qlimax-2019

De eerste hints van Qlimax 2019

birgit
Birgit Roobol - 20 augustus 2019
Met het bekendmaken van de datum van Qlimax 2019 is de ‘conspiracy’ (of: qonspiracy) weer begonnen. De bekendmaking van de line-up en anthem maker van Qlimax gaat namelijk ieder jaar gepaard met een hoop speculaties en theorieën. Nu de eerste liefhebbers hun kaartje al in the pocket hebben, worden de raadsels over de aankomende editie één voor één de wereld in gestuurd. Dit zijn de eerste hints van Qlimax 2019.

By gazing deeper into the darkness, we become one with the rhythm of the machine

Wat het thema van dit jaar is weten we nog niet, maar we verwachten absoluut iets met een donker randje. Dat hoort nou eenmaal bij Qlimax. We lieten het eerder al weten, maar rondom het Qlimax logo staat in het Latijn: “Introscpicere altius connectens a tenebris ad modulis machina.” Vertaal je dit in het Engels wordt het: “By gazing deeper into the darkness, we become one with the rhythm of the machine.” Zou dit op het thema slaan? Het klinkt in ieder geval heel tof.

De evolutie van Qlimax

In het artwork van Qlimax 2019 kun je de Romeinse cijfers I tot en met X vinden. Volgens een theorie op Reddit worden de cijfers I en II ondersteunt door een geluidsgolf en III en IV door DNA, en zou dit mogelijk wijzen op ‘evolutie’. Oftewel: de evolutie van Qlimax. Zou dit betekenen dat we in een muzikale tijdmachine stappen door de jaren van Qlimax heen en zowel de oude hardstyle sound als de nieuwe goed vertegenwoordigd is op 23 november?

Romeinse cijfers = aantal artiesten in de line-up?

Links van het Qlimax logo staat een patroon met de Romeinse cijfers 1 tot en met 10 (I - X). Er wordt gespeculeerd dat dit over het aantal artiesten in de line-up gaat.

Qlimax post in de brievenbus

Natuurlijk waren de echte die-hard Qlimax fans na het zien van het artwork al 'los', maar de eerste echte, tastbare hints vielen afgelopen in de brievenbussen van een select groepje fans. Volledig in de stijl van Qlimax 2019 vonden wij een kaart met daarin de tekst: “You are the first to know, glance into the future, tune into the frequency”.  Inclusief kersverse hints, geluid en een mystieke vrouwenstem. Benieuwd? Bekijk de kaart hieronder.

 

 

B-Front als anthem maker?

Het nummer VI staat links in het midden van het patroon en rechts naast het Qlimax logo. Hieruit blijkt dat VI een belangrijk cijfer is in deze hints. Mogelijk verwijst dit naar de anthem maker van dit jaar. Het nummer VI staat namelijk ook boven het lichaam op de kaart. Wat dat eventueel zou betekenen weten we niet, wellicht verwijst het naar het aantal keer dat de artiest op Qlimax heeft gestaan? In het geval van B-Front klopt dat.

Ook is er nog een andere theorie. We hadden het eerder al over het verband tussen de dj die de RED op zaterdag afsluit en het Qlimax anthem. Dit zou dus betekenen dat B-Front de anthem maker van dit jaar zou zijn.

 

Voorlopig blijft het dus nog even speculeren. Qlimax 2019 vindt plaats op 23 november in het Gelredome in Arnhem. Wanneer de kaartverkoop van start gaat is nog niet bekend. De Travel & Stay Packages zijn wel al in de verkoop. Kijk op Q-dance Travel naar de mogelijkheden.