Dit is de line-up van Qlimax - Temple of Light 001

Dit is de line-up van Qlimax - Temple of Light

birgit
Birgit Roobol - 6 oktober 2017

18 november staat in het teken van het indoor event van het jaar. Een feest dat verder gaat dan vette sets en goede dj’s. Op Qlimax waan je je voor één nacht in een waanzinnige droom, die Q-dance steeds weer weet te overtreffen. Geen wonder dat hardstyle liefhebbers van over de hele wereld het hele jaar uitkijken naar dit feest met haar magische shows en optredens van de grootste dj’s uit de scene. And it’s coming closer.

Ook dit jaar was Qlimax weer binnen no-time uitverkocht. Nog voordat de line-up bekend werd gemaakt en enige speculaties maar überhaupt echt duidelijk waren. Gelukkig houdt Q-dance ons niet te lang in spanning en maakte ze afgelopen week via de social kanalen van de dj’s hun line-up bekend. Dit is de line-up van Qlimax – Temple of Light.

TNT

Wie Italian Hardstyle zegt, zegt TNT. Goed om te zien dat Technoboy & Tuneboy er dit jaar eindelijk weer samen bij zijn. Kom maar op met die reverse bass en oude klassiekers. Technoboy is een oude Qlimax veteraan en ook Tuneboy hebben we eerder op de line-up gezien, maar het doet ons deugd om de heren, na hun Qlimax set in 2010, weer samen te zien draaien.

D-Block & S-te-Fan

Deze twee helden maken het al jaren waar. Ze hebben inmiddels al een mega bucketlist van feesten af mogen werken en grote hits op hun naam staan. Geen wonder dat D-Block & S-te-Fan graag geziene gasten op Qlimax zijn. In 2008, 2009 en 2010 waren ze erbij en in 2009 maakten ze het prachtige Qlimax anthem The Nature of our Mind. Dik verdiend dat ze er dit jaar weer bij zijn. We kunnen niet wachten om de tracks van hun nieuwste abum Antidote door de GelreDome te horen knallen.

Wildstylez

Over Qlimax veteranen gesproken! Ook Wildstylez is al meerdere malen in de line-up van Qlimax voorbij gekomen. In 2010, 2012, 2013, 2015, en nu weer. Officieel bevestigd is het nog niet, maar weten we allemaal niet stiekem zeker dat het het anthem van dit jaar: Temple of Light van Wildstylez is? Vet is ‘ie in ieder geval wel.

Da Tweekaz

Da Tweekaz staan voor het eerst op Qlimax. En dat doet flink wat stof opwaaien. Want waar Da Tweekaz staan voor een hele vrolijke, blije en vooral niet al te serieuze sound, past dit niet helemaal in het plaatje van Qlimax. “Echt verdiend”, volgens fans, terwijl anderen al een ‘lunchpauze tijdens de set van Da Tweekaz op Qlimax’ hebben ingeschoten. Maar vergeet vooral niet, voordat je zo’n droog patatje probeert weg te stouwen, dat ze samen met Sub Zero Project de track ‘DRKNSS’ hebben gemaakt. Enne, dat klinkt echt niet verkeerd.

Noisecontrollers & Atmozfears

Noisecontrollers kun je wat ons betreft op ieder feest neerzetten en dan draait hij nog de sterren van de hemel. Maar ook op Qlimax zien we hem graag. Hij was er bij in 2009, 2011, 2013 en 2014. In het laatste jaar was hij ook verantwoordelijk voor het anthem: The Source Code of Creation.

Dit jaar neemt hij samen met Atmozfears deel in het Qlimax ritual tijdens een back to back set. Atmozfears stond eerder al in 2014 en 2015 op Qlimax. In 2015 maakte hij het anthem: Equilibrium.

Atmozfears en Noisecontrollers hebben al vaker samen opgetreden en zijn sindskort samen aangesloten bij het nieuwe label: Spirit of Hardstyle. Wij zijn er van overtuigd dat dit duo perfect bij Qlimax past en héél benieuwd wat deze collab gaat brengen.

 Frequencerz

De Frequencerz boys gaan de laatste tijd superlekker! Er zijn zelfs geruchten dat hun eigen X-Qlusive er aan komt. Dus ook op Qlimax mogen we ze zeker niet missen. Met hun rauwe sound met euforische invloeden krijgen ze hoe dan ook het GelreDome op z’n kop. Ze waren er al in 2015 en 2016 en dit wordt hun derde jaar op rij!

Sub Zero Project

Sub Zero Project heeft zich in korte tijd onmisbaar gemaakt. Deze talenten zijn niet van het podium af te slaan en maken de ene vette track na de ander. Het is dan ook echt verdiend dat ze er dit jaar voor het eerst bij zijn op Qlimax.

Gunz for Hire

Deze bende stond al maar liefst twee keer eerder op Qlimax (in 2008 en in 2013). In 2013 waren ze zelfs verantwoordelijk voor het Qlimax anthem: Immortal. Beide jaren legendarische sets als je het ons vraagt. We zijn benieuwd wat ze dit jaar voor ons in petto hebben.

N-Vitral

Deze snoeiharde dj zal ongetwijfeld voor wat spierpijn gaan zorgen de volgende dag. N-Vitral heeft zich afgelopen jaren enorm bewezen en schittert op de grote podia. Op QAPITAL liet hij al zien dat zijn afsluiters niet mis zijn. We gaan knallend het GelreDome uit!

Hosted by: MC Villain

Ook MC Villain is er dit jaar voor de derde keer bij. Een verrassing? Welnee. Want wat is een Q-dance event zonder MC Villain? Precies. Helemaal niets.

En wie weet wat Q-dance allemaal nog meer ons in petto heeft. Het anthem en de trailer beloven in ieder geval heel veel goeds. Ben jij er op 18 november bij?