qlimax-2019-this-one-is-for-the-rookies

Qlimax: this one is for the rookies

mitchell
Mitchell van Eenige - 21 november 2019
Qlimax is één groot mysterie. Van het bekendmaken van de artiesten tot het terugkeren van Project One. Je weet nooit wat je kunt verwachten. Een stage die gedurende de avond verandert, een zangeres die in de lucht hangt met daaromheen een gordijn van licht of een spontane set van een mystery guest. Ga je dit jaar voor het eerst naar Qlimax? Let’s dive deep inside. This one is for the rookies!

Wat je kunt verwachten op Qlimax, dat kan geen enkele bezoeker je eigenlijk vertellen. Meestal hoor je de verhalen van vrienden die al zijn geweest, of je krijgt een van de livesets of aftermovies te zien. Ook wij kunnen het je niet precies vertellen. Dat is ieder jaar weer een verrassing. Maar dat betekent niet dat er niet genoeg is om je op te verheugen.

Q-dance heeft je hersenen waarschijnlijk al overuren laten draaien met het bekendmaken van de line-up, en die is dit jaar anders dan normaal. Waar voorgaande jaren de avond begon met een uur classics bouwde de muziek op van euforische hardstyle naar raw hardstyle. Hierna werd Qlimax met een knallende hardcore set afgesloten. Dit jaar voegt Q-dance nog wat extra power toe aan de Qlimax line-up: D-Sturb, Radical Redemption en Rejecta vertegenwoordigen het hardere segment van de raw hardstyle bij de aankomende editie: Symphony of Shadows. Als rookie ben je aanstaande zaterdag trouwens niet alleen, KELTEK, D-Sturb, Radical Redemption Rejecta en Miss K8 draaien dit jaar voor het eerst op Qlimax.

 

qlimax-2019---2

 

Waar je op andere indoor feesten niet per se als eerste voor de deur wil staan, wil je op Qlimax zo vroeg mogelijk aanwezig zijn. De timetable wordt namelijk nooit vrijgegeven. Wie om welke tijd draait kun je wel inschatten, maar zeker weten doe je het nooit. Bovendien wil je de opening echt niet missen! Misschien valt er wel weer een gigantisch doek naar beneden die de stage onthult of wordt de stage ineens verlicht en is hij veel groter dan je al dacht. Eén ding is zeker, straks ga je het allemaal meemaken.

Welke ingang heb je: E of Q? En hebben jouw vrienden dezelfde ingang? Als je voor het eerst naar Qlimax gaat, is het wel zo fijn om samen met bekenden naar binnen te gaan want het GelreDome is groot en het gaat er hier anders aan toe dan bij andere feesten. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en duidelijk een plek afspreekt, want je hebt uiteraard geen zin om nog een uur naar je vrienden te zoeken.

Het ritueel om naar binnen te gaan, is hier iets anders als dat je gewend bent. Kaartje scannen, kluisjes, het ophalen en opladen van je GelreDome Wallet (pasje als betaalmiddel). Deze kun je online en bij plaatselijke oplaadpunten opladen. Hierna word je gefouilleerd om dan nog even de kou in te gaan en de trap op te lopen, om zo de hardstyle tempel te betreden. Eenmaal door de eerste deur sta je in de ring om de zaal heen. Je kunt de muziek al voelen doordreunen. Het enige wat nu tussen jou en Qlimax 2019 in staat is nog één dichte tussendeur. Deur open, snel die enkelbrekende stadiontrap af en daar sta je dan. In een donkere zaal vol met mystieke verlichting, er hangt een magische sfeer.

qlimax-2019---1

De avond wordt opgewarmd door The Qreator, en wie dat is, blijft nog even geheim. Maar deze set is wel perfect om even lekker in de vibe te komen voordat de openingsshow begint. Dan bouwt de spanning op en hoor je keihard door de zaal: “Welcome to Qlimax”. Een zinnetje die iedere Qlimax bezoeker kippenvel geeft. Dit is de officiële start van de show en vanaf dit moment word je de hele avond meegenomen in het verhaal van Symphony of Shadows. Het bijzondere van Qlimax is dat er tussen iedere artiest een klein stukje van het hele verhaal verteld wordt. Dit wordt versterkt met showelementen die je moment op moment zullen gaan verbazen. Qlimax is niet zomaar een feest, het is een beleving,

Hoe zal B-Front zijn grote moment gaan pakken? Welke showelementen komen voorbij? Welk gevoel blijft je bij wanneer je het anthem hoort? Tijdens de set van koning B-Front krijg je alle antwoorden op deze vragen.

Gaat de stage veranderen op bepaalde momenten van de avond? Zullen er plafondconsoles vlak boven je hoofd gaan hangen of moet je je ineens omdraaien voor een showelement aan de andere kant van de zaal? Dat kunnen we niet voor je verklappen, daar ga jij echt zelf achter komen. Maar één ding is zeker: je eerste Qlimax vergeet je nooit meer. Na deze avond ben jij een van die vrienden die verhalen vertelt aan andere rookies.

 

qlimax-2019---3