A love letter to... Qlimax 001

A love letter to... Qlimax

birgit
Birgit Roobol - 21 november 2018

Lieve Qlimax,

Voordat ik deze liefdesbrief aan je schrijf, moet ik het eerlijk toegeven. Misschien ben ik een klein beetje bevooroordeeld, want mijn eerste editie van jou, was ook meteen één van de beste edities uit de Qlimax-geschiedenis. Het was een waanzinnige nacht vol euforie en nu nog steeds het beste indoorfeest dat ik ooit heb meegemaakt. In november 2016 heb je mijn hart gestolen. En ik zal je een geheimpje verklappen: dit is een liefde die niet meer overgaat.

Het GelreDome is de basis van je succes. De enorme zaal met duizenden hardstyle fans op de dansvloer zorgt voor eenheid, een belangrijk ingrediënt binnen hardstyle. Anders dan op festivals of indoorfeesten met verschillende area’s, beleeft hier iedereen hetzelfde feestje, met dezelfde show en dezelfde artiesten. Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, tijdens Qlimax maken dezelfde herinneringen, allemaal op onze eigen manier. Een uniek gevoel van saamhorigheid dat je nauwelijks meer vindt.

Maar Qlimax is ook het enige hardstyle feest op aarde, dat keihard uitverkoopt zonder dat er een line-up bekend is. Alle stijlen komen deze nacht aan bod, waardoor je geliefd bent onder iedere hardstyle liefhebber. Van een oldschool classic set, naar euforische hardstyle, hardstyle en raw hardstyle, om de nacht af te sluiten met hardcore. Of zelfs frenchcore. Natuurlijk is de muziek ontzettend belangrijk, maar het is slechts een onderdeel van je identiteit.

Want het allerbelangrijkste is je verhaal. Want als Q-dance in één ding uitblinkt, is het verhalen vertellen. De bijzondere thema’s van Qlimax, die hand-in-hand gaan met spiritualiteit, ‘modern science’ en het bovennatuurlijke, worden tot in de puntjes doorgevoerd. Denk aan edities als: ‘Science & Religion’, ‘The Dark Side’ of ‘Rise of The Celestials’. Vanaf het moment dat het doek valt, tot de slot ‘WOW WOW’, is Qlimax een waanzinnig spiritueel sprookje vol transformaties, wonderbaarlijke stagedesigns en theatrale details. Hardstyle meets Broadway.

Want als je in het theater zit, word je meegenomen in een andere wereld. De garderobe, de bar, en de zaal gevuld met rijen stoelen naast je, achter je en voor je, lijken even niet meer te bestaan. En precies datzelfde gebeurt in het GelreDome tijdens Qlimax. Als de nacht vordert en de show haar hoogtepunt bereikt, vergeet je dat je in een voetbalstadion staat, vergeet je de TL-verlichte gang en de rijen bij de wc’s. Het is alsof je even niet meer op aarde bent. Er is alleen nog deze mystieke hardstyle wonderwereld, het hier en nu.

Qlimax, zelfs met al je kritiek, je heehoo’ers, je tickets op Ticketswap en je aanmerkingen op de line-up, ben je mijn favoriete indoorfeest. Je bent belichaming van hardstyle. Een sprookje, dat niet valt te overtreffen. En met al die tientallen hardstyle feestjes ieder weekend, is dat ene weekend in november een verademing. Ik kan niet wachten tot zaterdag. En hoe je de game gaat veranderen.


Op 24 november is het tijd voor het parade paardje van Q-dance, het mooiste indoor hardstyle event ter wereld: Qlimax. Ben jij erbij?

  • Bestel nu hier je Hotel Packages.
  • Bekijk hier de line-up. 
  • Luister hier onze Qlimax Spotify Playlist.

A love letter to...