Janine: How I got into hardstyle 001

Janine: How I got into hardstyle

janine
Janine Sarchosakis - 12 november 2018

Keek jij uit naar het moment waarop je achttien werd? Eindelijk oud genoeg voor een hardstyle feestje! Ontdekte je de muziek pas op latere leeftijd? Of vond je het misschien vreselijk en ben je, nadat je vrienden je meesleurde, compleet van gedachte veranderd ? In How I got into Hardstyle vertellen onze Hardstyle Reporters over hun party carrière, hoe zij hardstyle ontdekten en voor altijd verkocht raakten.

Hardstyle Reporter Janine is onze nieuwste aanwinst. Ze is creatief, heeft een vlotte pen, zit boordevol ideeën en met de nodige ervaring al op zak, is ze klaar om samen met Hardstyle Report de hardstyle scene te veroveren. How she got into hardstyle? Dit is haar verhaal.

Festivals zoals Lowlands en Pinkpop hebben mij nooit getrokken, dat is gewoon niks voor mij. Maar wat ik dan wel leuk vond, wist ik ook weer niet. Ik kom uit Friesland en daar deden we aan keet- en tentfeesten. Stel je die nachten met bier en nog meer bier maar eens voor. Het was drinken tot de muziek beter klonk.

Janine: How I got into hardstyle 002

Zo’n drie jaar geleden ging ik naar Mysteryland om daar mijn eerste echte festival te beleven. De mainstage vond ik wel leuk, maar niets speciaals. En de vuurwerkshow is daar eerlijk gezegd ook om te huilen. Techno dan? Daar word ik zonder goede reden ongemakkelijk van. De Q-dance stage is de plek waar ik uiteindelijk ben blijven hangen. Ik heb daar de rest van de dag in de zon staan stampen als een debiel. Want ja, hoe zien mensen die voor het eerst hakken eruit? Maar dat maakte dus helemaal niks uit. De muziek vond ik heerlijk, maar ook de sfeer was voor mij een reden om niet meer anders te willen. Misschien vond ik het laatste halfuur nog wel het leukst. Want die vuurwerkshow… ik kan het eigenlijk niet eens beschrijven.

Sinds die editie van Mysteryland gaat mijn salaris en studiefinanciering op aan alle grote in- en outdoor evenementen. Hard Bass , QAPITAL , Intents Festival , Defqon.1 Weekend Festival . Ik houd van euforisch, raw en op z’n tijd een beetje hardcore. Het is maar net in welke mood ik ben, want eigenlijk vind ik alles wel lekker klinken.

Janine: How I got into hardstyle 003

Met de nachtfeestjes pakken we meestal zo’n bus van Event Travel. We stappen dan op in Leeuwarden met een paar stops onderweg. Niks om rekening mee te hoeven houden. Muziek aan en lekker gaan. En dan vang je al snel de gesprekken van de buren op. Negen van de tien keer is het zoiets als: “Wat gebruik jij?”. Hilarisch, het is net alsof dit de openingszin van wie dan ook is. Ik gebruik dus helemaal niks en nooit gedaan ook. Ik ga lekker op karakter. En wijn, want dat is goed voor de lever zeggen ze. Wel een pilletje of geen pilletje , iedereen moet gewoon doen waar die zich goed bij voelt.

Toch zijn de zomerfeestjes mijn favoriet. Gezellig met z’n allen op de camping . De zaterdagochtend wakker worden en al totaal naar de klote zijn. In je pyjama het terrein op, waarom ook niet. De zonnestralen of de plensbuien, de vrolijke mensen en de mooie stages. Het maakt het allemaal extra magisch. Feestjes in de buitenlucht maken me happy.

Net zoals aan het begin van mijn party-carrière, heb ik in het dagelijkse leven eigenlijk ook nooit zo goed geweten wat ik wil. Wel heb ik schrijven altijd al leuk gevonden. Inmiddels ben ik aan mijn derde (niet afgemaakte) studie begonnen. Op dit moment studeer ik mediamanagement en ik hoop dat het ook meteen de laatste studie is. Want wat zou ik graag mijn werk in het teken van deze fijne feestjes zetten, op wat voor manier dan ook. This is what I love and can’t stop loving! 


Een oneindige passie voor hardstyle en creatief talent? Word ook Hardstyle Reporter.

How I got into Hardstyle