just living for the moment.

How I got into Hardstyle